Verkocht

Dammekant 54 D Bodegraven

Verkocht

Omschrijving

Uw eigen woning bouwen in een chic boerderijensemble!
In het buitengebied van Bodegraven en tegen de grens van het naburige dorpje Zwammerdam bevindt zich een unieke locatie. Uniek vanwege de rust en het uitzicht, maar ook door de voorzieningen die zich op relatief korte afstand bevinden.
In overleg met de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk is voor het project wat hier aangeboden wordt een nieuw bestemmingsplan vastgesteld. In het bestemmingsplan Partiële herziening buitengebied 2019 is goedkeuring gegeven voor de bouw van vier nieuwe (vrijstaande)woningen. Voor de juiste uitstraling in de omgeving is er in het plan gekozen voor het realiseren van een boerderijensemble.
Naast het goedgekeurde bestemmingsplan, heeft de gemeente ook al goedkeuring gegeven aan het definitief ontwerp van alle vier de woningen. Dit definitieve ontwerp is getekend door Ben Kraan Architecten.
De kavels kenmerken zich door ruimte en vrijheid. Door de prachtige uitzichten over de landerijen kunt u in ieder seizoen genieten van de polder. Ben Kraan is erin geslaagd om een fraai boerderijensemble te ontwikkelen, met een knipoog naar de toekomst. In het gehele plan is privacy een belangrijk item geworden. U woont in een chic ensemble van meerdere (boerderij)woningen, maar toch heeft u een eigen plekje voor u zelf. Of u nu geheel vrijstaand wilt wonen of op een luxe manier 2 onder 1 kap, dit plan heeft alles voor u in huis.
De kavels zijn vanaf de Dammekant bereikbaar via de bestaande toegangslaan (erfdienstbaarheid). Vervolgens komt u op het mandelige erf. Dit erf zal worden voorzien van klinkers en heeft 7 parkeerplaatsen voor algemeen gebruik. De verkoper zal de aanleg van dit erf voor zijn rekening nemen na afronding van de bouwwerkzaamheden. Het onderhoud en het beheer van het mandelig erf wordt de verantwoordelijkheid van de eigenaren van de nieuw te bouwen woningen. Middels een akte van mandeligheid zijn de rechten en plichten van de verantwoordelijken gewaarborgd.

Situering: Kavel D is gelegen aan de zuidwestelijke zijde van het ensemble. Voor deze kavel staat een prachtige vrijstaande schuurwoning ingetekend. De situering van deze kavel kenmerkt zich door zijn prachtige uitzichten over het water en over de weilanden richting Bodegraven. De tuin geeft mogelijkheid tot het creëren van meerdere (zonnige) terrassen en groen partijen. Door onder andere de groene erfafscheidingen is er tevens veel privacy, waardoor u binnen het ensemble uw eigen enclave heeft. Door de brede sloot is zelfs een terras aan het water mogelijk.
Soort woning: Dit betreft de ‘schuur’ in het boerderij ensemble. Maar dan te bouwen als moderne en comfortabele schuurwoning. Ideaal geschikt voor mensen die echt iets bijzonders willen. En heeft u de uitbouw aan de woning gezien? Als u daar plaats neemt is het alsof de polder zo uw woonkamer binnen komt. Verder zorgen de grote raampartijen tot de grond niet alleen voor uitzicht, maar ook voor veel daglicht in de woning. Ben Kraan heeft in het ontwerp van de woning een praktische indeling getekend, deze is als u dat wilt nog door u op verschillende punten te wijzigen.
Kenmerken:
– Gebruikersoppervlakte wonen: ca. 197 m²
– Inhoud: ca. 714 m³
– Perceeloppervlakte: ?
Wat moet je als koper nog doen om deze woning te bouwen:
De verkoper van dit chique boerderijensemble heeft al bijna alle benodigde documenten ontwikkelt om dit te realiseren.
Om te beginnen met de bouw hoeft alleen nog een nader technisch ontwerp en een uitvoeringsgereed ontwerp worden vervaardigd. Voor deze zaken kunt u eventueel terecht bij de architect die voorgaande stappen ook heeft doorlopen: Ben Kraan.
Ter verduidelijking:
– In het Uitvoeringsgereed Ontwerp worden de productspecificaties van de installateurs, onderaannemers en toeleveranciers gecontroleerd en in de uitvoeringsstukken verwerkt.
– In het Technisch Ontwerp worden de werktekeningen van plattegronden, doorsneden en gevels vervaardigd. Ook de detaillering wordt verder uitgewerkt.
Prijsindicatie bouwkosten:
U kunt zelf een aannemer kiezen.
Om te weten wat de kosten zijn om een woning te bouwen verwijzen wij u naar de website www.dammekant54b.nl de antwoorden staan het document veel gestelde vragen onder de knop documentatie.
Heeft deze informatie uw interesse gewekt? Neem dan contact op met de Koning & Witzier makelaars. Peter van Rossem staat u graag te woord over deze prachtige locatie.

Vrijblijvende aanbieding:
Deze informatie, eventuele gesprekken, onderhandelingen etc. zijn allen vrijblijvend. Er is pas sprake van een overeenkomst op het moment dat de door De Koning & Witzier Makelaars opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is (beoordeeld en) ondertekend. Zolang de koopakte niet door beide partijen is ondertekend, is er geen sprake van gebondenheid in welke zin dan ook en hebben partijen het recht zonder kostenvergoeding etc. af te zien van een transactie.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Bouwgrond
Soort bouw
N.v.t.
Ligging
Aan rustige weg, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Bodegraven G 592
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
BDG00-G-592
Bekijk alle kenmerken

Media

Bekijk meer foto's

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?

NVM Open Huizen Dag op zaterdag 30 september

NVM Open Huizen Dag op zaterdag 30 september