Verkocht

Overheicop 40 Schoonrewoerd

Verkocht

Omschrijving

Rustig en landelijk gelegen jaren ’50 woning met schuren en hoogstamboomgaard bij Schoonrewoerd.

Deze vrijstaande woning met riant achterhuis en ruime kavel ligt ongeveer 1 km van het gezellige centrum van Schoonrewoerd. De ligging aan de Overheicop is bijzonder fraai en weids, met prachtig uitzicht over groen en weilanden. Een weids uitzicht waar je reeën, hazen, fazanten, ooievaars, zwanen, reigers, waterkippen en diverse vogels kunt spotten. En achter de woning tref je de oude hoogstamboomgaard. Op een fraaie zomeravond liggend onder je eigen boom genieten van het moois wat deze plek te bieden heeft. Wie wil dat nu niet?

Het is hier vrij wonen. De vrijstaande woning biedt een zee aan ruimte, maar ook diverse schuren en de bijbehorende boomgaard, Samen op maar liefst 5.645 m² grond. In de schuren klussen, opslag of stalling van uw eigen auto’s… Het echte buitenleven begint hier!

Situering:
En dan is er ook nog eens de geliefde ligging van deze woning. Aan de rand van het pittoreske Schoonrewoerd en nabij de glasstad Leerdam. Uitstekend gesitueerd ten opzichte van een diversiteit aan voorzieningen. Op fietsafstand tref je bijvoorbeeld het diverse centrum van de stad Leerdam maar ook in het dorp Schoonrewoerd zelf tref je een groot aantal voorzieningen zoals: diverse winkels (o.a. een supermarkt), basisschool, busverbindingen, kinderdagverblijf en sportvoorzieningen. De verbindingsweg A2 is snel bereikbaar (ca. 5 minuten). Schoonrewoerd kenmerkt zich door de rijke historie. Het mooie van een dit dorp is ook de sociale cohesie. Het verenigingsleven is actief en er worden veel activiteiten georganiseerd.

Algemeen
Verbouwen of nieuwbouwen? De woning is traditioneel gebouwd omstreeks 1950 en heeft energielabel G. De gevels zijn vervaardigd van metselwerk (steens muren met voorzetwanden). Zowel de verdiepingsvloer als de begane grond vloer zijn van hout. Het dak is met pannen gedekt. De kozijnen zijn van hout en grotendeels voorzien van dubbele beglazing. De woning is echt gedateerd en verkeerd in nagenoeg de originele jaren ’50 staat. De woning staat op een ruim erf met meerdere schuurtjes en bijgebouwen. Enkele schuren verkeren in redelijke staat, maar er zijn ook enkele schuurtjes die geheel vervallen zijn en waarbij sloop dus noodzakelijk is.

De woning en het achterhuis hebben een een totale inhoud van ca. 1.077 m³, de gebruiksoppervlakte wonen bedraagt nu ca. 124 m². Aan het huis vast is het achterhuis gevestigd van maar liefst ca. 142 m² en een garage van ca. 24 m², ideaal voor woninguitbreiding, mantelzorg, opslag van spullen of het uitoefenen van uw hobby!

Een grondige renovatie of herbouw is gezien de staat aan te raden.

Indeling:
Begane grond: Entree, hal met trapopgang naar eerste verdieping en biedt toegang tot de woonkamer en woonkeuken. De sfeervolle woonkamer is gelegen aan de linker voorzijde van het huis en heeft door de grote raampartijen een prachtig weids uitzicht. De keuken ligt aan de rechter voorzijde van het huis en is ook voorzien van twee grote ramen waardoor er veel licht is in de keuken. Tevens is de keuken voorzien van aanrechtblad met spoelbak en kraan. De loopdeur geeft toegang tot de bijkeuken waar het toilet en de achterdeur zich bevinden. Ook zit hier de aansluiting voor de wasmachine, de deur naar het achterhuis en deur de slaapkamer.

Verdieping: De dakkapel aan de zijkant zorgt voor veel licht op de overloop. Via de overloop is er toegang naar 2 slaapkamers en een opbergruimte. De slaapkamers zijn beide voorzien van een ingebouwde kast.

Tot slot beschikt de woning over een kelder van ca. 6 m².

