Aankoopbegeleiding

Uw aankoopmakelaar voor agrarische bedrijven

De agrarische markt heeft met een complexe en regelmatig wijzigende regelgeving te maken. Bij de aankoop van een melkveehouderij, landbouwbedrijf of een ander agrarisch bedrijf draait het vaak meer om dan alleen grond, inventaris en opstallen. Fiscale en juridische aspecten, bestemmingsplannen, planologische ontwikkelingen in de regio en milieunormen spelen ook een grote rol. Of het nu gaat om de aankoop van een nieuwe boerderij of om bedrijfsuitbreiding. Een agrarisch makelaar met kennis van zaken is zeker aan te bevelen. De Koning & Witzier is al meer dan 57 jaar actief op de agrarische markt. Wij volgen de agrarische ontwikkelingen op de voet, hierdoor kunnen wij u deskundig adviseren over de situatie. Aankoopbegeleiding geeft zekerheid en vertrouwen over uw aankoop. Of het nu een akkerbouwbedrijf is, een melkveehouderij, een paardenhouderij, pluimveebedrijf, tuinbouwbedrijf, varkenshouderij of een bedrijf voor vleeskalveren.

Vaak betaalt een aankoopmakelaar zich ruimschoots terug. Zeker als het gaat om agrarische bedrijven waarbij specialistische kennis een groot verschil kan maken. Onze jarenlange ervaring in het onderhandelingsproces, onze kennis van financiƫle en juridische zaken maken het verschil. Wij denken met u mee, zullen actief voor u aan de slag gaan en geven u een eerlijk advies.

Aankooptraject

Ieder agrarisch bedrijf is uniek en elke aankoop krijgt een eigen aanpak. Toch worden bij elk traject ruwweg dezelfde stappen ondernomen. Uiteraard informeren wij u tijdens het gehele proces over de voortgang van uw opdracht.

Bron: NVM

Stap 1: Inventarisatie en oriƫntatie

Voordat we met uw opdracht tot aankoop van een agrarisch bedrijf starten, spreken we uitgebreid uw wensen door. Vanuit onze kennis en ervaring adviseren wij u over de te nemen stappen en de (fiscale en juridische) mogelijkheden. Wat is een goede locatie? Wat zijn de vraagprijzen?

Het aanbod is divers. Wij helpen u bij het maken van een keuze. Op onze website en op fundainbusiness.nl vindt u het grootste aanbod van agrarisch en landelijk onroerend goed en losse percelen grond.

Stap 2: vergunningen en bestemming

Bij de start of uitbreiding van uw agrarisch bedrijf vormt het aanvragen van tal van vergunningen een belangrijk uitgangspunt. Het is ook belangrijk dat de juiste bestemming aanwezig is of wordt verkregen.

Stap 3: Bezichtiging

Heeft u een keuze kunnen maken uit het aanbod? Dan regelen wij een bezichtiging voor u.

Wij adviseren u over de onderhoudsstatus, het energieverbruik, het bestemmingsplan en toekomstige ontwikkelingsmogelijkheden. Ook krijgt u informatie over de planologische ontwikkelingen in de regio.

Stap 4: Onderhandeling

Ons doel is het bereiken van een gunstige en eerlijke koopprijs! Als taxateur hebben wij veel ervaring met het bepalen van de juiste waarde. Wij brengen voor u het bod uit en formuleren de bijbehorende voorwaarden.

Stap 5: Acceptatie

Wilt u het agrarisch object accepteren? Dan controleren wij het object en stellen we een inspectierapport op. U heeft dan meteen een duidelijk overzicht van de staat van het object en het groeipotentieel.

Stap 6: Koopovereenkomst

Wanneer een overeenkomst is bereikt over de prijs, stellen we een koopovereenkomst op. De afspraken worden schriftelijk bevestigd. De NVM Koopakte Agrarisch & Landelijk Vastgoed vormt meestal de basis van de koopovereenkomst. Wij adviseren u over de rechten en plichten die in deze overeenkomst zijn benoemd. Zo weet u zeker dat alles goed wordt afgerond en alle puntjes op de i staan.

Stap 7: Notaris en levering

In de koopovereenkomst wordt een datum vastgelegd van de levering bij de notaris.

Nadat de koopovereenkomst is getekend wordt de koopovereenkomst door ons naar de notaris gestuurd. De notaris plant vervolgens aan de hand van de koopovereenkomst de overdracht in, meestal op de overeengekomen datum. Voorafgaand aan de levering bij de notaris worden de conceptstukken, akte van levering en nota van afrekening, van de notaris ook door ons beoordeeld.

Als makelaar zijn wij praktisch altijd bij het transport aanwezig om u te kunnen begeleiden als er nog vragen zijn die nog opgelost moeten worden.

Wij zijn u graag van dienst bij de aankoop van uw agrarisch bedrijf, neem vrijblijvend contact met ons op!

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak met ons.

Neem contact met ons op
Vergunning, bestemming, bezichtiging, onderhandeling agrarisch bedrijf

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?