Interview met onteigeningsdeskundige Albert de Koning

Collega en directeur Albert de Koning is al zeventien jaar voorzichter van de kenniswerkgroep ‘onteigening’ van de NVM-vakgroep agrarisch en landelijk. Vanuit deze rol is hij geïnterviewd door de NVM. ‘Onteigening is een proces van de lange adem’.

Albert krijgt regelenmatig moeilijke telefoontjes van mensen die met onteigening te maken krijgen. Albert probeert hen een steuntje in de rug te zijn en met hen mee te denken. “Onteigening is een proces van ‘de lange adem’, het geeft veel onzekerheid! Niet iedereen ziet onteigening aankomen, het is vaak een onwerkelijk idee. En heel emotioneel omdat je niet altijd weet waar je moet beginnen.”

“Wij proberen met de agrariër na te denken over hoe nu verder te gaan, want die boerderij gaat plat. Dan gaan wij op zoek naar een nieuwe plek en houden we ons bezig met de schadeloosstelling. Dat is meer dan een gemiddelde makelaar doet.”

Benieuwd naar het hele interview met onteigeningsdeskundige Albert de Koning?

Lees hier het interview in het NVM-magazine (pagina 34)

Wat kan een onteigeningsspecialist voor u betekenen?

Begin december stond er een interessant artikel in De Nieuwe Oogst. Hier kunt u lezen hoe het melkveebedrijf van Astrid Geboers wordt opgekocht voor natuurontwikkeling. De familie Geboers gaat verder als akkerbouwer. Hieraan ging een jarenlang traject vooraf. ‘Daar heb je een expert bij nodig die je zakelijk ter zijde staat’, zegt boerin Astrid in het artikel.

Een onteigeningsspecialist is iemand die de procedures kent en de belangen van de ondernemer behartigt. NVM Agrarisch & Landelijk-makelaars zijn specialist op het gebied van onteigening en kennen de Onteigeningswet en de jurisprudentie. Zaken waarin een onteigeningsspecialist u begeleidt:

  • Advies over praktische, fiscale en juridische aspecten
  • Het opstellen van een schadeloosstellingsrapport
  • Het bedenken de verkoopstrategie
  • Het voeren onderhandelingen met de grondaankoper.
  • En als het zover komt, coördineert de onteigeningsspecialist ook de gerechtelijke procedure in samenwerking met een onteigeningsadvocaat.

Lees het volledige artikel hier.

Deel dit bericht

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?