Verkocht

Lagewaard 25 Koudekerk aan den Rijn

Verkocht

Omschrijving

Op een mooie landelijke locatie achter leilinden verscholen ligt deze monumentale (te renoveren) boerderij met veel bijgebouwen (totaal ca. 1.256 m²!), paardenbak en een riant verhard erf. De totale grondoppervlakte bedraagt ca. 8.500 m² eigen grond (of zo groot als na kadastrale uitmeting zal blijken). Dit object biedt u heerlijk vrij wonen in de Randstad eventueel te combineren met bedrijf en/of hobbyvee aan huis.

Even buiten het centrum van Koudekerk aan den Rijn gelegen en met goede bereikbaarheid van de grote steden in de Randstad (ca. 20 autominuten van Leiden en ca. 25 autominuten van Schiphol). De plaatsnaam zegt het al aan den Rijn, dus de Rijn is op meerdere plaatsen een terugkerend beeld in deze omgeving.

Situering:
De boerderij is gesitueerd aan een landelijke weg net buiten het centrum van Koudekerk aan den Rijn. Hier treft u winkels voor de dagelijkse levensbehoeften, een tweetal basisscholen en verenigingen. Op korte afstand treft u ook Alphen aan den Rijn, een landelijk en centraal gesitueerde grote plaats in Zuid-Holland met een uitgebreid winkelbestand, scholen, openbaar vervoer voorzieningen alsmede een NS-station.

Algemeen:
De boerderij is gebouwd omstreeks 1600 van steens muren onder een rieten wolfdak. De voorgevel is met vlechtingen. Het woongedeelte is later grotendeels geïsoleerd, de ramen zijn voorzien van grotendeels enkele beglazing, bij de woonkamer voorzien van voorzetramen en de ramen in de keuken zijn voorzien van dubbel glas. De woning wordt verwarmd door centrale verwarming.
De boerderij en bijgebouwen verkeren in matige staat en dienen opgeknapt/gerenoveerd te worden.

De woning heeft een inhoud van ca. 608 m³ en een woonoppervlakte van ca. 137 m². De gehele boerderij incl. huisstal heeft een inhoud ca. 2.286 m³

Indeling:
Begane grond: entree/gang; voorkamer met vaste kast; woonkamer v.v. mooie antieke schouw met tegeltableau en gashaard; woonkeuken v.v. eenvoudig keukenblok en vaste kast; kelder (stahoogte) met gewelfd plafond; opkamer/slaapkamer; toilet met fonteintje; badkamer met ligbad, douche en wastafel; kantoorruimte; bijkeuken met opstelplaats cv-ketel en boiler; wasruimte (voormalige kaaskamer) met wasmachineaansluiting en uitstortgootsteen.
Het achtergedeelte betreft nog de voormalige huisstal.

1e verdieping: overloop; slaapkamer; slaapkamer met vast kast; berging.
Het achtergedeelte betreft nog de voormalige hooizolder.

Bijgebouwen:

Garage, afmeting ca. 3,38 x 7,09 meter (ca. 23,96 m²), gebouwd van hout met zinken kap.
Hooischuur, afmeting ca. 7,92 x 7,62 meter (ca. 60,35 m²), gebouwd van 4 betonnen roeden met zinken kap, damwand wanden v.v. grote inrijddeuren en openslaande deuren.

Schuur, afmeting ca.10,83 x 5,23 meter (ca. 56,64 m²), gebouwd van steen met asbestcement golfplaten dak.
Afdak, afmeting ca. 22,66 x 3,02/8,50 meter (ca. 99,86 m²), gebouwd van damwand en zinken wanden met een asbestcement golfplaten dak, v.v. grote schuifdeuren.
Afdak, afmeting ca. 23,84 x 7,12 meter (ca. 169,74 m²), gebouwd van deels hout en deels damwand wanden en gedeeltelijk asbestcement golfplaten dak (voor) en deels een zinken dak (achter).

