Verkocht

Bovendijk 7 Wilnis

Verkocht

Omschrijving

Een heerlijk vrij plekje met tal van mogelijkheden!

Leuke woonboerderij met boenhok, hooiberg en diverse bijgebouwen, in totaal ca. 1.225 m². Omgeven door een gezellig tuin met zonneterras en gazon, ruime parkeergelegenheid op eigen terrein en een perceel grasland. De totale grondoppervlakte bedraagt 11.730 m² eigen grond.

Dit object biedt u heerlijk vrij en landelijk wonen in het polderlandschap en toch zeer centraal in de Randstad, eventueel te combineren met bedrijf en/of paarden/hobby dieren aan huis, mantelzorg woning, etc.

De woonboerderij is landelijk gelegen op korte afstand van Wilnis, nabij uitvalswegen naar Woerden, Utrecht en Amsterdam.

Situering:
De boerderij is gelegen aan een landelijke weg in het buitengebied van Wilnis, een landelijk maar toch zeer centraal dorp in het Groene Hart. In Wilnis treft u winkels voor de dagelijkse levensbehoeften en basisonderwijs. Daarnaast ligt de gezellige stad Woerden op ca. 11 km afstand. Woerden kent een zeer goede winkelstand, restaurants, scholen voor basis- en voortgezet onderwijs alsmede goede openbaar vervoer voorzieningen inclusief een NS-station. Op ca. 500 m afstand van de boerderij treft u een bushalte met een busverbinding Woerden – Amsterdam. Verder ligt de boerderij op ca. 25 autominuten van bijvoorbeeld Amsterdam en Schiphol en op ca. 35 minuten afstand van de stad Utrecht. In de directe omgeving zijn er zeer veel recreatiemogelijkheden en het natuurgebied Nieuwkoopse en Vinkeveense Plassen (fietsen, wandelen, golf, zeilen, watersport, etc.)

Algemeen:
De boerderij is gebouwd in 1931 van steen met pannen dak. Deels onderheid, wel enigzins verzakt. De woning wordt verwarmd in de woonkamer met een gashaard, voor het overige met elektrische kachels. De woning heeft energielabel G. De inrichting is gedateerd wat u de mogelijkheid biedt om het geheel naar eigen smaak en inzicht te up-daten.

Het woongedeelte van de boerderij heeft een inhoud van ca. 629 m³ en een woonoppervlakte van ca. 174 m², de boerderij heeft een totale inhoud van ca. 1628 m³ (incl. de huisstal).

Via een inrit bereik u het erf met ruime parkeergelegenheid.
Dit object is bijvoorbeeld geschikt om wonen en werken te combineren of om heerlijk vrij te wonen. Het houden van hobbydieren is hierbij prima mogelijk.

Indeling:
Begane grond: entree/hal; woonkamer; opkamer in gebruik als slaapkamer en kantoor; kelder; woonkeuken; douche; bijkeuken; toilet. Inrichting heel eenvoudig.

1e verdieping: overloop met 2 afgetimmerde slaapkamers.

Bijgebouwen:
Huisstal, afmeting ca. 14,37 x 9,44 meter, gebouwd van halfsteens muur met pannen dak.
De melkstal is hierin ook geprojecteerd.

Tussenlid, afmeting ca. 8,20 x 4,66.

Ligboxenstal, afmeting ca. 31,30 x 12,49 meter, bouwjaar ca. 1980, gebouwd van steen met asbestcement golfplaten dak, muurplaat hoogte ca. 1.80 meter.

Loods, afmeting ca. 11,67 x 19,66 meter, bouwjaar ca. 1991, gebouwd van damwand profielplaten wanden op stenen voet met een asbestcement golfplaten dak, geheel geheid. Muurplaat hoogte achter ca. 2 meter en voor ca. 3,40 meter.

Hooiberg, ca. 80 m², zijkant dicht gemaakt met damwandprofiel platen en een zinkenplaten kap, inrij hoogte ca. 3.75 meter.

Schuur, afmeting ca. 19,59 x 7,67 meter, gebouwd van hout met pannen dak. Het voorste gedeelte is in gebruik als garage, het achterste deel betreft nog de voormalige varkensstal.

Afdak, afmeting ca. 3,92 x 6,54 en 3,68/2,01 x 3,15 meter.

Berging met kippenstal, ca. 9,86 x 2,87 meter.

Nutsvoorzieningen:
Het perceel is aangesloten op aardgas, gemeentelijke riolering, glasvezel, telefoon, elektra 220/380 Volt en water.

Bestemming:
De bestemming op het perceel is woonbestemming. Het object is gelegen in het bestemmingsplan buitengebied west, vastgesteld door de raad op 21 februari 2019.
Er is een dubbelbestemming waarden en waterstaatkundige doeleinden.

Het betreft een voormalige agrarische bestemming. Gezien het feit dat er ca. 1.045 m² schuurruimte is, het achterhuis niet meegeteld, kan de ruimte voor ruimte regeling van toepassing zijn.
Bij maximale uitleg van het bestemmingsplan: dubbele bewoning van het hoofdgebouw (artikel 25.3.5 bestemmingsplan) en een nieuw te bouwen woning in ruil voor de schuren die je dan dient te slopen (artikel 25.3.4 bestemmingsplan). Meer informatie www.ruimtelijkeplannen en de gemeente De Ronde Venen.

Oplevering en overige voorwaarden in overleg.
Voor meer informatie over bovengenoemd object kunt u contact opnemen met Albert de Koning.

Vrijblijvende aanbieding:
Deze informatie, eventuele gesprekken, onderhandelingen etc. zijn allen vrijblijvend. Er is pas sprake van een overeenkomst op het moment dat de door ons kantoor opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is (beoordeeld en) ondertekend. Zolang de koopakte niet door beide partijen is ondertekend, is er geen sprake van gebondenheid in welke zin dan ook en hebben partijen het recht zonder kostenvergoeding etc. af te zien van een transactie.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Soort dak
Pannen

Oppervlakten en inhoud

Wonen
174 m²
Overige inpandige ruimte
742 m²
Perceel
11.730 m²
Inhoud
1.628 m³

Indeling

Aantal kamers
4 kamers (3 slaapkamers)
Aantal woonlagen
2

Energie

Energielabel
G
Verwarming
Elektrische verwarming, gashaard

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Wilnis E 1432
Oppervlakte
11730 m²
Perceel
WNS00-E-1432

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Garage

Capaciteit
1 auto

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?