NVM Open Huizen Dag op zaterdag 30 september

Op zaterdag 30 september 2023 is de landelijke NVM Open Huizen Dag, de belangrijkste huizendag van het jaar! Duizenden woningzoekers trekken erop uit om te koop staande woningen vrijblijvend en zonder afspraak te bezichtigen. Tijdens de laatste editie deden zo’n 13.500 woningeigenaren in heel Nederland mee en gingen 66.000 woningzoekers op pad om hun droomhuis te vinden. Lees hier alles over de aankomende Open Huizen Dag.

Wat is de NVM Open Huizen Dag?
Het NVM Open Huis is een landelijke huizendag die wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Deze dag vindt altijd plaats in het voorjaar en het najaar op een zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. Tijdens deze dag stellen verkopers hun woning open voor woningzoekers. Geïnteresseerden hoeven geen afspraak te maken en kunnen tijdens het open huis meerdere woningen vrijblijvend bezichtigen.

Woningverkopers door heel Nederland doen mee aan deze belangrijke huizendag, die elke editie weer duizenden woningzoekers trekt. De laatste NVM Open Huizen Dag was op zaterdag 1 april 2023. Toen deden de verkopers van 2 op de 5 woningen in verkoop mee.

Bekijk hier onze deelnemende huizen en stippel van te voren een route uit. De eigenaren van de woning zullen je van harte ontvangen om je het huis te laten zien. 

Wat is het resultaat van de eerdere NVM Open Huizen Dag?
Uit onderzoek van de NVM blijkt dat 35% van de deelnemende woningen van het afgelopen najaar, vier weken later is verkocht. Van de woningen die niet hebben deelgenomen is in dezelfde periode 29% verkocht.

De NVM Open Huizen Dag werkt in de weken ervoor als aanjager. Als men al een huis op het oog heeft, wil men natuurlijk niet concurreren met kopers die tijdens de NVM Open Huizen Dag verliefd worden op een woning. Afgelopen najaar was 1 op de 20 deelnemende woningen voorafgaand aan de NVM Open Huizen Dag al verkocht.

Aandacht voor de NVM Open Huizen Dag
De NVM voert in aanloop naar de NVM Open Huizen Dag campagnes om alle verkopers en woningzoekers voor deze dag te enthousiasmeren. Er lopen op 30 september dus potentiële woningzoekenden rond in jouw plaats, wijk en straat. Bovendien wordt jouw huis extra gepromoot op funda, die rond het NVM Open Huis twee keer zoveel bezoek heeft dan normaal.

Voordelen open huis
Kijkers hoeven geen afspraak te maken voor een bezichtiging en kunnen zo bij je binnenwandelen, dat maakt een open huis laagdrempelig en makkelijker. Daarnaast hebben verkopers tijdens deze dag een belangrijke en leuke taak, zij leiden namelijk zelf al hun kijkers rond.

Deel dit bericht

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?