Recht van ter Leede 21 Leerdam

Vraagprijs € 1.090.000 k.k.

Dit agrarisch object is verkocht
Bouwjaar
1910
Ideale bedrijfslocatie met (bedrijfs)woning en 1.160 m bedrijfsgebouwen, gelegen op een royaal perceel van 4.250 m.

Ligging
Door de centrale ligging van Leerdam is zij zeer gewild als woon- en werkstad. Via zowel de A15, A2 en A27 zijn alle delen van Nederland gemakkelijk te bereiken. Daarnaast beschikt Leerdam over een trein-/busstation met een rechtstreekse verbinding naar Gorinchem, Dordrecht, Geldermalsen en Utrecht.

Woonboerderij
De woonboerderij is gebouwd in 1911 en in de loop der tijd gemoderniseerd. De gevels zijn opgetrokken uit steensmetselwerk. Later is hier een (gesoleerde) spouwmuur aangebracht. De kozijnen van de woning en aanbouw zijn van hout. De begane grondvloer is van beton en voorzien van vloerverwarming. De verdiepingsvloeren zijn van hout. De woonboerderij en aanbouw zijn voorzien van een rieten zadeldak. Aan de buitenzijde zijn sierluiken bevestigd.

Indeling
Entree met toegang tot de centrale hal met toilet. Woonkamer (ca. 48 m). Slaapkamer begane grond (ca. 6 m) met inbouwkast. Woonkeuken (ca. 29 m) voorzien van keuken in landelijke stijl. Tussenportaal met deur naar terras. Bijkeuken (ca. 29 m) met keukenblok en 2e toilet. Verdieping: royale overloop met toegang tot 4 slaapkamers (ca. 7,5 m, ca. 8,6 m, ca 8.4 m en ca. 26,4 m incl. vaste kast). Moderne badkamer. Bergvliering bereikbaar door middel van een vlizotrap.

Tuin
Een elektrisch, met code afsluitbaar hek geeft toegang tot het perceel. Aan de voorzijde van de woning is een siertuin aangelegd met cortenstaal afgezet bloemperk/border. Het terras, aan de zijkant van de woning, is voorzien van een mooie grote tuintegel en een sierhek. Verder is het ruime erf voorzien van grind, diverse bomen, automatische tuinberegening, grasperken, water en een kleine vlonder. Aan de voorzijde van het perceel is een prachtige, afsluitbare overkapping met buitenkeukenblok gerealiseerd. Een gezellig plekje om windvrij te genieten van de natuur, rust en het zonnetje.

(Bedrijfs)gebouwen
De voormalige hooiberg (vierkant; 7,5 x 7,5 mtr., ca. 55 m) heeft gemetselde muren, een rieten kap, betonnen vloer (betegeld met plavuizen) en een houten zolder. De begane grond is voorzien van een keukenblok (water en stroom), sfeervolle stalramen en de verdiepingsvloer met laminaat is in gebruik als bergruimte.

Achter de hooiberg staat de grote, half open loods (met ca. 16,5 mtr, diepte en ca. 39 mtr. lengte; vloeroppervlakte ca. 640 m). De loods heeft een betonnen vloer, stalen spanten (4 mtr. tussenruimte), een vezelcementgolfplatendak met zonnepanelen (3x20 = 60 stuks). De achterzijde is voorzien van een stalen damwand met aan de binnenzijde houten delen. In de loods is TL-verlichting aanwezig. Achterin bevindt zich een schuifwand. Deze afgesloten ruimte is ideaal voor opslag. Op deze ruimte ligt een houten bergzolder.

Dichte loods. De gezamenlijke oppervlakte is ca. 450 m. Aan de voorzijde treft u de carport, een representatief kantoor (2 werkplekken) met gastenverblijf of BenB. De zelfstandige entree, separate woon- en slaapkamer, een eigen keukentje en toilet maken het verblijf compleet. Eventueel zijn deze ruimtes ook bij het kantoor te betrekken als vergaderlocatie of extra werkplekken. Het geheel is opgetrokken uit diverse materialen. Hier lopen verschillende ruimten in elkaar over.

De gehele dichte loods is voorzien van een betonnen vloer en uitstekend te gebruiken voor berging of stalling van bijvoorbeeld auto's. Het gedeelte van het erf achter de woning is voorzien van asfalt en goede verlichting. De totale oppervlakte is ca. 700 m.

Bestemming
Het geheel heeft nu een enkelbestemming Bedrijf, met functieaanduiding rietdekkersbedrijf ('riethandel, rietdekken, timmerwerken'). De aangewezen gronden zijn (ook) bestemd voor agrarisch aanverwante bedrijven, alsmede aan het buitengebied gebonden bedrijven, kleinschalig ambachtelijke bedrijven en/of overige bedrijven. Er is 1 bedrijfswoning toegestaan. Het object ligt in het landelijk gebied, dat betekent dat op zich ook ander soortige bedrijven zijn toegestaan, mits deze minder "hinder" geven. In de bestemmingsregels wordt verwezen naar bijlage 1, de staat van bedrijfsactiviteiten waarvan de bedrijven met milieucategorie 1 en 2 -binnen voorwaarden- mogelijk zijn. Informeer bij de gemeente Vijfheerenlanden of kijk verder op ruimtelijkeplannen.nl voor alle regels en de wijzigingsbevoegdheden daarvan.

Bezichtiging inplannen
Zoekt u een centraal gelegen locatie waar u werken en wonen goed kunt combineren? Dan moet u deze bedrijfslocatie met vrijstaande (bedrijfs)woning en diverse bijgebouwen in het prachtige buitengebied van Leerdam cht eens komen bekijken! Bezoek de locatie/omgeving om deze te ervaren. Neem vervolgens contact op met de makelaar, Peter Jan de Jong van vestiging Leerdam, via (0345) 744 074 voor het inplannen van een bezichtiging.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht

Bouw

Type
Overig object
Nevenbestemming
Opslag/caravanstalling
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
0 ha 42 a 65 ca

Kadastrale gegevens

Gemeente
Leerdam
Sectie
H
Perceel
309
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Leerdam
Sectie
H
Perceel
329
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Leerdam
Sectie
H
Perceel
330
Eigendomssituatie
volle eigendom
Bekijk alle kenmerken