Emigratie/ immigratie/ semigratie

Groei door emigratie

Als u wilt groeien en ontwikkelen met uw agrarische onderneming kan emigratie een goede oplossing zijn. Veel ondernemers gingen u voor. Zij verkochten hun bezit in Nederland en hebben het vermogen geïnvesteerd in het buitenland zoals Canada en Denemarken met bijna altijd een forse groei van het bedrijf tot gevolg.

De Koning & Witzier is gespecialiseerd in het begeleiden van agrariërs die hun bedrijf willen voortzetten in het buitenland. Bestemmingen zijn Canada (Ontario, Alberta, Saskatchewan en overige provincies), Denemarken, Zweden, Duitsland (West en Oost), Oost Europa, Portugal, Australië en Nieuw Zeeland.

Denkt u na over het emigreren naar het buitenland? Een dergelijke beslissing vraagt om een gedegen voorbereiding en professionele ondersteuning. Kennis van zaken in Nederland en in het land waar u zich wilt vestigen, is noodzakelijk. Wij helpen u om uw droom te verwezenlijken.

Emmigratietraject

Heeft u de beslissing genomen om te gaan emigreren dan starten wij samen met u het traject op.

U krijgt persoonlijke begeleiding, zelfs tot enkele maanden na uw verhuizing naar het buitenland. Iedere emigratie is uniek en elk buitenlands traject krijgt een eigen aanpak.

Hieronder een aantal punten hoe een traject er ruwweg uitziet:

 1. Advies vooraf
  U wordt vooraf geïnformeerd en geadviseerd over de emigratieformaliteiten, de fiscale en juridische aspecten van het emigreren met uw agrarisch bedrijf.
 2. Het opstellen van begrotingen en saldoberekeningen.
  We houden ook rekening met verborgen kosten.
 3. Het aanvragen van uw visum
  U heeft verblijfsvergunningen nodig om een agrarisch bedrijf te starten in het buitenland.
 4. Het verkopen van uw huidige bedrijf en rechten en het aankopen van een ander bedrijf
  Wij helpen u met een goede verkoop van uw huidige bedrijf. Samen kijken we welk land bij u past. We oriënteren wat er in dat land te koop is. We verkennen ook andere regio’s dan waar u als eerste aan denkt. Bij de aankoop van het bedrijf in het buitenland staat een Nederlandse aankoopmakelaar tot uw beschikking.
 5. De fiscale afhandeling met de belastingdienst
 6. Praktische begeleiding in het land van vestiging
  U krijgt een persoonlijke begeleiding zelfs tot enkele maanden na uw verhuizing naar het buitenland. Zo helpen wij u integreren in de cultuur.
 7. Het zoeken naar betrouwbare zakenpartners in het land van vestiging.

Onze makelaars kunnen deze en alle andere vragen voor u beantwoorden. Wij zijn op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen. Wij kunnen u in een persoonlijk gesprek van advies voorzien.

Voor nadere informatie of een gesprek bent u bij De Koning & Witzier van harte welkom. Neemt u daarvoor gerust vrijblijvend contact met ons op. Klik hier om contact op te nemen met een medewerker.

Begeleiding bij verhuizen agrarisch bedrijf

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?