Verkocht

Mijzijde 98 A Kamerik

Verkocht

Omschrijving

Helft van boerderij met bijgebouwen “nieuw huis’ op een heerlijk landelijk plekje…

Woonruimte nu 120 m2 / 485 m3

Hier woont u aan de rand van het dorp op een prachtig en landelijk plekje in de helft van een boerderij. Via een eigen oprit bereikt u het perceel met erf, voldoende schuurruimte, een gezellige tuin met terras en perceeltje grasland. De totale grondoppervlakte bedraagt ca. 4.767 m² eigen grond.

Deze landelijke locatie is gelegen midden in het Groene Hart, met goede bereikbaarheid van de grote steden in de Randstad en ca. 30 autominuten van Schiphol.

Situering:
Kamerik is een dorpje in de gemeente Woerden. De woning is gelegen aan een landelijke buurtweg aan de rand van het dorp Kamerik. Hier treft u o.a. winkels voor de dagelijkse levensbehoeften, basisscholen, sportfaciliteiten, actief verenigingsleven en openbaar vervoer voorzieningen. In de directe omgeving zijn er zeer veel recreatiemogelijkheden.
Op korte afstand treft u de gezellige en veelzijdige stad Woerden met een centrale ligging in het Groene Hart. Verder kent Woerden een zeer goede winkelstand, scholen voor basis- en voortgezet onderwijs alsmede goede openbaar vervoervoorzieningen inclusief een NS-station.

Algemeen:
De boerderij is gebouwd in 1650 wat betreft het rietgedeelte en in 1924 wat betreft het pannen gedeelte. De boerderij is gebouwd van steen met voor een pannen dak en achter een rieten dak, de begane grondvloer is deels van beton en deels van hout, de verdiepingsvloer is van hout. De houten kozijnen zijn deels voorzien van dubbele en deels van enkele beglazing. De boerderij is in de lengte gesplitst waarbij de afscheidingswanden zijn voorzien van akoestische platen. De vloeren in de hal en een stukje van de gang zijn voorzien van vloerverwarming.

De boerderij heeft een mooie sfeervolle uitstraling door o.a. de serre, dakgoten op klossen, buitenluiken, schuiframen met geslepen bovenlichten, paneeldeuren, etc. maar is ook nog enigszins gedateerd wat u de mogelijkheid biedt om het naar eigen smaak en inzicht op te knappen.

Voor de splitsing hoofdgebouw zijn de eerbiedigingsafspraken over en weer vastgelegd.

Deze helft van de boerderij heeft een inhoud van ca. 485 m³ en een woonoppervlakte van
ca. 120 m².

Naast de woning treft u een gezellige tuin met terras en prachtig weids uitzicht. Via een eigen inrit bereikt u het perceel met grinderf. Verder zijn er nog perceeltjes grasland en een boomgaardje met diverse fruitopstanden en knotwilgen langs de slootkant.

Indeling:
Entree/hal met open trapopgang, meterkast; woonkamer v.v. marmeren schouw met gaskachel; serre met rondom ramen en openslaande deuren, prachtig uitzicht; lichte woonkeuken met L-vormige inbouwkeuken v.v. vaatwasser, gasstel, afzuigschouw, koelkast/vriezer en deur naar de tuin; badkamer met douche, wastafel, toilet en wasmachineaansluiting; slaapkamer met vaste kast; bijkeuken met granieten wasbak, opstelplaats cv-ketel en deur naar buiten.

Verdieping: overloop; 2 slaapkamers aan de voorzijde; berging; zolder boven achtergedeelte.

Deze woning is in 2004 gerestyled en de inwendige uitbreiding gebouwd.

Bijgebouwen:

Gedeelte Hooiberg, afmeting ca. 7,02 x 3,10 meter, gebouwd van 4 betonnen roeden met damwandplaten wanden, houten topgevel en zinken golfplaten dak.

