Discreet

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Een prachtig renovatieproject of twee bouwkavels t.b.v. een 2-onder-1 kap woning op een prachtig weidse locatie, langs open vaarwater gelegen…

De boerderij met stal en ondergrond zal worden gesplitst in twee kavels welke heerlijk landelijk zijn gelegen met schitterend weids uitzicht.
De grondoppervlakte van kavel I bedraagt ca. 1.500 m² eigen grond (of zo groot als na kadastrale uitmeting zal blijken). De grondoppervlakte van kavel II bedraagt ca. 1.000 m² eigen grond (of zo als groot als na kadastrale uitmeting zal blijken) en heeft aansluiting op het open water. Op de kavels mag een twee-onder-een-kap woning worden gerealiseerd. Tevens kan het geheel als renovatieproject worden opgepakt; momenteel is er op het perceel een woonboerderij met bakhuis gesitueerd, deze kunnen worden gerenoveerd.

Grenzend aan De Zijp, een open vaarverbinding tussen het Vennemeer en de Kagerplassen, bij beide kavels is een ligplaats aanwezig.

Een prachtige locatie langs het water, weids en toch op korte afstand van Leiden en de A4.

Situering:
Via een doodlopende weg langs de rivier De Zijl bereikt u via de lange oprijlaan het perceel, gelegen langs de Zijp een open vaarverbinding tussen het Vennemeer en de Kagerplassen.
Deze locatie ligt even buiten het dorp van Leiderdorp. Het dorp kent een gezellige kern met winkelhof Leiderdorp, diverse basisscholen, middelbaar onderwijs en een actief sport- en verenigingsleven.
Ook het plaatsje Warmond biedt verschillende voorzieningen, zoals gezellige restaurants, kasteel Huys te Warmont, het strand van recreatie-eiland Koudenhoorn, vaarwater en de Kaag.
Het treinstation van Leiden is op fietsafstand. De historische binnenstad van Leiden, alsook het strand en de duinen met plaatsen als Katwijk, Noordwijk en Wassenaar liggen niet ver weg. Schiphol ligt op ca. 20 autominuten van Warmond.

Algemeen:
Door middel van een oprijlaan heeft u toegang tot de kavels. Het bouwvlak is zo gesitueerd dat u vanuit de woningen een weids uitzicht kunt creëren over de landerijen en het water.

Op dit moment is er op het perceel een woonboerderij met achterhuis en bakhuis gesitueerd, deze kan worden gerenoveerd en worden omgebouwd tot een 2-onder-1 kapwoning. U kunt ook besluiten om het geheel nieuw op te bouwen, ook bij nieuwbouw zal er een 2-onder-1 kap woning moeten worden gebouwd.
De gemeente Teylingen heeft het bestemmingsplan hiervoor in voorbereiding. De volgende details zijn belangrijk:
– Op beide kavels is één wooneenheid aanwezig t.b.v. een gezamenlijke twee-onder-een kap woning
– Alleen in het bouwvlak mag de woning worden gebouwd

Het bestemmingsplan is nog niet onherroepelijk.

Zoals hiervoor beschreven zijn er thans op het perceel een woonboerderij met bakhuis aanwezig.
De boerderij is gebouwd in 1903 van steen met pannen kap aan de voorzijde en een rieten kap aan de achterzijde. Grotendeels houten vloeren, het voorgedeelte is voorzien van dubbele beglazing en het achtergedeelte van enkele beglazing. Het bakhuis is gebouwd van steen met pannen dak.
De gebouwen verkeren in matige staat maar kunnen indien gewenst ook nog gerenoveerd worden.

Indeling boerderij:
Begane grond: zijentree; woonkeuken v.v. eenvoudige inbouwkeuken met oven, gasstel, vaatwasser, magnetron en koelkast; sfeervolle woonkamer met balkenplafond en schouw met houtkachel; hal met trapopgang, vaste kast; toilet; badkamer met douche en wastafel met meubel; opkamer/slaapkamer; kelder; achter-hal met oude waterpomp, vaste kasten, opstelplaats cv-ketel en meterkast.
Het achterhuis betreft de voormalige stal en is v.v. een overheaddeur.

Verdieping: overloop en 5 slaapkamers aan de voorzijde. 2 slaapkamers; douche; woonkamer met open keukenblok; halletje met toilet; achterdeur met eigen trapopgang aan de achterzijde.

Tussenstuk v.v. washok met wasmachine- en drogeraansluiting en meterkast.

Indeling bakhuis:
Begane grond: entree/hal met trapopgang; slaapkamer; toilet met fonteintje; woonkamer met open keuken en deur naar de tuin.

Verdieping: overloop met vaste kast; slaapkamer met vaste kast; cv-kast; badkamer met ligbad/douche en wastafel met meubel; slaapkamer met vaste kast.

Indeling toekomstige terreinen:
In het nieuwe bestemmingsplan wordt het terrein als volgt ingedeeld:
Ter plaatse van de schuur naast het hoofdgebouw wordt een nieuwe 2-onder-1 kap woning gerealiseerd.
De huidige boerderij met bakhuis kan worden gerenoveerd of hier kunnen twee kavels met een 2-onder-1 kap woning worden gerealiseerd.
Rechts van de boerderij is een gebouw met twee recreatiewoningen.

Oplevering en overige voorwaarden in overleg.
Voor meer informatie over bovengenoemd object kunt u contact opnemen met Jeroen Doelman.

Vrijblijvende aanbieding:
Deze informatie, eventuele gesprekken, onderhandelingen etc. zijn allen vrijblijvend. Er is pas sprake van een overeenkomst op het moment dat de door ons kantoor opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is (beoordeeld en) ondertekend. Zolang de koopakte niet door beide partijen is ondertekend, is er geen sprake van gebondenheid in welke zin dan ook en hebben partijen het recht zonder kostenvergoeding etc. af te zien van een transactie.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Koopprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
23 mei 2024
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Bouwgrond, bouwgrond
Soort bouw
N.v.t.

Oppervlakten en inhoud

Perceel
2.400 m²
Bekijk alle kenmerken

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?