Emigratie

Emigreren wordt/is weer actueel!

Al vanaf 1978 hebben wij emigraties van agrarisch ondernemers begeleid. Toentertijd met name naar Canada. Later echter ook naar Denemarken, het voormalige Oost-Duitsland maar ook naar Nieuw-Zeeland en andere landen.

Vanaf de eeuwwisseling (2000) is emigreren door boeren wat minder geworden. Echter, momenteel is er weer toenemende belangstelling om te gaan emigreren.

De toegenomen regels en uitkoopregelingen met een beroepsverbod geven ondernemers een beklemmend gevoel. Het ondernemen wordt in Nederland op veel manieren beperkt.

Zo ontstaan voor boeren meerdere redenen om emigratie te onderzoeken.

Samenwerking met Farms4Sale

Om aan de toenemende vraag naar emigratiebegeleiding te voldoen zijn wij een samenwerking aangegaan met Farms4Sale! Dit bedrijf heeft al meer dan 30 jaar ervaring met een groot netwerk in de veelal gewenste emigratielanden.

Wilt u oriënteren of emigratie voor u een kans is? bel ons dan voor een vrijblijvend gesprek. Voor passende boerderijen en landeninformatie kunt u ook kijken op de website  www.Farms4sale.eu en of contacten met de emigratiebegeleider de heer Laurens Stevelink tel. 0682 – 012 362.

Boerderij Zweden:

De ligboxenstal is gebouwd in 2008 met 2 Lely A3-melkrobots. Ligboxenstal is goed geïsoleerd en heeft 4 Abbi ventilatoren (2021) en 2 koeborstels (2019). De jongveestal met brede voergang is compleet verbouwd in 2018/2019. Door de hele stal worden continu nog verbeteringen aangebracht.

  • Ligplaatsen voor 128 melkkoeien, 22 droge koeien en 72 stuks jongvee
  • 5 Stro-hokken voor kalveren tot 3 mnd (totaal voor ± 20 stuks)
  • 13 Eenlingboxen voor kalveren
  • 2 Seperatieruimtes
  • 2 Grote stro-afdelingen voor afkalf- en/of opstartkoeien
  • Opslagruimte
    Dit alles onder 1 dak.

Voeren gaat automatisch middels voerbanden en een voermengwagen van Trioliet (2015)
in vaste opstelling. Eigendom 52 ha land, 9 ha eigendom bos en pacht ± 170 ha land.
Goede lichte kleigrond. Goed verkaveld en alles binnen een straal van 4 km.

Goede voorzieningen (lagere school, supermarkt) op 5 km afstand. Bedrijfsmatige en
verdere privé-voorzieningen (leveranciers, ziekenhuis, winkels, hogere scholen) in de stad op
15-25 minuten rijden. Verder zijn er voldoende recreatiemogelijkheden in de buurt
(zwemmen, vissen, varen, skiën, schaatsen, jacht, (voetbal)vereniging).

Op het erf aanwezig een woonhuis en een stuga. Werkplaats en diverse bijgebouwen/
opslagruimte.

Woonhuis, indeling begane grond: woonkeuken, woonkamer met open haard, hal, toilet,
ruime bijkeuken met aansluitingen voor wasmachine/droger, kantoor. Benedenverdieping is
geheel vloerverwarming. Internet via glasvezel.
1e verdieping: overloop, 6 (slaap)kamers, ruime badkamer met douche, bad, toilet,
wastafelmeubel en sauna.
In de kelder aanwezig een badkamer met douche, wastafel en toilet. Verder grote ruimte voor opslag. Aparte garage. Hele huis wordt verwarmd via aardverwarming.

Stuga, indeling: keuken/woonkamer, badkamer met douche, wastafel en toilet, kastruimte.
1e verdieping: zit-/slaapkamer.

Het bedrijf heeft een jaarproductie van 1,45 miljoen kilo melk, met goede gehalten en goede
uiergezondheid van ± 130 koeien.

85% van al het voer, inclusief krachtvoer, wordt zelf verbouwd. Extensieve bedrijfsvoering. Goede economische resultaten op het bedrijf. Mooie locatie. Alles is over te nemen, vee, machines, voorraden.

Vraagprijs op aanvraag.


Boerderij Frankrijk:

Dit exclusieve melkveebedrijf met 180 hectare landbouwgrond in Cotes D’armor, Frankrijk wordt te koop aangeboden.

De grond is gegroepeerd: 60 hectare grenst aan de gebouwen en 57 hectare ligt binnen een straal van 2 km. De zuivelwerkplaats heeft een productie van 1.450.000 liter. Het gebouw voor de melkkoeien heeft 134 ligplaatsen op matten met automatische mestschuiven.