Stenen schuur (voormalige jongveestal/varkensschuur), afmeting ca. 9,80 x 7,36 meter, gebouwd van steen met houten topgevel en golfplaten dak en zinken wanden en een abc-golfplaten dak. De schuur is voorzien van water en elektra.
Afdak, afmeting ca. 9,80 x 4,56 meter, gebouwd van hout met abc-golfplaten dak.
Afdak, afmeting ca. 9,07 x 2,53 meter, gebouwd van hout met abc-golfplaten dak.

Stenen stalletjes, bouwjaar 1973, afmeting ca. 2,55 x 1,94 meter en ca. 2.55 x 2,06 meter, gebouwd van steen met abc-golfplaten dak.

Stedin huisje, Stedin heeft het recht naar hun huisje te gaan. (erfdienstbaarheid).

Nutsvoorzieningen: Water, aardgas, elektra, gemeentelijke riolering, telefoon, glasvezel nee, wordt in oktober aangelegd in de weg.

Kadastraal bekend:
Kamerik Sectie F Nummer 1691 1.440 m²
Kamerik Sectie F Nummer 2123 3.311 m²
Kamerik Sectie F Nummer 2124 16 m²
Totaal: 4.767 m²

Bestemming
Het object is gelegen net buiten de bebouwde kom van Kamerik in het bestemmingsplan landelijk gebied Woerden, Kamerik en Zegveld vastgesteld d.d. 3 juli 2008. De bestemming ter plaatste van de woning is wonen. In het hoofdgebouw staat een K. Dat betekent een karakteristiek hoofdgebouw. De achtergelegen schuur* en hooiberg* daarin is opgenomen een C. dat staat voor cultuurhistorisch waardevolle bebouwing. Tevens is in het bouwplan opgenomen (VAB) dat staat voor vrijkomende agrarische bebouwing. Deze laatste 3 categorieën geven alle extra mogelijkheden voor gebruik c.q. aanpassing van de bebouwing. Zie hiervoor de voorschriften bij het bestemmingsplan. In uittreksel bijgevoegd bij deze presentatie, volledig in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Met deze extra mogelijkheden qua aanduidingen is het niet uitgesloten dat de schuur ter grootte van ca. 143 m2, eventueel aangevuld met bijgebouw/vergunningsvrije bouwwerken, tot een woonmogelijkheid ingericht kan worden. De voorschriften geven daar een aanzet toe.

Nieuwe woning:
Vanwege de cultuurhistorische waarde van de schuur + hooiberg is het misschien mogelijk een nieuwe woning te bouwen van ca. 143 m2, ca. 510 m3

Afstand van de kadastrale grens naar de dichtstbijzijnde emissiepunt van het agrarisch bedrijf is minimaal 26 meter.

Het object is gelegen binnen 1 km van het centrum van het dorp Kamerik.

Bodemonderzoek:
Er is een bodemonderzoek NEN 5740 uitgevoerd d.d. 1 juli 2022. Er zijn geen verontreinigingen aangetroffen boven de nadere onderzoekswaarden.

Gunning:
Verkoper behoudt zich het recht van gunning voor.

Oplevering en overige voorwaarden in overleg.
Voor meer informatie over bovengenoemd object kunt u contact opnemen met Albert de Koning.

Vrijblijvende aanbieding:
Deze informatie, eventuele gesprekken, onderhandelingen etc. zijn allen vrijblijvend. Er is pas sprake van een overeenkomst op het moment dat de door ons kantoor opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is (beoordeeld en) ondertekend. Zolang de koopakte niet door beide partijen is ondertekend, is er geen sprake van gebondenheid in welke zin dan ook en hebben partijen het recht zonder kostenvergoeding etc. af te zien van een transactie.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Woonboerderij, 2-onder-1-kapwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
120 m²
Overige inpandige ruimte
33 m²
Perceel
4.767 m²
Inhoud
485 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Aantal woonlagen
2

Energie

Energielabel
D

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Kamerik F 2124
Oppervlakte
16 m²
Perceel
KMR00-F-2124
Perceelnaam
Kamerik F 1691
Oppervlakte
1440 m²
Perceel
KMR00-F-1691
Perceelnaam
Kamerik F 2123
Oppervlakte
3311 m²
Perceel
KMR00-F-2123

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom
Bekijk alle kenmerken

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?