Terugblik 2020

Het einde van 2020 nadert..

Wij bedanken onze klanten en relaties voor het in ons gestelde vertrouwen. Ondanks corona konden we ‘gewoon’ doorwerken. 

Tussen Kerst en Oud en Nieuw brand de lamp iets flauwer bij ons. De batterijen worden dan opgeladen om u vanaf 4 januari 2021 weer voor de volle 100% van dienst te kunnen zijn. Uiteraard zijn onze makelaars voor spoedeisende zaken bereikbaar.

Wij wensen u goede en gezonde feestdagen en een in alle opzichten goed 2021 toe!

Benieuwd hoe De Koning & Witzier terugkijkt op 2020? Lees dan rustig verder.

1/1/2020

Niets vermoedend dat er over 11 weken een Corona pandemie uit zou breken, begonnen we aan het nieuwe jaar. De positieve markt van 2019 zette zich in het nieuwe jaar onverminderd voort.

2/3/2020 

De Koning & Witzier lanceert ‘Goed’: een nieuwe makelaarsformule voor niet vrijstaande woningen. Hierdoor breiden wij onze dienstverlening uit door kopers die een vrijstaande woning kopen te kunnen helpen bij de verkoop van hun eigen (niet vrijstaande) woning. Alle service dus onder 1 dak, waarbij het grote verschil tussen de beide marketingformules ‘vrijstaand wonen’ en ‘Goed’ de beide specialismen onderstreept.

10/3/2020

Premier Rutte kondigt af dat we elkaar geen handen meer mogen geven i.v.m. de Corona uitbraak. Dit hakte er flink in! Het aantal bezichtigingen (‘Corona-proof’ uiteraard) bleef onverminderd hoog, maar kopers stelden een besluit om te kopen uit. Wekenlang vonden er nauwelijks transacties plaats in het segment van vrijstaande woningen.

1/4/2020:

De Corona pandemie zet door: werken vanuit huis wordt net zo gewoon als werken op kantoor en vergaderen doen we via Teams of Zoom. Ook gesprekken met opdrachtgevers vinden veel minder fysiek plaats, handen geven behoort tot het verleden en op 1,5 meter afstand van elkaar bezichtigen vraagt gewenning. Maar het moet en het blijkt dat het kan, we hebben ons werk op een verantwoorde manier onverminderd voort kunnen zetten. We zijn ons bewust dat dat niet voor iedereen geldt en voelen ons bevoorrecht!

15/5/2020 

Zo ongeveer vanaf half mei lukte het weer heel erg goed om woningen in het vrijstaande segment te verkopen. En hoe! Tegen verkoopprijzen die we tot 10 maart ook zagen en hoger! Gemiddeld hoge verkoopprijzen in korte verkooptijden. Ook doet de ‘kijkdag op afspraak’ zijn intrede in het hogere prijssegment, om zo het hoofd te kunnen bieden aan de grote toestroom bezichtigers die zich voor vrijwel elke woning melden.

15/7/2020

De onroerend goed markt kent al jaren geen ‘zomervakantie’. Het aantal transacties blijft -ook dit jaar- onveranderd hoog, net als de verkoopprijzen en de temperaturen overigens. Ondertussen verliezen wij als makelaars onze maatschappelijke rol niet uit het oog, via onze brancheorganisatie NVM voeren we (al jaren overigens) een sterk pleidooi voor de bouw van veel nieuwe woningen om zo de schaarste terug te dringen.

17/9/2020

Inmiddels noteren we onze 26e verkooptransactie in het vrijstaand wonen segment van dit jaar. Zie de referenties op Funda.nl hoe onze opdrachtgevers onze dienstverlening ervaren. Het verkopen van vrijstaande woonobjecten is een specialisme en geen verkoop is hetzelfde.

1/10/2020

Met Goed makelaars timmeren we flink aan de weg, diverse advertorials sieren de weekbladen en er zijn al flink wat verkopen gerealiseerd. Blijkbaar is er behoefte aan een moderne makelaar in het niet-vrijstaand wonen segment. Ondertussen hebben we via Goed ook diverse kopers van vrijstaande huizen aan een goede waardebepaling van hun huidige woning kunnen helpen. Het maakt onze dienstverlening echt compleet.

15/10/2020

Ook vanuit onze vestiging in Dronten willen we gaan werken met de ‘vrijstaand wonen’ formule zoals we die operationeel hebben vanuit onze kantoren in Waarder en Leerdam. De bedoeling is om vanaf begin 2021 de vrijstaand wonen formule ook vanuit ons kantoor in Dronten uit te gaan rollen. Hiermee wordt ons werkgebied opnieuw substantieel vergroot en de dienstverlening van kantoor Dronten (nu hoofdzakelijk agrarische makelaardij) flink verbreed.

5/11/2020

Als actief makelaarskantoor voor vrij wonen vindt een direct mail plaats aan eigenaren van vrijstaande woningen in de regio. Dit levert veel mooie reacties, waardebepalingen en contacten op.

20/11/2020

Vrij wonen start de verkoop van een bouwplan aan de rand van Bodegraven. Een uniek project waarbij een boerderij ensemble wordt gebouwd met zomerhuis en schuurwoning. Het betreffen in totaal 4 unieke bouwmogelijkheden. Een nieuwbouw project dus maar dan in het vrij wonen segment (zie de websites www.dammekant54a.nl (t/m d).

28/11/2020

Niet alleen wordt continu gewerkt aan onze vindbaarheid op het web, ook fysiek doen we er alles aan om vindbaar te zijn voor onze klanten en degenen die dat nog niet zijn, onder andere door het plaatsen van bewegwijzeringsbordjes nabij ons kantoor.

15/12/2020

Diverse vrijstaande woonobjecten zijn recent te koop gekomen. Het aanbod van dergelijke projecten is marktbreed niet groot en de looptijd in de regel kort. Benieuwd hoe onze verwachtingen voor 2021 zijn op dat gebied? Lees het artikel hier.

Deel dit bericht

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?