Taxeren; noodzakelijk kwaad of waardevol rapport?

De Koning & Witzier en Leyten & Van der Linde hebben naast makelaardij ook een taxatieafdeling. We hebben meerdere NRVT gecertificeerde taxateurs aan het werk.

De praktijk is dat er door ons kantoor veel agrarische taxaties gedaan worden. Om goede taxaties te kunnen verrichten is het belangrijk dat een taxateur veel taxeert. Ons kantoor heeft een schat aan informatie en kennis.

Noodzakelijke taxatie
Regelmatig taxeren we in opdracht van de bank. De bank geeft de opdracht dat er een taxatie moet komen voor het financiële bankdossier en u mag helaas de rekening betalen. Voor deze taxaties zijn we een ‘taxatiepakket’ aan het ontwikkelen om het voor u financieel wat goedkoper te kunnen maken. Hierover informeren wij u op een later moment.

De meerwaarde van taxatierapport
In een taxatierapport wordt de financiële waarde vastgesteld. Dat is correct, er is echter meer. Een taxatierapport is namelijk een complete opsomming en beschrijving van het getaxeerde onroerend goed. In het taxatierapport worden allerlei zaken opgenomen zoals de bestemming, de ligging, referenties, vergunningen, omvang en leeftijd van schuren etc. Een taxatierapport kan daarom ook gebruikt worden om een goed advies te geven wat er gedaan kan worden om het onroerend goed meer waarde te geven.

Geld verdienen door goed taxeren
Onze taxateurs zijn ervaren en doen onderzoek naar waarde drukkende- of verhogende factoren. Dit is bij een taxatie voor de erfbelasting van belang. Wanneer een taxatie niet alle feiten weergeeft kan de waarde te hoog zijn, waardoor er in de praktijk belasting betaald moet worden.

‘Voor deze taxaties zijn we een ‘taxatiepakket’ aan het ontwikkelen om het voor u financieel wat goedkoper te kunnen maken.’

Een taxateur kan de waarde natuurlijk niet zonder goede redenen beïnvloeden. De taxateur is verantwoordelijk voor gedegen onderzoek en het meenemen van alle factoren in de waardering.

Taxatierapport als basis voor een financiële scan
Een goed taxatierapport is tevens een prima basis voor het maken van een financiële scan van uw bedrijf. Wij maken regelmatig een financiële scan voor onze klanten, als zij vragen hebben over het feit of een boerderij al dan niet moet worden verplaatst, gestopt of worden overgenomen door een opvolger. Deze scan in combinatie met advies van een adviseur geeft u een goede basis voor het nemen van een belangrijke beslissing.

Deel dit bericht

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?