Paardenstal, afmeting ca. 14,10 x 6,84 meter (ca. 96,44 m²), gebouwd van steen met pannen dak, ingericht met 5 paardenboxen en v.v. zadelkasten, elektra en water.
Tussenstuk, afmeting ca. 5,76 x 8,33 meter (ca. 47,98 m²), gebouwd van B2-blokken met een asbestcementgolfplaten dak en v.v. paardenhokken/veestalling.

Stal (voormalige ligboxenstal voorgedeelte), afmeting ca. 22,89 x 11 meter (ca. 251,79 m²), gebouwd van hout op stenen voet met asbest cement golfplaten dak.

Stal (voormalige ligboxenstal achter), afmeting ca.22,93 x 15,35 meter (ca. 351,98 m²), gebouwd van houten spanten met stalen staanders, wanden van hout op stenen voet en een asbestcement golfplaten dak, v.v. houten inrijddeuren.

Veldschuur, afmeting ca. 12,06 x 8,06 meter (ca. 97,20 m²), gebouwd van stalen spanten met damwand wanden en een golfplaten dak.

Sleufsilo.

Paardenbak, afmeting ca. 44 x 19,50 meter, v.v. verlichting.

Gereedschappenschuur/container.

Nutsvoorzieningen:
Elektra 220/380 V, 3 x 25 ampère gezekerd, aansluiting voor een generator aanwezig, water, aardgas, telefoon, gemeentelijke riolering, op dit moment geen kabelaansluiting, glasvezel wordt in het buitengebied aangelegd er is geen formele aanvraag voor ingediend.

Bestemming:
Het object is gelegen in het bestemmingsplan (beheersverordening) Buitengebied Rijnwoude 2015, vastgesteld 31 maart 2016. Bestemming is agrarisch, hoofdgebouw met de aanduiding cultuurhistorische waarde.
Bron: Ruimtelijkeplannen.nl d.d. 12 oktober 2020 (adres, gemeente, beheersverordening, regels, bijlage 4).

Overige:
– De grenzen zijn indicatief aangegeven, definitieve aanwijzing vindt plaats bij de Kadastrale uitmeting welke nog moet worden uitgevoerd. Koper wordt daarbij uitgenodigd.
Oppervlakte wijzigingen geven geen grond voor prijsverrekening.

– Het naastgelegen zomerhuis heeft de bestemming wonen met de aanduiding cultuurhistorische waarde. Hiervoor is het recht van voetpad van toepassing voor de boerderij langs.

– Optioneel is het zomerhuis Lagewaard 24 Koudekerk aan den Rijn mee te kopen met
ca. 500 m² grond. Prijs op aanvraag.

Indeling: hal met entree en toilet, woonkamer en suite met vloerverwarming, keuken met
uitgang naar het achterterras. Hoofdslaapkamer, badkamer, bijkeuken met achteruitgang.
Verdieping: 1 slaapkamer en 1 ruime open zolder. De woning wordt verwarmd middels een
CV, grotendeels dubbel glas.

Oplevering en overige voorwaarden in overleg.
Voor meer informatie over bovengenoemd object kunt u contact opnemen met Albert de Koning.

Vrijblijvende aanbieding:
Deze informatie, eventuele gesprekken, onderhandelingen etc. zijn allen vrijblijvend. Er is pas sprake van een overeenkomst op het moment dat de door De Koning & Witzier Makelaars opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is (beoordeeld en) ondertekend. Zolang de koopakte niet door beide partijen is ondertekend, is er geen sprake van gebondenheid in welke zin dan ook en hebben partijen het recht zonder kostenvergoeding etc. af te zien van een transactie.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1600
Soort dak
Riet
Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
137 m²
Overige inpandige ruimte
408 m²
Perceel
8.500 m²
Inhoud
2.286 m³

Indeling

Aantal kamers
7 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche, ligbad, wastafel
Aantal woonlagen
3

Energie

Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas, voorzetramen
Verwarming
C.v.-ketel, gashaard
Warm water
C.v.-ketel, gasboiler eigendom

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Koudekerk aan den Rijn A 1533
Oppervlakte
8500 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
KDK02-A-1533

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Garage

Capaciteit
20 auto's

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken
Lagewaard 25
Koudekerk aan den Rijn

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?