Wat is een hybride BV en kan dit interessant zijn?

Veel agrarische ondernemers hebben nu geen BV, maar een eenmanszaak of vennootschap onder firma. In deze ondernemingsvormen zijn er interessante aftrekposten, zoals meewerkaftrek, zelfstandigenaftrek i.c.m. startersaftrek en zelfstandigenaftrek MKB winstvrijstelling. In een BV zijn deze aftrekposten er niet, dit kan een nadeel zijn. Een voordeel van een BV is dat het belastingtarief in de BV 19% tot een winst van € 200.000 is en daarboven 25,8% (vennootschapsbelasting).

Vof met uw BV
Om de voordelen van een BV en een VOF beide te benutten kunt u overwegen om een hybridestructuur te starten. Hiermee gaat u een VOF aan met uw BV. Uw winst wordt dan verdeeld over de vennoten. De ‘vennoot-BV’ betaalt vennootschapsbelasting (19%) over zijn winst. De ‘vennoot-ondernemer’ betaalt belasting over zijn winst en heeft recht op diverse aftrekposten.

Winstverdeling
Een goede winstverdeling tussen de vennoten kan er dus voor zorgen dat uw belastingdruk vermindert. Dit kan interessant zijn als u hoge winsten hebt in uw eenmanszaak of VOF, maar het kan ook interessant zijn als u externe inkomsten in uw bedrijf krijgt zoals een retributie uit een windmolen of zonnepark.

Meer informatie, vraag het uw fiscalist. Voor waarderingen van uw onroerend goed om in te brengen in de BV kunt u bij ons terecht.

Deel dit bericht

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?