IJsseldijk-Noord 102 a Ouderkerk aan den IJssel

vraagprijs € 410.000 k.k.

Omschrijving

Uniek! Nieuw te realiseren ‘waterwoning’ in een voormalige graanmaalderij direct aan de Hollandsche IJssel, met fascinerend uitzicht over de Krimpenerwaard én de skyline van Rotterdam…

Dit is iets bijzonders: een schitterend direct aan de rivier de Hollandse IJssel gesitueerde voormalige graanmaalderij waar een woning in gerealiseerd mag worden, compleet met een steiger in het water van de Hollandse IJssel…

De ‘artist impressions’ in deze presentatie geven u alvast een indruk hoe het pand er na de transformatie uit kan zien. Een schitterend ontwerp met respect voor de historie van het gebouw, met een knipoog naar moderne architectuur.
Ziet u zichzelf al in het op het dak te realiseren atelier zitten? Of in de living op de verdieping met fascinerend uitzicht over de polder en de rivier? Neem dan contact met ons op en dan wordt dit wellicht uw uitzicht. Zie voor meer informatie, impressions en de verleende omgevingsvergunning met tekeningen de objectwebsite.

Situering:
Het voormalige graanpakhuis is gelegen even buiten de bebouwde kom van Ouderkerk aan den IJssel. Vroeger werden de grondstoffen vanuit de schepen die bij het pand aanmeerden in de maalderij opgeslagen en vermalen tot veevoer voor de boeren in de directe omgeving. Later is het pand als opslagruimte in gebruik geweest. Nu is het pand klaar voor een volgende fase in haar bestaan, namelijk het bieden van een unieke en veelzijdige woonplek aan de nieuwe eigenaar.

Aan de voorzijde van de woning heeft u zoals gezegd een prachtig uitzicht over het weidse polderlandschap van de Krimpenerwaard een aan de achterzijde schitterend uitzicht over de rivier de Hollandse IJssel en de skyline van Rotterdam. Ouderkerk aan den IJssel heeft een gezellige dorpskern met winkels voor de dagelijkse levensbehoeften en een actief verenigingsleven. Door de centrale ligging in de Randstad zijn bijvoorbeeld Rotterdam en Gouda goed bereikbaar. En er is een busverbinding naar Rotterdam Capelsebrug – Gouda. En wat te denken van de prachtige wandel- en fietsmogelijkheden in het prachtige landschap van de Krimpenerwaard?

Algemeen:
De voormalige graanmaalderij is omstreeks 1906 gebouwd en het geheel verkeerd nog in nagenoeg originele staat.

Er is door de gemeente een omgevingsvergunning verleend om het pand tot woning te transformeren. Dit biedt u de mogelijkheid biedt om in een prachtig karakteristiek object een woning te realiseren conform huidig wooncomfort, af te maken naar uw eigen wens en smaak. Suijker Benjamins Bouw uit Bergambacht realiseert voor u de genoemde transformatie. Bestek en voorwaarden en aannemingsovereenkomst zijn beschikbaar.

De inhoud van het gebouw in huidige toestand is ca. 763 m³ (incl. souterrain), de woonoppervlakte is ca. 148 m² (zonder het souterrain).
Na het realiseren van de woning volgens de verleende vergunning is de inhoud ca. 919 m³ (incl. souterrain) en de woonoppervlakte ca. 209 m² (zonder het souterrain). De woonoppervlakte is indicatief en afhankelijk van de transformatie / indeling.

Aan de voorzijde van de woning is er parkeergelegenheid op eigen terrein en aan de achterzijde van de woning kan er een steiger in de IJssel gerealiseerd worden.

Huidige indeling:
Kelder: de kelder heeft een afmeting van ca. 11,80 x 4,72 meter, momenteel niet geheel droog.

Begane grond: open ruime met schuifdeuren en meterkast.
Schuur/botenhuis, afmeting ca. 11,98 x 2,11 meter, met openslaande deuren en botenlift.

1e verdieping: open ruimte met balken plafond.

2e verdieping: dakterras.

Verleende omgevingsvergunning:
Het bouwplan voorziet in een indeling die zoveel mogelijk aansluit bij het unieke uitzicht. Op de begane grond is een ruime entree getekend met aan de achterzijde van het pand, aan de kant van de rivier, een master bedroom en badkamer. Ook bevindt zich op de begane grond een autogarage annex berging. Behalve een parkeerplaats op eigen terrein kunt u dus inpandig een 2e auto kwijt. De inpandige toegang naar de garage annex berging geeft een hoge mate van comfort.

Op de verdieping bevindt zich de grote living daar waar vroeger haver, rogge, graan en stro waren opgeslagen. Deze plek in het pand geven u een schilderachtig uitzicht over de Krimpenerwaard aan de voorzijde en de rivier met langsvarende schepen op de IJssel aan de achterzijde. En wat te denken van de prachtige zonsopgang en ondergang waarvan u vanuit de living elke dag weer kunt genieten.

Op de tweede verdieping is voorzien in een slaapkamer met eigen (2e) badkamer en een atelier / kantoor. Vanuit beide prachtige ruimte’s heeft u toegang tot het grote dakterras met de genoemde wijdse vergezichten naar alle windrichtingen.

Het verleden vastgelegd voor de toekomst:
Ouderkerk aan den IJssel staat vooral bekend als Schippersdorp. Dit had invloed op de bedrijvigheid in het dorp die voor een belangrijk deel was gekoppeld aan de binnenvaart die over de Hollandse IJssel plaatsvond. Er waren bijv. graanmaalderijen, zeilmakerijen, touwslagerijen en werven gevestigd met bijbehorende fabriekjes en pakhuizen. Nog steeds is het dorp de thuisbasis voor diverse binnenvaartschepen, maar ook de pleziervaart is vertegenwoordigd op het water. Tot aan de Waaiersluis bij Gouda is de rivier overigens onderhevig aan getij. Door haar kronkelende ligging met prachtige dijken levert de Hollandse IJssel prachtige uitzichten in het landschap op.

Oplevering en overige voorwaarden in overleg.
Voor meer informatie over bovengenoemd object kunt u contact opnemen met Peter van Rossem.

Vrijblijvende aanbieding:
Deze informatie, eventuele gesprekken, onderhandelingen etc. zijn allen vrijblijvend. Er is pas sprake van een overeenkomst op het moment dat de door De Koning & Witzier Makelaars opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is (beoordeeld en) ondertekend. Zolang de koopakte niet door beide partijen is ondertekend, is er geen sprake van gebondenheid in welke zin dan ook en hebben partijen het recht zonder kostenvergoeding etc. af te zien van een transactie.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aangeboden sinds
24 mei 2022
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, geschakelde woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906

Oppervlakten en inhoud

Wonen
209 m²
Overige inpandige ruimte
82 m²
Perceel
484 m²
Inhoud
919 m³

Indeling

Aantal kamers
4 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Aantal woonlagen
4

Buitenruimte

Tuin
Zonneterras
Zonneterras
30 m²
Ligging tuin
Gelegen op het west

Garage

Capaciteit
1 auto
Bekijk alle kenmerken

Media

Kaart

Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand
Bekijk op kaart
IJsseldijk-Noord 102 a
Ouderkerk aan den IJssel
vraagprijs € 410.000 k.k.

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?