Voor het gezin is er vlakbij een aangenaam woonhuis met drie slaapkamers.

Vraagprijs op aanvraag.

Wilt u meer informatie over dit melkveebedrijf, dan kunt hier klikken.


Boerderij Canada:

Dit melkveebedrijf, midden in Canada op slechts 20 minuten ten noorden van Saskatoon, wordt te koop aangeboden.

Bij het bedrijf is 286 acres goed land in eigendom en er is 160 acres land wat gehuurd kan worden met een optie op kopen. Bij het bedrijf is een melkquotum van 236,54 kg. Er zijn 160 mk met 200 stuks jongvee en 40 droge koeien.

De stal is oorspronkelijk gebouwd in 2010 als opslag voor stro, maar in 2016 geüpdatet naar een drie rijen ligboxenstal met doorrij voergang. De melkstal is een Westfalia 2x 10 stands, bouwjaar 2010 en geüpdatet in 2016 met een speendipping en backflushing. De melktank heeft een inhoud van 18.000 liter. Binnen de grote stal is een ruimte met 20 hokken voor kalveren.

Vraagprijs op aanvraag.

Wilt u meer informatie over dit melkveebedrijf dan kunt u hier klikken.


Boerderij Frankrijk:

Dit prachtige melkveehouderijbedrijf in Finistere, Frankrijk met bedrijfswoning, opstallen en 155 ha. cultuurgrond (waarvan 115 ha akkerbouw geschikt) wordt te koop aangeboden.

De woning betreft een traditionele woning ter grootte van ca. 157 m2 en is als volgt ingedeeld: keuken, woonkamer, eetkamer, op beide verdiepingen is een badkamer aanwezig en de woning is voorzien van vier slaapkamers.

Op het bedrijf zijn 140 stuks Holstein koeien aanwezig. De ligboxenstal is gebouwd in 2008 en voorzien van 170 grootveeboxen met koematrassen. De aangrenzende melkveestal betreft een 2×12. Het jongvee wordt opgefokt in een aangrenzende stal op stro. Het bedrijf is compleet met recent machinepark. Referentieproductie op het bedrijf is 1.280.000 liter.

Vraagprijs op aanvraag.

Wilt u meer informatie over dit melkveehouderijbedrijf dan kunt u hier klikken.


Deze veehouderij in Skoldingvej, Farre wordt te koop aangeboden.

2 parallelle stallen, gescheiden door een centrale voergang. Aan de zuidkant zijn 210 ligboxen, de koeien worden gemolken met 3 De Laval melkrobots uit het jaar 2008. De stallen zijn verdeeld over 4 rijen. De vloer bestaat uit hard rubberen planken met schrapers.  

Aan de noord kant van het gebouw zijn 5 diepstrooiselboxen, waarna het doorloopt in de ligboxenstal met 3 rijen grote en kleine ligboxen. Er zijn 100 kleine boxen en 38 grote bedden voor onvruchtbare koeien. Daarnaast is er in het achterste gedeelte van de stal een oppot gedeelte voor koeien en hierachter plek voor grondstoffen.

Er is een zelfstandig gebouw aanwezig voor kalveren in diepe ligboxen en opslag/stal.

Vraagprijs op aanvraag.

Wilt u meer informatie over deze veehouderij dan kunt u hier klikken.


Boerderij Verenigde Staten:

Dit melkveebedrijf in Elmood, Wisconsin wordt te koop aangeboden.

Opstelling voor meer dan 400 Melkkoeien. Gebouwd in 2004 en uitgebreid in 2009, met 400 freestalls voor de melkkoeien. Hoofdschuren zijn uitgerust met een automatisch mestschrapersysteem. 330 boxen met matten en zaagselbedden en 79 boxen zijn met zand bedekt.

Melkstal is een WestfaliaSurge double 12 met snelle rapit exit en AIC Ontkoppelaars. Groot holdingsgebied met selectiepoort. In 2009 volledig gerenoveerde schuur voor vaarzen en droge koeien. Nieuwe vaarzenstal gebouwd in 2014 met 100 boxen. Ook gebouwd in 2009 zijn 6 sleufsilo’s met 10 of 12 voet hoge muren. New Heifer Housing 3- 6 mnd, gebouwd in 2015!

Nieuwe mestopslag 2015. Inbegrepen is een ruime woning met 4 slaapkamer en 3,5 badkamer, daarnaast is er een aangebouwde garage voor 2 wagens. Boerderij wordt vermeld met 40 hectare met meer grond beschikbaar om te kopen of te leasen.

Vraagprijs € 2.037.414,00

Wilt u meer informatie over deze melkveehouderij dan kunt u hier klikken.

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?