Verkocht

Provincialeweg 20 Bergambacht

Verkocht

Omschrijving

Wonen in het schitterende landschap van de Krimpenerwaard.

Midden in het karakteristieke polderlandschap van de Krimpenerwaard treft u dit charmante boerderijtje. Daar waar rust en ruimte nog in overvloed heersen. De locatie ligt vrij, maar ook goed ontsloten en op korte afstand van de zilverstad Schoonhoven. Daar vindt u een ruime hoeveelheid aan winkels en voorzieningen.

Situering
Het object is gelegen aan de Provincialeweg in de polder tussen Schoonhoven en Bergambacht. Deze doorgaande weg zorgt ervoor dat het object goed ontsloten is. Aan de weg zijn veelal particuliere woningen en enkele (kleine) bedrijven gevestigd. Zowel het centrum van Schoonhoven (ca. 1,5 km) als het centrum van Bergambacht (ca. 3,5 km) zijn goed te bereiken. En hier bevinden zich alle faciliteiten voor de dagelijkse levensbehoefte zoals winkels, verenigingen, scholen en kerk.
Op het erf is er vrij uitzicht en optimale privacy. De maar liefst ca. 570 m2 aan schuurruimte biedt mogelijkheden.

Algemeen woonboerderij
De woning is ruim 100 jaar oud. Sommigen zullen de woning willen renoveren en uitbreiden, ook nieuwbouw is een mogelijkheid. Net als de schuren is de woning enkele keren (intern) verbouwd. De muren van deze karakteristieke woonboerderij zijn opgetrokken met baksteen, het zadeldak is gedekt met riet. De houten kozijnen zijn grotendeels voorzien van dubbelglas. De inhoud van de woning is ca. 486 m3, de woonoppervlakte is ca. 104,4 m2. Het energielabel is G.

Indeling, begane grond:
Via de entree, aan de zijkant van de woning, komt u in de hal. Deze biedt toegang aan de woonkamer, eetkamer (10,4 m2) en toilet en vaste trap naar boven. Via de eetkamer kom je in de keuken die vervolgens toegang biedt aan de bijkeuken. De woonkeuken is voorzien van, 4-pits gasfornuis en afzuigkap. De woonkamer (19 m2) heeft een schitterend uitzicht op de tuin. Daarnaast treft u hier een gashaard die zorgt voor de nodige sfeer. Aan de zijkant is de ruime bijkeuken/boenhok (17,7 m2) gevestigd, hier staan nu de witgoedapparaten zoals koelkast, vriezer, wasmachine, etc.

Indeling eerste verdieping:
Middels een vaste trap komt men op de eerste verdieping. De overloop bied toegang tot 4 slaapkamers en de badkamer. De overloop is voorzien van een dakraam. De kamers zijn 11,5 m2, 3,6 m2 en twee maal 7,2 m2 groot.

Schuren en bijgebouwen
Op het erf zijn verschillende schuren gevestigd:
– Open kapschuur. Bouwjaar omstreeks 1990, groot ca. 86 m2. Stalen spanten met houten gordingen, gevels en het dak van damwandprofielplaten.
– Wagenschuur. Bouwjaar omstreeks 1974. Groot ca. 140 m2. Vloer van tegels, stalen spanten met houten gordingen, gevels van geïmpregneerde houten planken en het dak van ABC golfplaten.
– Koeienstal (incl. garage en melklokaal). Bouwjaar omstreeks 1981, geschikt voor het houden van 31 stuks (melk)vee. Groot ca. 273 m2. Opgetrokken uit een betonnen vloer, steens muren, stalen spanten, ABC golfplaten dat aan de onderzijde is voorzien isolatie panelen. Bij het gedeelte van de garage en het melklokaal zijn de gevels gedeeltelijk voorzien van geïmpregneerde houten planken, het zadeldak is volledig bedekt met pannen en er is een zolder.
– Oude koeienstal. Bouwjaar omstreeks 1917. Groot ca. 75 m2. Betonnen vloer, houten spanten, gevels van steens en riet onderschoten zadeldak voorzien van dakpannen. Tevens is deze schuur voorzien van een zolder.
– Werkplaats. Bouwjaar omstreeks 1974. Groot ca. 36 m2. Voorzien van tegel vloer, gevels van geïmpregneerde houten planken, dak van damwandprofielplaten.

Bestemming
Deze woonboerderij heeft een agrarische bestemming. Hou daarom rekening met beperkingen van het gebruik voor niet-agrarische doeleinden. De overheid is vaak wel bereid tot een aanpassing van het bestemmingplan naar wonen of naar bedrijf met een lage milieu categorie (veelal opslag en/of buitengebied gebonden doeleinden). De wijzigingsbevoegdheid staat al in het bestemmingsplan. Het biedt ook kansen. Let wel, een eventuele herbestemming is voor risico van de koper. Financiering van de aankoop via de bank is op zich mogelijk, maar niet bij alle Nederlandse banken. Soms geldt er een toeslag op de rente.

Het vigerende bestemmingsplan is: Bestemmingsplan Buitengebied 2011 van de gemeente Bergambacht. Deze is vastgesteld op 13 december 2011 en vindt u via ruimtelijkeplannen.nl of bij de gemeente Krimpenerwaard. Enkelbestemming: agrarisch met waarden. Dubbelbestemming: Waarde-archeologie 2. Gebiedsaanduiding: milieuzone – grondwaterbeschermingsgebied & ruwvoerderteelt.

Het geheel staat op een perceel van 6.020 m2. In overleg is het mogelijk om nog maximaal 20.000 m2 (2 hectare) landbouwgrond bij te kopen.

Voor meer informatie zie: provincialeweg20bergambacht.nl

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
5 april 2024
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Soort dak
Riet

Oppervlakten en inhoud

Wonen
104 m²
Overige inpandige ruimte
37 m²
Perceel
6.020 m²
Inhoud
486 m³

Indeling

Aantal kamers
6 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Buitenzonwering, dakraam, natuurlijke ventilatie, rookkanaal

Energie

Energielabel
G
Verwarming
C.v.-ketel
Warm water
C.v.-ketel

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Bergambacht C 5233
Oppervlakte
6020 m²
Perceel
BAB00-C-5233

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?