Vraag dit jaar nog snel een energielabel aan!

De kosten van een energielabel gaan vanaf 1 januari 2021 stijgen van een paar euro naar wel 200 euro of meer. Het is dus verstandig om er dit jaar nog één aan te vragen.

Het is sinds een aantal jaar verplicht om bij de verkoop van een woning een energielabel mee te geven aan de koper. Het aanvragen van een energielabel is vrij eenvoudig: een aantal vragen beantwoorden en wat foto’s aanleveren. De kosten zijn zeer laag, soms zelfs maar 1 euro. Het is zo goedkoop omdat er geen adviseur aan te pas komt. Maar vanaf 1 januari 2021 gaat dit veranderen: het vereenvoudigd Energielabel (VEL) komt te vervallen met als gevolg dat de kosten stijgen van een paar euro naar wel 200 euro of meer. Dit komt omdat er wordt getwijfeld aan de huidige waarde van het energielabel; het huidige systeem is namelijk fraudegevoelig. Om de nauwkeurigheid van het energielabel te waarborgen is er besloten dat er een energieadviseur bij u thuis komt om de situatie op te nemen en dat is een dure aangelegenheid.

Bent u van plan om binnen 10 jaar uw huis te verkopen en heeft u nog geen definitief energielabel? Vraag nu eenvoudig zelf uw energielabel aan via www.energielabelvoorwoningen.nl. Dit label is 10 jaar geldig. Verkoopt u uw woning binnen 10 jaar, dan kunt u deze aan de koper overhandigen! Ook kan het verstandig zijn om uw woning beter te isoleren, zodat u een positiever label ontvangt. Op dit moment levert een woning met een hoger label al meer geld op. Wat we nu nog een Label A vinden is over vijf jaar mogelijk al een B. 

Bron:
https://www.rd.nl/vandaag/economie/vraag-dit-jaar-nog-snel-een-energielabel-aan-1.1693777
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/energielabel-woningen-en-gebouwen/vraag-en-antwoord/hoe-krijg-ik-na-1-januari-2021-een-energielabel-voor-mijn-woning-of-utiliteitsgebouw

Deel dit bericht

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?