Zuidzijde 90 C Goudriaan

Vraagprijs € 720.000 Vrij op naam

Omschrijving

Nieuwe hoekwoning met de alure van een vrijstaande woning.

Altijd al in een nieuwe woning willen wonen, met een groot perceel van 498 m² en rijk uitzicht over landerijen? Dit project is dan wat voor u. De monumentale woonboerderij wordt opgesplitst in vier woningen namelijk, het voorhuis een tussenwoning en een tweetal hoekwoningen aan de achterzijde. Eén van deze hoekwoningen is te koop en hiervan kunt u uw eigen droomhuis gaan realiseren.

Deze locatie is een ware oase van rust waar u heerlijk kunt tuinieren en relaxen. Tevens is het een zeer vogelrijk gebied, dus een lustoord voor Vogelliefhebbers.

Voorzieningen zoals scholen, winkels en uitvalswegen bevinden zich in de nabije omgeving. En zorgt voor de perfecte combinatie van landelijk en comfortabel wonen.

Situering
De nieuw te ontwikkelen woning wordt gesitueerd aan de achterzijde (Zuidoost zijde) van de boerderij. Het geheel wordt gezien als een renovatieproject, zo wordt er vanuit binnenuit geheid, waardoor de fundering wordt verzekerd. De buitenzijde is inmiddels vastgelegd en zichtbaar op de tekeningen. Aan de binnenzijde van de woning kunnen binnen de kaders van de constructie nog zaken worden aangepast om de woning geheel naar wens te personaliseren. De totale nieuwe gebruikersoppervlakte komt uit op ca. 170 m².

De woning is gesitueerd in Goudriaan, dit is een dorp dat ligt in de gemeente Molenlanden. Het dorp is een levendig dorp met een basisschool en actief verenigingsleven naast allerlei sportverenigingen zijn ook meerdere Buurtverenigingen, een speeltuin en een ijsclub. Goudriaan is trots op het feit dat er al jarenlang een Roparun team met allemaal vrijwilligers uit eigen- en buurtdorpen de naam van Goudriaan landelijk op de kaart zet.
Voorzieningen zoals supermarkten etc. zijn beschikbaar in de dorpen die rondom Goudriaan liggen zoals Ameide, Hoornaar en Groot-Ammers.
Meer voorzieningen zoals medische zorg, middelbare scholen etc. zijn beschikbaar in Schoonhoven en Gorinchem. Door met de pond over te varen is Schoonhoven met ca. 15 minuten te bereiken.

Andere grote steden welke op relatief korte afstand liggen zijn: Gorinchem (ca. 15 minuten) en Dordrecht (ca. 30 minuten). Ook grote steden als Rotterdam, Utrecht en Breda liggen binnen een straal van 30 kilometer.
Kortom wonen in Goudriaan is wonen in de rust van de polder, maar op een zeer centrale plek in Nederland.

Algemeen
De nieuw te ontwikkelen woning komt voort uit de woonboerderij welke is gebouwd omstreeks 1900. Dit gebouw is benoemd tot gemeentelijk monument. In de voorzijde van de boerderij is nu het woonhuis gesitueerd aan de achterzijde is op dit moment het aangebouwde stal deel. Het achterste deel zal worden gesplitst in twee ruime hoekwoningen. De woning zal worden voorzien van een rietenkap, HR++ beglazing en zal voldoen aan de huidige isolatie normen.

Indeling
De indeling van de woning zoals deze nu getekend is, is alsvolgt:

Begane grond: Hal met vaste kast en toegang tot toilet en woonkamer; de woonkamer is een grote ruimte met aansluitend aan de achterzijde een open keuken. Het geheel wordt sfeervol gemaakt door het in het zicht brengen van de houten constructie van het geheel. Vanuit de keuken zijn er openslaande deuren en een groot raampartij om te zorgen voor de benodigde lichtinval, maar ook om van het uitzicht te genieten.
Een uniek detail is de vide welke zichtbaar is vanuit de keuken.

1e Verdieping: Aan de achterzijde van de woning is de trapopgang ingetekend. De 1e verdieping zal worden voorzien van een ruime overloop met drie slaapkamers, een seperaat toilet en een badkamer.

2e verdieping: Met een vaste trap wordt de tweede verdieping bereikt. Deze biedt bergingsruimte, maar ook is er de mogelijkheid voor het creëren een 4e (slaap)kamer.

Tuin: Via een nieuw aan te leggen oprit langs de boerderij (oostzijde) krijgt u toegang tot het perceel. Op het perceel is gelegenheid tot het hebben van parkeerplaatsen, een schuur (in de lijn achter de woning) en een siertuin. Doordat de achterzijde van de boerderij op het zuiden is gelegen zal de tuin zeer zonnig zijn.

Proces
Is uw interesse gewekt? Neem dan contact op met ons kantoor voor het maken van een afspraak. Door middel van meer informatie, een eventueel locatiebezoek en een gesprek zullen wij u meer uitleg geheel over dit geweldige renovatieproject.

Oplevering en overige voorwaarden in overleg.
Voor meer informatie over bovengenoemd object kunt u contact opnemen met: Jeroen Doelman.

Vrijblijvende aanbieding:
Deze informatie, eventuele gesprekken, onderhandelingen etc. zijn allen vrijblijvend. Er is pas sprake van een overeenkomst op het moment dat de door ons kantoor opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is (beoordeeld en) ondertekend. Zolang de koopakte niet door beide partijen is ondertekend, is er geen sprake van gebondenheid in welke zin dan ook en hebben partijen het recht zonder kostenvergoeding etc. af te zien van een transactie.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

vraagprijs
€ 720.000 vrij op naam
Aangeboden sinds
30 april 2024
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Eengezinswoning, hoekwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Ligging
Vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
170 m²
Perceel
498 m²
Inhoud
600 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
3

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Goudriaan D 586
Oppervlakte
498 m²
Perceel
GDA02-D-586
Bekijk alle kenmerken

Media

Bekijk meer foto's

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?