Albert de Koning over de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee

Misschien heeft u het vorige week gelezen op Facebook: directielid Albert de Koning was op schaatsvakantie in Oostenrijk! Op dinsdag 28 januari en vrijdag 31 januari  heeft hij de alternatieve Elfstedentocht (200 km) geschaatst op de Weissensee.

Albert de Koning met een vlag van De Koning & Witzier op de Weissensee in Oostenrijk

Vrijdag 24 januari:

Op naar Oostenrijk een tocht van 1.115 km en 11 uur (van Waarder naar Techendorf). Prachtig weer bij aankomst! Om 16.00 uur heeft Albert een rondje over het ijs gewandeld waar hij diverse mensen ontmoette. De tweede toertocht naderde het einde in ideale omstandigheden. 

Zaterdag 25 januari:

De eerste verkenningsrondjes op het ijs afgelegd. De ijskwaliteit was zodanig dat zowel het kleine meer als het grote meer was bevroren. ‘S middags is Albert met drie anderen naar het Dolemietenblick gereden (Dick van der Meij, Anton Janmaat en Arjan Koot). Het was een prachtige rit met zon, prachtig ijs en een flinke wind (wat wind mee makkelijk is en wind tegen kracht kost). ’S avonds vond er een diner plaats met de wedstrijdrijders, welke werd aangeboden door de sponsors. Tijdens het diner werd enthousiast verteld over de triatlon welke zondag zou plaatsvinden. Kurt Wubben, Martin Oosterom, Arjan Eijlers, Fred Veerman en Wiebe Cnossen zouden daaraan deelnemen. 

Zondag 26 januari:

Albert had spontaan het idee om ook mee te doen met de triatlon en heeft langlauflatten gehuurd bij de sportwinkel. Om 10.30 uur is hij van start gegaan: 5 km hardlopen, 12,5 km schaatsen, 8 km langlaufen. Lauglaufen; een lachwekkende gebeurtenis voor een onervaren langlaufer. 

Maandag 27 januari:

Rustdag; genoten van de prachtige omgeving. 

Dinsdag 28 januari: 

05.30 uur opgestaan, 07.00 uur gestart met de alternatieve elfstedentocht (200 km).
Om 15.22 uur bereikte Albert de finish de tocht duurde 8.22 uur. 

Woensdag 29 januari:

’S morgens rustig gewandeld en s’ middags geskied op de Alm bij de Weissensee. 

Donderdag 30 januari:

De hele dag geskied (51 km) in het gebied Nassfeld (Oostenrijk/Italie) met Karin, Jolanda en Koen. 

Donderdag 30 januari:

05.00 uur opgestaan, 07.00 uur voor de tweede keer gestart met de alternatieve elfstedentocht (200 km).

Om 14.59 uur bereikte Albert de finish, de tocht duurde deze keer 7.59 uur. (23 minuten korter dan dinsdag!)

Er is veel enthousiamse en energie op de Weissensee, ook zijn er de verdrietige dingen: mensen met blessures en mensen die voorheen bij ons waren en ons zijn ontvallen. Specifiek denken de Groenehartsporters aan mijn zwager Leo Zaal, overleden op 11 september 2019 (63 jaar) en Gert Kastelijn overleden op 9 janauri 2020 (53 jaar). We hebben aan hen gedacht deze week. 

Zaterdag 1 februari:

Prachtig weer, de hele dag geskied in het gebied Nassfeld Oostenrijk/Italie.

71 km piste afgelegd. 

Zondag 2 februari:

Om 04.45 uur is Albert vertrokken uit Oostenrijk. Opnieuw een rit van 1.115 km. Na een pauze van 20 minuten slapen en 20 minuten koffie drinken bij afrit De Meern waren hij en zijn vrouw  na een rit van 11 uur weer thuis. De hondjes waren weer blij hen weer te zien!

Maandag 3 februari:

08.00 uur aan het werk bij De Koning & Witzier met een leuke ervaring rijker en nog steeds een hoog adrenalinegehalte.

De Weissensee week betekende ca. 3000 km afleggen: autorijdend, schaatsend, skied. Ook heeft Albert een klein stukje hardgelopen en 8 km afgelegd op de langlauflatten. Een zeer sportieve en gezellige week!

Albert kijkt terug op een ‘super week’. Hij heeft genoten van de mooie natuur, hij heeft veel sportieve mensen ontmoet en indrukwekkende verhalen uitgewisseld.

Namens Albert hartelijk dank alle mensen die de schaatsers hebben aangemoedigd tijdens de 200 km ritten! ‘Een dergelijke aanmoediging doet je goed en geeft je energie om door te zetten!’

Lees meer op de website van Groene Hart Sport! 

Deel dit bericht

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?