Verkocht

Gijbelandsedijk 2 Brandwijk

Verkocht

Omschrijving

Rietgedekte woonboerderij op royaal perceel en uitzicht op de “Graafstroom”. Uitstekend geschikt voor de paardenliefhebber!

Ligging
De woonboerderij aan de Gijbelandsedijk 2 ligt in het landelijk gelegen Brandwijk. Een dorp in de Alblasserwaard, gemeente Molenlanden, in de provincie Zuid-Holland.

Brandwijk beschikt over een eetcafé/snackbar. Voor uw boodschappen bent u bijvoorbeeld aangewezen op het nabij gelegen Molenaarsgraaf (kleinschalig winkelcentrum ”De Molenwaard’) of Bleskensgraaf. In Bleskensgraaf kun je culinair genieten in het restaurant ”De Burgemeester”. Rondom Brandwijk liggen de wateren de ‘Graafstroom’ en de ‘Boezem’, deze zijn onderdeel van de schaatstocht ‘De Molentocht’, die als het weer het toelaat gereden wordt in dit gebied. Daarnaast ligt deze woning in de nabijheid van een fiets- en wandelroutenetwerk. De lintbebouwing van Brandwijk ligt mooi landelijk en centraal. De A15 en A27 zijn via de Provincialeweg goed en snel bereikbaar. Verder kunt u hier sinds december 2018 gebruik maken van het openbaar vervoer van Qbuzz.

Bouwstijl
De woonboerderij is oorspronkelijk meer dan 300 jaar oud. In de loop van de tijd is de boerderij meermalen verbouwd c.q. aangepast naar de eisen van die tijd. De muren zijn van baksteen (ijsselsteentjes). Het dak is gedekt met riet. De begane grondvloer is van steen/beton en de verdiepingsvloeren van hout. Het woongedeelte is overwegend voorzien van dubbele beglazing.

Indeling
Vanuit de entree/hal aan de zijkant van de woning is er toegang tot de ruime woonkamer (ca. 50 m²), die de gehele voorzijde van de boerderij beslaat. De oorspronkelijke entree aan de voorzijde van de woning bood voorheen toegang, maar is nu niet meer in gebruik. De woonkamer is o.a. voorzien van eikenhouten vloerdelen, een balkenplafond en een sfeervolle schouw.

Vanuit het woongedeelte loopt u zo het eetgedeelte in. Ook deze ruimte is v.v. een deur naar het terras buiten. De kleine keuken (ca. 8 m²) is bereikbaar vanuit het eetgedeelte. Vanuit een tussenhal zijn de toiletruimte, badkamer en inpandige berging toegankelijk. Ook loopt u vanuit deze hal het achterhuis in, hier stonden vroeger de koeien. Nu is het in gebruik voor opslagruimte en zijn er 7 (ruime) paardenboxen (ca. 5 x 3 m.) gesitueerd.
De vloer is van beton, de muren van steen en het dak is gedekt met riet.

De oude hooizolder is grotendeels open gemaakt zodat het geheel een fris binnen klimaat heeft. Als u het woonhuis zou willen vergroten, dan is hier meer dan voldoende ruimte voor. De totaal beschikbare oppervlakte is ca. 230 m².

Verdieping woonhuis
De overloop geeft toegang tot 4 slaapkamers, ieder verschillend van afmeting. Voorts is er een 2e toiletruimte boven. De onafgewerkte bergzolder is via een luik op de overloop bereikbaar.

Buiten
Rondom de woning is de tuin voorzien van grint, voor de woning staan een viertal bomen. Het erf wordt door middel van een lage ligusterhaag afgescheiden van de openbare weg. Er is op het eigen erf voldoende ruimte om o.a. diverse auto’s te parkeren.

Achter de woonboerderij staat een vrijstaande, stenen schuur. De muren zijn van baksteen, de vloer van beton, verdiepingsvloer van hout en het dak is gedekt met pannen. Voorheen was dit de varkensschuur, nu is het in gebruik voor opslag en enkele hokken voor het houden van kleinvee. De afmetingen zijn ca. 11,9 x 8,9 meter. De goothoogte is 2 meter en de nokhoogte is 6 meter.

Overige bijgebouwen
Naast de woonboerderij staat nog een oude, bouwvallige, grotendeels houten schuur. De wanden bestaan deels uit steen, en deels uit gepotdekselde delen. Afmetingen ca. 5,3 x 6,8 meter. Voor deze schuur is een berging gebouwd van hout, en het dak is gedekt met ABC-golfplaten. Afmetingen ca. 6,2 x 9 meter.

Loods. Gebouwd van hout, lessenaarsdak gedekt met golfplaten. Inrijhoogte ca. 3,5 meter. Gebouwd op een ringfundering. Afmetingen ca. 8,1 x 11,5 meter. De aanbouw is groot ca. 8 x 4 meter.

De aanwezige mestsilo heeft een inhoud van ca. 230 m³.

Paardenloods. Over de wetering bevindt zich de paardenloods. Het voorste deel is ingericht met 2 rijen van ieder 3 paardenboxen (3 x 3,5 meter) met een centrale gang. Vervolgens treft u een gedeelte opslag en 2 groepshokken van ca. 9 x 4 meter. Deze kapschuur is gebouwd midden jaren ’90 en geheel voorzien van een betonnen vloer. De spanten zijn van staal, de gordingen van hout. Het dak is gedekt met golfplaten, de wanden zijn voorzien van damwandprofielplaten. De totale grootte bedraagt ca. 10 x 25 meter, met een goothoogte van 4 meter en een nokhoogte van 6 meter.

Een rijbak van 40 x 20 meter (met Agterbergbodem en verlichting), een longeerbak (diameter is ca. 15 meter) en paddock (50 x 15 meter) completeren het geheel aan faciliteiten voor de paardenhouderij.

Grasland
Aansluitend liggen 4 ruime percelen grasland, lengte van ieder ca. 300 meter en een breedte van gemiddeld 40 meter. Intern zijn de percelen ontsloten door dammen. Twee van de vier percelen zijn parkachtig aangelegd met streekeigen beplanting met o.a. knotwilgen. Voor het onderhoud hiervan geldt een subsidieovereenkomst. De grondsoort is klei op veen (‘Koopveengronden’).

Kortom…
Zoekt u een woonboerderij met (paardenhouderij), schuren en grasland? Dan moet u dit vrijstaande object gelegen in het landelijk gebied echt eens komen bekijken! Download de uitgebreide verkoopbrochure voor aanvullende informatie. Bezoek de locatie/omgeving om deze te ervaren. Neem vervolgens contact op met de makelaar, Peter Jan de Jong, van vestiging Leerdam (0345) 74 40 74 voor het inplannen van een bezichtiging.

Schakel direct uw eigen aankoopmakelaar in! Uw aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega-aankoopmakelaars vindt u op Funda en bij de NVM.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Soort dak
Riet
Ligging
Aan rustige weg, landelijk gelegen, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
150 m²
Overige inpandige ruimte
250 m²
Perceel
65.045 m²
Inhoud
2.000 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Ligbad, wastafel
Aantal woonlagen
3

Energie

Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas, muurisolatie
Verwarming
C.v.-ketel
Warm water
C.v.-ketel
Cv-ketel
Hr ( gestookt uit , eigendom)

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom
Bekijk alle kenmerken

Kaart

Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand
Bekijk op kaart
Gijbelandsedijk 2
Brandwijk

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?