Verkocht onder voorbehoud

Discreet

Verkocht onder voorbehoud

Omschrijving

Het object voor de paardenliefhebber!

Op een mooie vrije locatie in het buitengebied, vlak langs het Aarkanaal met de paardenmanege achter u staat deze sfeervolle oude enigszins vervallen woonboerderij (bj. 1880). De boerderij wordt omgeven door een heerlijke royale vrije tuin met oprit, erf met ruime parkeergelegenheid. Via een eigen inrit bereikt u het perceel, de totale grondoppervlakte bedraagt ca. 1.489 m² eigen grond.

Deze locatie is gelegen in het buitengebied van Alphen aan den Rijn, midden in het Groene Hart met goede bereikbaarheid van de grote steden in de Randstad (ca. 20 autominuten van Leiden en
ca. 30 autominuten van Schiphol).

Situering:
De woonboerderij is gesitueerd aan de rustige kant van het Aarkanaal, in het buitengebied van Alphen aan den Rijn. Het Aarkanaal is de vaarverbinding tussen de Hollandsche IJssel met het Amsterdam-Rijnkanaal met de nodige aftakkingen naar prachtige recreatieplassen in de provincie Zuid en Noord- Holland. Gelegen op ca. 5 kilometer van het centrum van Alphen aan den Rijn. Dit is een landelijk en centraal gesitueerde grote plaats in Zuid-Holland met een uitgebreid winkelbestand, scholen, openbaar vervoer voorzieningen alsmede een NS-station met de trein richting de universiteitssteden Leiden en Utrecht. Dit object is ideaal voor paardenliefhebbers want achter de woning treft u de manege Hippisch centrum Zeegersloot. Maar ook als u heerlijk buiten wilt wonen en toch op korte afstand van de voorzieningen zit u goed met dit huis.

Algemeen:
Het bouwjaar van de woonboerderij is 1880, gebouwd van steen met een dakpanplaten dak. De begane grondvloer is gedeeltelijk van hout en gedeeltelijk van beton, de verdiepingsvloer is van hout en de (schuif) roederamen zijn voorzien van enkele beglazing.
De woonboerderij heeft een charmante uitstraling en er zijn nog sfeervolle elementen aanwezig zoals oude (schuif) roederamen, paneeldeuren en een balken plafond. Het object verkeert wel in enigszins vervallen staat, is behoorlijk gedateerd en kan dus geheel naar eigen smaak en inzicht worden aangepast en gerenoveerd. Eventueel behoort vernieuwing ook tot de mogelijkheden.

De afmeting van de woonboerderij is ca. 17 x 9 meter, inhoud ca. 800 m³ en de gebruiksoppervlakte bedraagt ca. 240 m².
Energielabel G.

De vergunningsvrije bouwwerkenregeling is van toepassing. Dit betekent dat maximaal 150 m² vergunningsvrij te realiseren valt. Dit kan aangewend worden voor wonen, schuurruimte, praktijkruimte etc.

Het geheel is bereikbaar middels een eigen inrit en er is parkeergelegenheid voor meerdere auto’s.
Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een royale tuin met statige bomen. Het perceel is gelegen vlak langs het Aarkanaal, met daartussen een weg welke alleen mag worden gebruikt voor bestemmingsverkeer en met een toeristisch karakter. Aan de achterzijde van de woning bevind zich een manege.

Indeling:
Begane grond: entree/ruime hal en open trapopgang naar verdieping, met trapkast; sfeervolle woonkamer v.v. balken plafond en plavuizen vloer; woonkeuken met eenvoudig keukenblok; kelder (staat water in); bijkeuken met wasmachine- en drogeraansluiting, opstelplaats cv-ketel en boiler, meterkast, uitstortgootsteen en een deur naar buiten.
Slaapkamer met aansluitend een doucheruimte met wastafel en toilet. Royale kamer met keukenblokje en een deur naar buiten.

1e verdieping: royale overloop met bergruimte; aan de achterzijde bevinden zich 2 slaapkamers beiden met een deur naar het inpandig balkon; badkamer met ligbad/douche, wastafel en toilet; slaapkamer met bergruimte; slaapkamer, royale slaapkamer aan de voorzijde met een mooie raampartij.

2e verdieping: een gedeelte van de boerderij is nog voorzien van een bergvliering.

Gesloopte schuur, had een afmeting van ca. 14 x 4,20 = 59 m², muurplaathoogte ca. 2,20 meter met zadeldak.

Bestemming:
De woning is bestemd als plattelandswoning.
Hoofdbestemming recreatie; maar deze woning is gewoon te bewonen, waarbij bewoner weet dat er recreatie om hen heen plaats vind, hier dus met name de manege.

Bestemmingsplan definieert de plattelandswoning als volgt: een (voormalige) agrarische bedrijfswoning die (tevens) door derden mag worden bewoond en die niet wordt beschermd tegen de milieugevolgen van het (voorheen) bijbehorende bedrijf;

Dubbel bestemming Archeologie en een klein stukje waterstaatkering.

De woning is meer als 50 jaar oud derhalve wordt de ouderdomsclausule in de koopakte opgenomen.

Nieuwbouw: huidige bouwmassa mag worden teruggeplaatst. Dat is huidige hoofdgebouw en de gesloopte schuur (afmeting 59 m²).

Zie voor meer info: www:ruimtelijkeplannen.nl

Nutsvoorzieningen:
Het perceel is aangesloten op elektra, aardgas, water en riolering.

Bodemonderzoek:
Er is een verkennend bodemonderzoek NEN 5740 uitgevoerd d.d. 4 juni 2021.

Oplevering en overige voorwaarden in overleg.
Voor meer informatie over bovengenoemd object kunt u contact opnemen met Albert de Koning.

Vrijblijvende aanbieding:
Deze informatie, eventuele gesprekken, onderhandelingen etc. zijn allen vrijblijvend. Er is pas sprake van een overeenkomst op het moment dat de door ons kantoor opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is (beoordeeld en) ondertekend. Zolang de koopakte niet door beide partijen is ondertekend, is er geen sprake van gebondenheid in welke zin dan ook en hebben partijen het recht zonder kostenvergoeding etc. af te zien van een transactie.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
2 mei 2022
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1880
Soort dak
Overig

Oppervlakten en inhoud

Wonen
240 m²
Overige inpandige ruimte
13 m²
Perceel
1.489 m²
Inhoud
800 m³

Indeling

Aantal kamers
8 kamers (6 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Ligbad, toilet, wastafel
Aantal woonlagen
4

Energie

Energielabel
G
Verwarming
C.v.-ketel
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Kaart

Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand
Bekijk op kaart
Discreet

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?