Hogedijk 7 Ter Aar

Vraagprijs € 1.185.000 k.k.

Dit agrarisch object is verkocht
Kunt u wel wat ruimte gebruiken? Dan is dit wellicht iets voor u! In het buitengebied van Ter Aar, op een schitterend plekje ligt deze sfeervolle woonboerderij met prachtig vrij uitzicht over de landerijen en een royale loods met bedrijfsbestemming welke voor diverse doeleinden geschikt is. Het geheel is bereikbaar via een eigen oprit en wordt omgeven door een gezellige tuin met zonneterras, een royaal erf en perceel grasland. De totale grondoppervlakte bedraagt 21.670 m² eigen grond.

Kortom: deze locatie biedt u……mooi landelijk wonen met de mogelijkheid om o.a. wonen en werken te combineren, het houden van paarden en/of hobbyvee, hobbyruimte bij huis, etc. En tevens een centrale ligging in het Groene Hart tussen Amsterdam (Schiphol), Utrecht en Den Haag.

Situering:
Ter Aar is een landelijk maar ook centraal gelegen dorp, deel uitmakend van de gemeente Nieuwkoop en gelegen in het prachtige Groene Hart van Holland. Ter Aar heeft diverse voorzieningen, waaronder winkels voor de dagelijkse levensbehoeften, basisscholen en openbaar vervoer voorzieningen (busverbindingen). De stad Alphen aan den Rijn ligt op ca. 9 km. afstand, hier kunt u prima winkelen en er is ook een NS-station. Maar ook Amsterdam en Schiphol bijvoorbeeld zijn goed bereikbaar.

Algemeen:
De boerderij is gebouwd in 1904 van steen met pannen kap, de begane grondvloer gedeeltelijk van hout en gedeeltelijk van beton, de verdiepingsvloer is van hout en de kozijnen zijn voorzien van dubbele beglazing. Rond 2013/2014 is de boerderij gedeeltelijk gerenoveerd en verbouwd, hierbij zijn o.a.: het dak geheel vernieuwd, voorzien van isolatieplaten en dakramen; de achterzolder volledig gerenoveerd met hijsluik en takel; de vloer in het woongedeelte voorzien van isolatie en de binnenwanden voorzien van voorzetwanden met isolatie; de opkamer en voorzolder voorzien van nieuwe vaste kasten; de ramen zijn gedeeltelijk vernieuwd en de buitenluiken vervangen; alle slaapkamers zijn opgeknapt; het boenhok/bijkeuken en de kelder zijn geïsoleerd; de buitenmuren opnieuw gevoegd. In 2019 zijn er 28 zonnepanelen geplaatst.

De boerderij heeft een totale inhoud van ca. 1.312 m³, waarvan ca. 713 m³ het woongedeelte betreft en een woonoppervlakte van ca. 190 m².

Het betreft een riante boerderij met een ideale zonligging, door de vele en hoge raampartijen is het een heerlijk licht huis. Verder heeft de woning mooie sfeerelementen zoals o.a. een prachtig weelderig overstek, buitenluiken, kelder met originele plavuizen en prachtige houten spanten. De inrichting is netjes maar sober en kan geheel naar eigen smaak en inzicht worden gerestyled.
Via een eigen oprit bereikt u het perceel met royaal erf en sfeervolle tuin. Direct grenzend aan de boerderij treft u een zonneterras met glazen windschermen, de zijtuin is een prachtige bloementuin met mooie bomen, verder zijn er diverse peren-, pruimen-, en notenbomen.

Indeling:
Begane grond: Entree/hal; lichte woonkamer met dubbele schouw v.v. oliekachel, 2 vaste kasten en schitterend uitzicht; woonkeuken v.v. eenvoudig keukenblok met fornuis en meterkast; kelder; opkamer/slaapkamer v.v. vaste kasten met hang-/ en leggedeelte; badkamer met douche toilet, wastafel en wasmachineaansluiting; gang met 2 vaste kasten; boenhok/bijkeuken met uitstortgootsteen.
Het achterhuis heeft een afmeting van ca. 12,44 x 8,55 meter en betreft de voormalige stal met garagedeur.

Verdieping: Overloop; slaapkamer met vaste kast en berging onder de schuine kap; tussenzolder met opstelplaats boiler en omvormer zonnepanelen, vaste kasten en berging; slaapkamer met berging; slaapkamer met berging.
De achterzolder heeft een afmeting van ca. 12,32 x 8,55 meter, lichte ruimte met mooie spanten in het zicht.

Loods:
De loods heeft een afmeting van ca. 26,33 x 22,13 meter, gebouwd van damwand op stenen voet steen met asbestcement golfplaten dak, stalen spanten met een vrije overspanning. De schuur is voorzien van elektra incl. krachtstroom en u treft er een elektrische inrijddeur met een hoogte van ca. 4,18 meter en een breedte van ca. 4,90 meter.

Bestemming:
Het object is gelegen in het bestemmingsplan Landelijk gebied Nieuwkoop en is onherroepelijk (vastgesteld 03-11-2016) en heeft de bestemming bedrijven in de categorie 1 t/m 3.1 van de Staat van bedrijfstypen. De dubbelbestemming is waarde archeologie 2.
De oprit en het gras ernaast heeft de bestemming groen en dubbelbestemmingen waarde archeologie 3 en waterstaat-waterkering.
Bron: Ruimtelijkeplannen.nl d.d. 7 juni 2020

- Verkopers behouden zich het recht van gunning.

Oplevering en overige voorwaarden in overleg.
Voor meer informatie over bovengenoemd object kunt u contact opnemen met Albert de Koning.

Vrijblijvende aanbieding:
Deze informatie, eventuele gesprekken, onderhandelingen etc. zijn allen vrijblijvend. Er is pas sprake van een overeenkomst op het moment dat de door De Koning & Witzier Makelaars opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is (beoordeeld en) ondertekend. Zolang de koopakte niet door beide partijen is ondertekend, is er geen sprake van gebondenheid in welke zin dan ook en hebben partijen het recht zonder kostenvergoeding etc. af te zien van een transactie.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht

Bouw

Type
Woonboerderij
Nevenbestemming
Bedrijf, niet agrarisch
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
2 ha 16 a 70 ca

Kadastrale gegevens

Gemeente
Ter Aar
Sectie
B
Perceel
4635
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Ter Aar
Sectie
B
Perceel
4738
Eigendomssituatie
volle eigendom
Bekijk alle kenmerken