Verkocht

Weijpoort 70 Nieuwerbrug aan den Rijn

Verkocht

Omschrijving

Sfeervolle woonboerderij ‘Ouders Voorzorg’
met veel schuurruimte (ca. 590 m² nu grotendeels verhuurd)

Aan de rand van het dorp ligt deze karakteristieke woonboerderij ‘Ouders Voorzorg’ met achterhuis, hooiberg en diverse schuren. Omgeven door een gezellige landelijke tuin, een boomgaardje met diverse fruitopstanden en optioneel een perceel tuingrond aan de overzijde van de weg van 65 m². Via een inrit bereikt u het perceel met royale parkeergelegenheid op eigen terrein. De totale grondoppervlakte bedraagt 3.780 m².

Kortom: deze locatie biedt u de mogelijkheid om o.a. royaal te wonen en werken te combineren (bijv. hovenier, technische dienst, dierenopvang, etc.), het houden van paarden en/of hobbyvee, hobbyruimte bij huis, etc. En door de gunstige ligging t.o.v. Rijksweg A-12 zijn steden zoals Utrecht, Rotterdam en Den Haag met ca. 30 minuten bereikbaar.

Situering:
De woning is gelegen nabij de Oude Rijn tussen Woerden en Bodegraven, even buiten het landelijke dorp Nieuwerbrug aan den Rijn. Hier treft u o.m. een buurtsupermarkt, diverse restaurants, een basisschool, snackbar en een goede busverbinding naar o.m. Bodegraven en Woerden. Bodegraven kent onder meer een goede winkelstand (het centrum van Bodegraven ligt op ongeveer 5 km. afstand) en openbaar vervoer voorzieningen inclusief een NS-station alsmede basisscholen. Maar ook Woerden is goed bereikbaar (het centrum bevindt zich op ca. 6 km. afstand). Hier treft u een zeer hoog voorzieningenniveau, bijvoorbeeld een zeer goede winkelstand, voortgezet onderwijs en ook een NS-station. Daarnaast vindt u in de nabije omgeving een keur aan recreatiemogelijkheden waaronder diverse watersport- en kampeervoorzieningen, prachtige fietsroutes etc.

Algemeen:
De boerderij is gebouwd in 1917 van stenen muren met een pannen kap, begane grondvloer gedeeltelijk beton en gedeeltelijk hout, verdiepingsvloer hout. De houten kozijnen zijn grotendeels v.v. enkele beglazing, de kozijnen in de bijkeuken aan de achterzijde en de openslaande deuren zijn v.v. dubbele beglazing. Het dak is grotendeels geïsoleerd.
Het betreft een riante boerderij met mooie sfeerelementen zoals o.a. een prachtig weelderig overstek, siermetselwerk, buitenluiken, originele kelder, schuiframen met glas-in-lood bovenlichten, etc.
De inrichting en bewoningsstijl is gedateerd en kan geheel naar eigen smaak en inzicht worden gerestyled.

De boerderij heeft een totale inhoud van ca. 1.558 m³, waarvan het woongedeelte 761 m³ betreft en een woonoppervlakte van ca. 193 m².

Voor en opzij van de boerderij treft u een gezellige landelijke tuin met gazon en een heerlijk zithoekje met veel privacy. Aan de andere zijde van de boerderij is een boomgaardje met diverse fruitopstanden.
Via een inrit bereikt u het perceel met royale parkeergelegenheid op eigen terrein.

Indeling:
Begane grond: entree/hal met meterkast; voorkamer met gashaard; opkamer met vaste kasten; woonkeuken met eenvoudig keukenblok v.v. diverse inbouwapparatuur
(5-pits gasstel, koelkast, combi magnetron) en openslaande deur naar het buitenterras; ‘droge’ kelder (ca. 5 x 5 meter, stahoogte);
Zijkamer; douche met wastafel; toilet; geheel betegelde bijkeuken voorzien van wasmachine aansluiting en CV-installatie voor de verwarming van de woning.

Het achterhuis betreft nog de voormalige huisstal, zie bijgebouwen.

