Taxaties

Als u de waarde van uw woning wilt bepalen heeft u een taxatie nodig. Alleen met een vakkundig en professioneel taxatierapport, die door een gecertificeerd taxateur is uitgevoerd, kunt u er zeker van zijn van dat alle instanties het waardeoordeel accepteren. De Koning & Witzier is als geen ander in staat om de waarde van uw woning correct te taxeren door de brede certificering van onze taxateur.

Onze taxateur

Adriaan de Groot is gecertificeerd NVM- taxateur en staat geregistreerd in het Nederlands Register voor Vastgoed Taxateurs (NRVT). Daarnaast staat hij ook geregistreerd in het REV-register (recognised European Valuer) van TEGoVa. Het REV-certificatieschema borgt dat aangesloten taxateurs op een onderscheidend niveau in de markt opereren met de European Valuation Standards (EVS) als normstelling. Voor onze opdrachtgevers op lokaal én (inter)nationaal niveau is daarmee zichtbaar dat onze REV-taxateur beschikt over een grensoverschrijdende kwalificatie als professional.

Wanneer is een taxatierapport nodig?

U kunt een taxatierapport van een woning voor verschillende doeleinden nodig hebben. Het meest voorkomende doeleinde is financiering. Financiering kan voorkomen bij aankopen van een woning, het verbouwen van uw woning of het oversluiten van de hypotheek. In geval van financiering wordt door de hypotheekverstrekker veelal om een taxatie met een NWWI validatie (Nederlands Woning Waarde Instituut) gevraagd. Ook deze taxaties kan onze taxateur voor u doen. Landelijke woningen die een agrarische bestemming hebben kunnen in de meeste gevallen niet middels dit systeem gevalideerd worden. Onze taxateur is breed gecertificeerd en kan daardoor ook dergelijke objecten die meer aandacht vragen voor u taxeren en er alsnog voor zorgen dat u een taxatierapport heeft dat de bank accepteert.

Naast financiering kunt u ook een taxatierapport nodig hebben voor:

  • Fiscale redenen
  • Nalatenschap / erfenis
  • Boedelscheiding
  • Echtscheiding
  • Toetsing WOZ-waarde.

Wij taxeren voor particulieren, banken, notarissen, ondernemers en accountants.

Hoe wordt de waarde bepaald?

Het bepalen van de marktwaarde van uw woning is maatwerk. Uw woning wordt door taxateur op verschillende onderdelen beoordeeld, waaronder courantheid, de bouwkundige staat, de ligging, de juridische aspecten, de milieufactoren en het bestemmingsplan. De waarde van het object wordt berekend en onderbouwd op basis van vergelijkingsobjecten. Dit alles staat uitgebreid beschreven in het taxatierapport en u kunt er vanuit gaan dat hierin alle aspecten van waarde zijn meegenomen.

Bron: NVM

Adriaan de Groot

REV Register Taxateur

Wilt u meer weten? Wilt u ons een taxatieopdracht verstrekken: mail of bel dan naar onze taxateur. U kunt ook vrijblijvend ons taxatieformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Bijzonder object taxeren vrijstaand huis

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?