Verkocht

Lingedijk Buurmalsen

Verkocht

Omschrijving

Circa 10 hectare agrarische cultuurgrond, thans in gebruik als gemengde appel- en perenboomgaard. De percelen liggen aan de Lingedijk tussen Geldermalsen en Tricht. Een mogelijk alternatief voor het huidige gebruik is de ontwikkeling van een landgoed. De cultuurgrond is vernoemd naar het voormalig boerderijcomplex ‘De Coppel’ dat aan de Linge op een grondrug was gelegen.

De percelen zijn gelegen in de uiterwaarden buiten het dorp Buurmalsen; op loopafstand van het dorpscentrum van Geldermalsen. Ter plaatse is de Lingedijk de verbindingsweg tussen de kern van Geldermalsen en het dorp Tricht.

De percelen zijn kadastraal bekend gemeente Geldermalsen, sectie M, nummers 661 (groot 870 m²), 659 (groot 43.385 m²) en 637 (groot circa 56.012 m²). De gezamenlijke grootte is 10 hectare 2 are en 67 centiare (100.267 m²).

De percelen zijn deels ingeplant met diverse rassen appelbomen en deels met perenbomen. Fruitopstanden: 0,65 hectare Conference (32 jaar), 1,0 hectare Elstar (21 jaar), 2,74 hectare Elstar (16 jaar), 1,2 hectare Decosta (22 jaar), 1,1 hectare Elstar en Jumani (7 jaar), 1,0 hectare Conference (10 jaar), 1,0 hectare Elstar (24 jaar), 0,5 hectare Rode Goudreinet (24 jaar) en 0,5 hecatre Conference (10 jaar). Een ondergeschikt deel van de percelen is recent gerooid. De percelen zijn voorzien van beregening en voor een deel, ter plaatse van een stroomrug, voorzien van drainage. De percelen liggen aan de Linge en beschikken over enkele inritten vanaf de Lingedijk.

Bestemming
Het thans vigerend bestemmingsplan is “Bestemmingsplan Buitengebied 2022”. De enkelbestemming van de percelen is “Agrarisch met waarden – Landschapswaarden”. Er is een dubbelbestemming ‘Waterstaat- Waterberging’ en aanvullende Functie- en gebiedsaanduidingen. Bij twijfel over enerzijds de gebruiksmogelijkheden en anderzijds de bestemming kunnen inlichtingen ingewonnen worden bij de gemeente Geldermalsen.

Een alternatief voor het voortzetten van het agrarisch gebruik is de ontwikkeling van een landgoed. Deze mogelijkheid voor herontwikkeling is reeds verkend en besproken met de gemeente Geldermalsen. In het verleden heeft op de locatie langs de Linge een boerderijcomplex gestaan genaamd ‘De Coppel’. Er is al een referentie uit het jaar 1308 over grond ‘in die Coppel bi den berghe’ te Buurmalsen. In 1491 draagt Dirk van Buren heer van Reygersvoort aan zijn broer Balthasar De Coppel boerderij te Buurmalsen over, gelegen onder Buurmalsen aan De Linge tegenover de Koppelsedijk in Geldermalsen. De plaats waar het complex heeft gestaan is nog herkenbaar door een lichte verhoging in het land en terug te vinden op oude kaarten en prenten. In tegenstelling tot enkele recent gerealiseerde landgoederen ligt ‘De Coppel’ in de directe nabijheid van alle voorzieningen zoals bijvoorbeeld het park, de Heemtuin en de jachthaven die een transformatie ondergaat. Dit maakt de locatie uniek. Nadere informatie met betrekking tot ontwikkeling van een landgoed en het voorwerk dat hier reeds voor is gedaan is op verzoek beschikbaar.

Alleen het geheel wordt te koop aangeboden. De percelen zijn gedeeltelijk belast met een zakelijk recht als bedoeld in artikel 5 lid 3 sub b. van de Belemmeringen Wet Privaatrecht, zulks ten behoeve van het Waterschap Rivierenland en opstalrechten ten behoeve van Liander N.V.

Onder voorwaarden is op korte afstand in combinatie een fruitteeltbedrijf met een woning, loodsen en nog eens ruim 11 hectare te koop aan de Middelweg 37 te Tricht. Voor de specifieke omschrijving hiervan verwijzen wij graag naar een tweede brochure.

Er kan sprake zijn van onroerend goed waarbij het fiscaal van belang is dat partijen overeenstemming bereiken over de splitsing van de koopsom. Koopsommen zijn exclusief BTW.

Aanvaarding in overleg. Op korte termijn mogelijk.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Bouwgrond, bouwgrond
Soort bouw
N.v.t.
Ligging
Aan drukke weg, aan vaarwater, aan water, open ligging, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Perceel
100.267 m²

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Geldermalsen M 661
Oppervlakte
870 m²
Perceel
GDM00-M-661
Perceelnaam
Geldermalsen M 659
Oppervlakte
43385 m²
Perceel
GDM00-M-659
Perceelnaam
Geldermalsen M 637
Oppervlakte
56012 m²
Perceel
GDM00-M-637
Bekijk alle kenmerken

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?