Verkocht

Lakerveld 81 -83 Lexmond

Verkocht

Omschrijving

Dubbele woonboerderij met vrijstaande veestal en schuren…

Gelegen in het lint van het landelijke Lakerveld, maar niet ver van voorzieningen en een perfecte bereikbaarheid, treft u deze dubbele woonboerderij met vrijstaande veestal en overige schuren op ca 7.415 m². Entree via eigen brug onder hoge bomen. Omgeven door een ruim (woon)erf. Ideaal geschikt voor bedrijf aan huis en het houden van paarden of ander hobbyvee.

De boerderij is gelegen in het buitengebied van Lexmond. Dit ligt op de grens van Utrecht en Zuid Holland. Lexmond heeft ruim 3.000 inwoners en een relatief groot aanbod aan voorzieningen. Vrij gemakkelijk rijdt u naar het nabijgelegen Vianen (Ut) waar het aanbod groot is.

In de directe omgeving is een keur aan recreatiemogelijkheden, o.a.: paardensport, golfbaan, mooie fietsroutes… Het is er allemaal.

Optioneel aansluitend ca. 6 ha weiland. Totaal 68.160 m².

Woonboerderij
De woonboerderij is meer dan 100 jr. oud. De muren zijn van steen. Het dak is gedekt met riet. De begane grondvloer is deels beton en deels hout. De verdiepingsvloeren zijn van hout. Het woongedeelte achter in de boerderij is grotendeels v.v. dubbel glas, voor het overige enkele beglazing. De boerderij is groot ca. 12,5 x 24 mtr. De ‘goot’hoogte is ca. 3 mtr., nokhoogte ca. 8 mtr. Inhoud is ca. 1.650 m³. Hierin zijn 2 woonhuizen gesitueerd en een gedeelte is in gebruik als berging. Er zijn authentieke details bewaard gebleven. Voor de gehele boerderij geldt dat aanpassing naar de eisen van deze tijd in de lijn van de verwachting ligt. Daarmee kunt u een groot huis helemaal naar uw smaak aanpassen!

Indeling voorhuis
Op de begane grond komt u via de hal/entree links in de woonkeuken. Deze heeft een eenvoudig keukenblok. Rechts treft u de slaapkamer, waarin de bedstedes nog aanwezig zijn. Rechtdoor is een kleine, eenvoudige badkamer. Op de 1e verdieping zijn 4 kleine slaapkamers en op de vliering treft u nog een extra slaapkamer. De indeling kan vrij eenvoudig worden aangepast. Woonoppervlakte voorhuis ca. 105 m², overig inpandig ca. 15 m².

Indeling achterhuis
Zijentree naar de kleine, gezellige woonkeuken. Zeer ruime woonkamer met grote pui die zicht geeft op de tuin. Voorts bevinden zich op de begane grond de berging en het tanklokaal. Op de 1e verdieping treft u 5 slaapkamers en de achterzolder. Woonoppervlakte achterhuis ca. 155 m², over inpandig ca. 160 m².

Bijgebouwen
– Hollandse Stal. Bouwjaar 1991. Afmetingen ca. 26 x 15 mtr. (390 m²). De muren zijn gemetseld van steen, topgevels met landelijk-groene damwand profielplaten. Het dak is gedekt met ABC-golfplaten. Ruime deuren om de schuur binnen te rijden. De schuur is nu in gebruik voor het stallen van 47 melkkoeien (type: Hollandse stal).
– Open loods: afmetingen ca. 20 x 10 mtr.
– Oude schuur, afmetingen ca. 12,5 x 8 mtr.

Op het erf is ruime erfverharding aanwezig.

Weiland
Achter de woonboerderij liggen enkele percelen grasland. De percelen zijn allen ongeveer 45 meter breed. Twee percelen zijn 400 mtr. lang en één perceel zelfs 500 mtr. Op de kop van dat perceel ligt een boomgaardje met hoogstamfruit. Bij een van de percelen is sprake van ruilverkavelingsrente, te weten € 42,96 per jaar welke op het perceel blijft rusten tot en met 2030. De grondkwaliteit in Lakerveld wisselt sterk. Deze percelen zijn van goede kwaliteit en relatief hoog gelegen. Een gedeelte van de percelen is in het verleden zelfs in gebruik geweest als boomgaard.

Meer informatie en/of een bezichtiging via Peter Jan de Jong van vestiging Leerdam (0345) 744 074.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Soort dak
Riet
Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom

Oppervlakten en inhoud

Wonen
260 m²
Overige inpandige ruimte
175 m²
Perceel
7.415 m²
Inhoud
1.650 m³

Indeling

Aantal kamers
13 kamers (10 slaapkamers)
Aantal woonlagen
3

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom
Bekijk alle kenmerken

Media

Kaart

Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand
Bekijk op kaart
Lakerveld 81 -83
Lexmond

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?