GOED NIEUWS voor woningverkopers!

Aan het begin van de coronacrisis werd voorspeld dat Covid-19 een groot effect zou hebben op de woningmarkt, echter nu – eind augustus – blijkt dat corona nauwelijks effect heeft gehad op de woningmarkt. Hoogleraar woningmarkt Peter Boelhouwer: “opmerkelijk is dat de trein gewoon doordendert”. Op dit moment is de zogenaamde krapte-indicator 2,7; nog geen drie woningen om uit te kiezen. Ter vergelijking: 7 jaar geleden konden kopers nog gemiddeld uit 30 woningen kiezen. Makelaarsvereniging NVM meldde in juli dat een koopwoning gemiddeld binnen 28 dagen wordt verkocht, dat is extreem snel. De krappe woningmarkt heeft een positief effect op de waarde van uw woning. Goed nieuws dus voor woningverkopers!

Hoewel de werkloosheid vermoedelijk gaat oplopen, stijgen de lonen van mensen die wél werk hebben. Het Centraal Planbureau verwacht zelfs voor 2021 alweer economische groei. Dit in combinatie met de ruimere leenmogelijkheden voor tweeverdieners én het tekort aan nieuwbouwlocaties, kan de oververhitting op de woningmarkt zelfs in een nog hogere versnelling laten terechtkomen. ,,Als zelfs de coronacrisis al geen afkoeling veroorzaakt, houd ik mijn hart vast voor volgend jaar”, aldus Boelhouwer.

Benieuwd naar het hele artikel? Klik hier om naar de pagina te gaan: https://www.ad.nl/wonen/huizenprijzen-gaan-mogelijk-helemaal-niet-dalen-de-trein-dendert-door~aebbe9cc/

Deel dit bericht

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?