Mijn favorieten

Nieuws

Familie Van Loon blikt terug op een prettige samenwerking met hun makelaar!
Geplaatst op: 24 juli 2019
Het is voorjaar 2018 als de heer en mevrouw Van Loon besluiten hun sfeervolle landhuis ‘Hoeve Friesland’ te koop te zetten. Ze kozen ons als makelaar. Ongeveer een jaar later is de woning onder voorbehoud verkocht. Familie Van Loon blikt terug op een prettige samenwerking met hun makelaar Peter van Rossem.
De Koning & Witzier en Leyten & Van Der Linde slaan de handen ineen!
Geplaatst op: 18 juli 2019
Sinds voorjaar 2019 werkt De Koning & Witzier samenwerken met Leyten & Van Der Linde Rentmeester en Makelaardij in Dronten! Dit is een grote stap, want ons werkgebied is in een klap uitgebreid tot aan Lemmer (Friesland!).  Deze uitbreiding van het werkgebied en de groei van ons team, netwerk, deskundigheid en ervaring zorgt ervoor dat wij onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn.
Evenement 'Verandering voor het leven'
Geplaatst op: 20 juni 2019
Op donderdag 4 juli 2019 organiseren De Koning & Witzier en Flynth een informatieve bijeenkomst met het thema: Verandering voor het leven. Een evenement voor mensen die overwegen hun huis te verkopen (kleiner wonen) en/of hun bedrijf te verkopen.
Voedsel van consumenten gaat ten koste van de boeren
Geplaatst op: 17 juni 2019
Minister Carola Schouten zegt wat De Koning & Witzier makelaars al jaren roepen. Het voedselpakket voor consumenten is te goedkoop ten koste van de boeren. De supermarkten maken sier met lage prijzen, over de ruggen van de veehouders.
PAS buiten werking en asbest verbod van de baan
Geplaatst op: 6 juni 2019
Dit nieuwsbericht bespreekt twee belangrijke ontwikkelingen in de agrarische sector. De PAS wordt buiten werking gesteld (Programma Aanpak Stikstof). Een tweede ontwikkeling is dat er voorlopig nog geen verbod is op asbestdaken.
Ontwikkeling fosfaatrechten: Afroming bij overdrachten van 10% naar 20%
Geplaatst op: 5 juni 2019
Op 24 mei 2019 kwam het eerste bericht over het wetsvoorstel van minister Schouten over de tijdelijke verhoging van het afromingspercentage in de media. Nu, twee weken later, is het wetsvoorstel waarbij het afromingspercentage (tijdelijk) van 10 naar 20 % wordt verhoogd al aangenomen door zowel de Tweede Kamer als de Eerste Kamer.
Betrouwbare overheid!?
Geplaatst op: 4 juni 2019
In de optiek van onteigeningsdeskundige Peter- Jan de Jong het algemeen belang gediend bij een overheid die de koopovereenkomst ook zo snel mogelijk tekent.
Natuurontwikkeling na 6 jaar afgerond door middel van kavelruil Kooijdijk- Zandpad
Geplaatst op: 6 mei 2019
Er is een win-win-winsituatie bereikt in kavelruil Kooijdijk- Zandpad. De schadeberekeningen op basis van onteigening, de financiële begrotingen, aan- en verkoop, taxaties van betrokken boerderijen en land, alsmede de onderhandelingen met de Provincie en tussen partijen is ons werk in deze zaak geweest.
Felicitaties voor camping Polderflora
Geplaatst op: 17 april 2019
Vorig jaar hebben wij de verkoop van de camping Polderflora in Alphen aan de Rijn begeleid. Dinsdag 16 april lazen we in het AD Groene Hart dat zij komend paasweekend helemaal zijn volgeboekt! Wij feliciteren de campingeigenaresse Jeanette Dijkshoorn en wensen haar voor komend weekend en komend kampeerseizoen veel succes toe!
Succesvolle verkoop; woonboerderij binnen 2,5 week verkocht!
Geplaatst op: 17 april 2019
2,5 week na de start van de verkoop was de woonboerderij onder voorbehoud verkocht! Bij de Koning en Witzier staat persoonlijke aandacht en deskundigheid al bijna 60 jaar voorop. En je mag het niet over jezelf zeggen, maar ik ben trots op De Koning& Witzier. Omdat elke collega zijn/haar vak goed beheerst, kunnen we in korte tijd zoveel succes boeken!
Los land in trek!
Geplaatst op: 11 april 2019
In het afgelopen voorjaar is op veel plaatsen los land van eigenaar verwisseld. Zo verkochten we percelen grond in Lopik, Leimuiden, Baambrugge, Zevenhoven, Bodegraven, Streefkerk en Alphen aan den Rijn. De prijzen van het los land liggen ongeveer op hetzelfde niveau als een jaar geleden. Het blijkt toch een tendens dat agrarische ondernemers graag grond aan hun bedrijf toevoegen.
Uitspraak fosfaatrechten in pachtverhoudingen
Geplaatst op: 26 maart 2019
Het Hof doet nieuwe uitspraken over fosfaatrechten in pachtverhoudingen
Prijsontwikkeling van de melkveefosfaatrechten
Geplaatst op: 14 maart 2019
Prijsontwikkeling van de melkveefosfaatrechten
Familie Endlich; een succesvolle onteigeningszaak
Geplaatst op: 13 maart 2019
Familie Endlich; een succesvolle onteigeningszaak
De Koning & Witzier scoort!
Geplaatst op: 12 september 2018