Verdieping: Overloop; hoofdslaapkamer met deur naar het balkon, 2 slaapkamers aan de voorzijde; slaapkamer.

Bijgebouwen:
Huisstal, afmeting ca. 16 x 10 meter, gebouwd van halfsteens muur met pannen dak, voorzien van houten zolder, geen egale betonvloer, zijmuur aan de dorp zijde is matig van bouwaard.

Hooiberg, ca. 72 m², muurplaathoogte ca. 4 meter. De hooiberg is gebouwd van damwand profiel platen wand met zinken platen kap, voorzien van vlakke betonvloer en openslaande deuren, verhuurd in 2 delen.

Grassilo, diameter 5 meter (ca. 20 m²), gebouwd van beton.

Mest /zand / grind /grond opslag, ca. 70 m², sterke betonwanden.

Kippenstal, afmeting ca. 12 x 12 meter, gebouwd van steen met abc-golfplaten dak, voorzien van vlakke betonvloer, verhuurd als kippenstal.

Loods, afmeting ca. 12,5 x 8 meter, gebouwd van damwand, geïsoleerd met dupanel platen, voorzien van vlakke betonvloer. 2/3 deel is voorzien van een verdiepingsvloer, 1/3 deel niet.
Verhuurd in 3 units.

Schuur, afmeting ca. 18,5 x 5,5, meter, gebouwd van steens muur met pannen dak, voorzien van betonvloer, betreft een historische schuur. De voorzijde is in gebruik als autogarage, voormalig tanklokaal en klein dierenverblijf.

Verhard erf, beton, afmeting ca. 21 x 12 meter (ca. 252 m²).

De totale oppervlakte van de schuren bedraagt ca. 590 m², dit is inclusief het achterhuis van de boerderij van ca. 160 m².
De schuren worden grotendeels verhuurd, koper heeft de keuze om ze met of zonder huurders over te nemen.

Nutsvoorzieningen:
Het perceel is aangesloten op water, elektra (230 en 380 Volt), aardgas, gemeentelijke riolering en telefoon.

Bestemming:
Het object is gelegen binnen de ‘’verkeers’’ bebouwde kom van Nieuwerbrug aan den Rijn in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk in het bestemmingsplan Buitengebied Noord.
De bestemming ter plaatse is wonen. De dubbelbestemming is waterstaat en waarde.

Bron: ruimtelijkplannen.nl 19 februari 2021

Optioneel:
Aan de overzijde van de weg is optioneel een perceel tuingrond van 65 m² erbij te koop. De vraagprijs hiervoor bedraagt € 25.000,= k.k.
Dit perceel is gelegen tussen de weg en het fietspad, na de Oude Rijn. Het water dat vanaf Utrecht naar Katwijk stroomt.

De vraagprijs in een prijsindicatie.
Oplevering en overige voorwaarden in overleg.
Voor meer informatie over bovengenoemd object kunt u contact opnemen met Albert de Koning.

Vrijblijvende aanbieding:
Deze informatie, eventuele gesprekken, onderhandelingen etc. zijn allen vrijblijvend. Er is pas sprake van een overeenkomst op het moment dat de door De Koning & Witzier Makelaars opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is (beoordeeld en) ondertekend. Zolang de koopakte niet door beide partijen is ondertekend, is er geen sprake van gebondenheid in welke zin dan ook en hebben partijen het recht zonder kostenvergoeding etc. af te zien van een transactie.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1917
Soort dak
Pannen
Ligging
Landelijk gelegen

Oppervlakten en inhoud

Wonen
193 m²
Overige inpandige ruimte
214 m²
Perceel
3.845 m²
Inhoud
1.558 m³

Indeling

Aantal kamers
7 kamers (5 slaapkamers)
Aantal woonlagen
3

Energie

Warm water
C.v.-ketel

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Bodegraven H 229
Oppervlakte
65 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
BDG00-H-229
Perceelnaam
Bodegraven H 349
Oppervlakte
3780 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
BDG00-H-349

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Garage

Capaciteit
6 auto's

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?