Mijn favorieten

Marathonschaatsen KPN Cup 7 Uithof Den Haag

Marathonschaatsen KPN Cup 7 Uithof Den Haag

Afgelopen zaterdag is de thuiswedstrijd van schaatsploeg GROENEHARTSPORT.NL (gesponsord door De koning & Witzier) gereden. Onze relaties waren ook uitgenodigd voor een speciale relatieavond bij het marathonschaatsen; ongeveer 150 personen hebben de rijders aangemoedigd.

Dit heeft geresulteerd in dat Leander van der Geest op de 2e plaats op het podium stond. Hij rijdt in het oranje pak en in het algemeen klassement staat hij met 133 punten bovenaan, gevolgd door de tweede persoon Ruud Slagter met 118 punten. Met nog 7 wedstrijden te gaan hopen we op 2 maart 2019 in Leeuwarden de Cup te kunnen binnen halen.

Van onze zeven rijders stonden er vijf aan de start. Tom den Heijer en Bart Segers dienden het NK junioren te rijden in Enschede, waarop zij respectievelijk 14e en 17e werden.

In Den Haag haalde wij met Leander de 2e plaats. Kees Heemskerk werd 13e, Roel Boek 35e, Rienk Engele 38e en Douwe Boonstra werd 50e.
Onze collega Linda Halling heeft de gehele wedstrijd uitgereden in het dames peloton. Zij hoopt 1 januari 2019 mee te doen aan de Nederlandse Kampioenschappen Marathonschaatsen voor dames in het sportcentrum Kardinge te Groningen. Komende week wordt de Cup gereden in Breda.

Wilt u doorlopend op de hoogte zijn van de voortgang kunt u kijken op www. groenehartsport.nl en www.schaatspeloton.nl.