Familie Van Loon blikt terug op een prettige samenwerking met hun makelaar

Het is voorjaar 2018 als de heer en mevrouw Van Loon besluiten hun sfeervolle landhuis ‘Hoeve Friesland’ in Alphen a/d Rijn te koop te zetten. Ze kozen ons als makelaar. Ongeveer een jaar later is de woning onder voorbehoud verkocht. Familie Van Loon blikt terug op een prettige samenwerking met hun makelaar Peter van Rossem.

Een authentieke woning

De woning van familie Van Loon dateert uit omstreeks 1800. Het geheel is met zorg en liefde gerenoveerd en verbouwd. Het resultaat is een sfeervol landhuis met authentieke stijlkenmerken. Deze woning is omgeven door de natuur. ‘Je kunt de stilte horen’ vertelt mevrouw Van Loon. Ruisende boomtoppen, ritselende blaadjes, het roepen van een uil en mekkerende lammetjes op het weidegebied. Warme herinneringen van familie van Loon aan hun woning.

Het valt meestal niet mee om los te komen van zo’n fijn huis en al zijn herinneringen. Juist daarom is het fijn om een makelaar te hebben die oog heeft voor details. En dat is ook precies wat de heer en mevrouw van Loon waarderen aan hun makelaar. ‘Peter heeft oog voor het karakter van de woning en gaf een aantal adviezen om de zichtbaarheid nog meer tot zijn recht te laten komen. De woning heeft bijvoorbeeld een mooie gevel met luiken, maar omdat deze verscholen lag achter bomen was dit niet zo goed te zien. We hebben deze heesters laten snoeien tot ooghoogte’

Het valt meestal niet mee om los te komen van zo’n fijn huis en al zijn herinneringen. Juist daarom is het fijn om een makelaar te hebben die oog heeft voor details.

Echtpaar Van Loon voor hun woning in Alphen a/d Rijn

Prettig verkoopproces

De heer en mevrouw Van Loon zijn erg tevreden over hun makelaar. Volgens de heer Van Loon bezit een goede makelaar een aantal eigenschapen: hij is integer en professioneel, toont respect, heeft kennis en inzicht in de markt en houdt klanten op hoofdzaken op de hoogte. Ook Peter draagt zijn opdrachtgevers een warm hart toe: ‘tijdens het eerste gesprek was er meteen een positieve klik.’

Volgens de heer Van Loon bezit een goede makelaar een aantal eigenschapen: hij is integer en professioneel, toont respect, heeft kennis en inzicht in de markt en houdt klanten op hoofdzaken op de hoogte.

Goede samenwerking

‘Het verkoopproces verliep erg prettig door de goede samenwerking met de opdrachtgevers’, vertelt Peter. ‘Aan twee woorden hadden we genoeg’ vult de heer Van Loon aan. Peter is erg precies in zijn werk, hij stelde het dan ook op prijs dat de opdrachtgever hem rijkelijk voorzag van informatie. Relevante informatie over bijvoorbeeld de kosten per jaar voor de hovenier en rietdekker, maar ook leuke historische informatie. ‘Op deze manier kan ik een totaalplaatje schetsen voor de kijkers en kunnen zij een weloverwogen keuze maken.’ Ook bij bezichtigingen werd er samengewerkt. De heer en mevrouw Van Loon ontvingen kijkers en boden koffie en thee aan, waarna Peter de kijkers een rondleiding gaf. ‘Dit gastvrije gebaar is niet gebruikelijk, maar het werd wel erg gewaardeerd’, vertelt Peter. ‘Door het begroeten en verwelkomen van potentiele kopers voelen zij zich welkom.’

Door het begroeten en verwelkomen van potentiele kopers voelen zij zich welkom.

Bedankt!

Als blijk van waardering gaf familie Van Loon Peter twee bronzen beeldjes. Deze beeldjes passen mooi bij onze andere bronzen beeldjes in de vitrinekast op ons kantoor in Waarder. Mevrouw Van Loon had deze beeldjes al zien staan toen zij en haar echtgenoot op bezoek waren op ons kantoor in Waarder.

Voor de heer en mevrouw Van Loon breekt binnenkort de tijd aan om afscheid te nemen van hun woning. Zij verhuizen naar een mooi appartement op de boulevard in Kijkduin. Een grote stap, van het platteland naar de stad, maar ze kijken hier erg naar uit. We willen de heer en mevrouw Van Loon hartelijk bedanken voor de prettige samenwerking en wensen hen veel succes toe met de verhuizing. De twee bronzen beeldjes hebben inmiddels een mooi plekje gekregen in onze vitrinekast.

Als blijk van waardering gaf familie Van Loon Peter twee bronzen beeldjes

Deel dit bericht

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?