Bijgebouwen:
Achter de woning aangebouwd de voormalige grupstal (achterhuis). Afmeting ca. 14,3 m. x 10 m. gebouwd van steen met stalen spanten en het dak bedekt met dakpannen. Voorzien van een openslaande deuren en betonvloer. In deze riante schuurruimte is het bijvoorbeeld mogelijk de woning uit te breiden, mantelzorg te creëren of bijvoorbeeld meerdere auto’s, motoren en fietsen te stallen, te klussen of spullen op te bergen. Aan deze schuur is tevens een garage vast gebouwd van ca. 5,85 m x ca. 4 m. Samen zijn deze twee schuren ca. 167 m² groot. Beide zijn in redelijke staat van onderhoud.

Schuin achter de woning en het achterhuis staat een hoge schuur, gebouwd omstreeks 1950. Deze is ca. 80 m² groot en redelijk tot goed onderhouden. De goothoogte bedraagt ca. 4 meter. De muren zijn opgetrokken uit steen, de constructie van houten spanten en het dak is bedekt met dakpannen. De schuur is voorzien van hooizolder.

Achter de woning en het achterhuis staan meerdere verouderde schuurtjes die door de jaren heen zijn verbouwd/aangebouwd. Ze zijn in vervallen staat. Het dak is gedeeltelijk bedekt met asbesthoudende golfplaten. De schuren zijn samen groot ca. 415 m².

Tuin:
Rondom de woning treft u een landelijke tuin met een oase aan rust en groen vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het polderlandschap. De tuin heeft een praktische inrichting. Er zijn tal van mogelijkheden voor het creëren van bijvoorbeeld zitjes of een tuin met meer groen. De woning ligt rondom optimaal in de zon.

De woning staat een fijn stukje vanaf de openbare weg, aan de voorzijde ligt een gazon, grind en enkele borders. Aan beide zijden van de woning is een toegangspad naar de openbare weg. Het terrein is dan ook zeer goed is ontsloten en zou bij een beroep aan huis apart ontsloten kunnen worden. Achter de woning ligt de oude hoogstamboomgaard. Dit is door de jaren heen wat meer een weide is geworden voor het houden van hobbyvee, met daarop nog enkelen oude fruitbomen. Op het erf meer dan voldoende parkeergelegenheid voor meerdere auto’s.

Bestemming:
Het vigerende bestemmingsplan geeft weer dat de enkelbestemming op de gebouwen “wonen” is. Met een specifieke vorm van wonen – voormalig agrarisch bedrijf. Door deze specifieke aanduiding laat het bestemmingsplan meer mogelijkheden toe dan bij een normale woonbestemming. Zoals: kleinschalig kamperen, hergebruik van bebouwing voor inpandige statische opslag, nieuwbouw extra woning (vanaf 1.000 m² sloopmeters), bestemming kunnen wijzigen naar “bedrijf” (mits het agrarisch aanverwant, buitengebied gebonden of kleinschalig-ambachtelijk wordt) en is dag- en verblijfsrecreatie mogelijk. Dit alles mag alleen na toestemming van de gemeente. Raadpleeg voor je plannen dan ook de gemeente Vijfheerenlanden voor meer informatie of vragen.

Dit perceel biedt alles wat je nodig hebt: ruimte, privacy en een unieke woonsfeer. Neem snel contact met ons op en wie weet maakt je van deze betoverende plek wel je eigen thuis.

Oplevering en overige voorwaarden in overleg.
Voor meer informatie over bovengenoemd object kun je contact opnemen met Peter Jan de Jong: 06 538 969 73

Vrijblijvende aanbieding:
Deze informatie, eventuele gesprekken, onderhandelingen etc. zijn allen vrijblijvend. Er is pas sprake van een overeenkomst op het moment dat de door ons kantoor opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is (beoordeeld en) ondertekend. Zolang de koopakte niet door beide partijen is ondertekend, is er geen sprake van gebondenheid in welke zin dan ook en hebben partijen het recht zonder kostenvergoeding etc. af te zien van een transactie.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
9 juli 2024
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Soort dak
Asbest, pannen
Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
124 m²
Overige inpandige ruimte
173 m²
Perceel
5.645 m²
Inhoud
1.077 m³

Indeling

Aantal kamers
3 kamers (2 slaapkamers)
Aantal woonlagen
2

Energie

Energielabel
G

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Leerdam F 483
Oppervlakte
265 m²
Perceel
LDM00-F-483
Perceelnaam
Leerdam F 527
Oppervlakte
5245 m²
Perceel
LDM00-F-527
Perceelnaam
Leerdam F 216
Oppervlakte
135 m²
Perceel
LDM00-F-216

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?