De meerwaarde van een aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar denkt allereerst mee over de waarde van de woning. Hoog bieden is makkelijk, maar is de woning het wel waard? U wilt natuurlijk ook niet te veel betalen. De woningmarkt; er gaat geen dag voorbij zonder dat er nieuwsbericht verschijnt over dit onderwerp. Mensen bieden over en kopen soms zelfs ongezien een huis. In deze tijd lijkt het kopen van een woning voor veel mensen haast een onmogelijke opgave.

Voor de verkoop van een woning neemt bijna iedereen een makelaar in de arm, men hecht waarde aan deskundig advies. Bij de aankoop van een woning zien we vaak terug dat woningen worden gekocht zonder makelaar. Dit is niet altijd verstandig, juist bij zo’n grote aankoop is een aankoopmakelaar van ongekend belang. In dit artikel lichten wij toe wat de meerwaarde is voor het in de arm nemen van een aankoopmakelaar.

Meerwaarde 1: Onderhoudsplicht

Een verkoper heeft een meldingsplicht aan de koper, maar een koper heeft ook een onderzoekplicht. Deze plicht moet niet worden onderschat, want wat een verkoper niet weet, dat kan hij ook niet vertellen. Wat zou het vervelend zijn als u eindelijk in uw nieuwe woning woont en er vervelende zaken aan het licht komen. Het kan om van alles gaan, bodem, grenzen, erfdienstbaarheden of bouwkundige staat.

Wanneer u een aankoopmakelaar inschakelt, geeft u deze onderzoekplicht uit handen. Een huis kopen wordt hierdoor veel meer ontspannen. U concentreert zich enkel op de vraag ‘wil ik hier wonen?’ De aankoopmakelaar zal zich voornamelijk concentreren op de bijkomende zaken.

Juist bij het kopen van een vrijstaande woning komen de hierboven besproken zaken veel aan de orde. Het is dan ook zeker aan te raden een expert mee te nemen bij een bezichtiging.

Meerwaarde 2: Een realistisch bod

Ook bij vrijstaande woningen komt het steeds vaker voor dat er meer dan één bieding wordt uitgebracht. Dat betekent dat u met andere kopers in concurrentie bent. Op zo’n moment komt het aan op kennis en kunde.

Een aankoopmakelaar denkt allereerst mee over de waarde van de woning. Hoog bieden is makkelijk, maar is de woning het wel waard? U wilt natuurlijk ook niet te veel betalen. Er wordt advies gegeven over de huidige waarde van de woning. De aankoopmakelaar kan beter inschatten wat er geboden moeten worden om de woning te kopen. De kans dat u het juiste bod uitbrengt is dus een stuk groter met een aankoopmakelaar.

Meerwaarde 3: Rots in de branding

Naast alle kundigheid op allemaal verschillende vlakken is een aankoopmakelaar ook een rustpunt in het hectische proces van een aankoop. U kunt altijd bij de makelaar terecht met uw vragen of voor deskundig advies. De aankoopmakelaar is daarmee een rots in de branding.

Meerwaarde 4: Kennis en kunde

Als laatste adviseer ik u persoonlijk om gebruik te maken van de expertise van een aankoopmakelaar. Een woning kopen is een grote investering die u niet dagelijks doet. Juist daarom is het goed om expertise in de arm te nemen. Aankoopbegeleiding geeft zekerheid en vertrouwen over uw aankoop.

Nieuwsgierig wat De Koning & Witzier als aankoopmakelaar voor u kan betekenen? Lees meer

Deel dit bericht

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?