Verkocht

Marijkestraat 24 Haaften

Verkocht

Omschrijving

Te koop aangeboden een uniek gecombineerd veehouderijbedrijf op ca. 41 hectare met ruime en geldige NB-vergunning.

Algemene informatie:
Dit gemengde bedrijf houdt melkvee en heeft met de vleesvarkensstal een tweede tak. Het bedrijf is opgericht in de ruilverkaveling (1964). In de loop van de jaren is het uitgebreid en gemoderniseerd. Het bedrijf heeft goed onderhouden bedrijfsgebouwen, zoals de nieuwe ligboxenstal (uit 2011) met 2 melkrobots. Het wordt aangeboden op totaal 41 ha.

Het bedrijf heeft een NB-vergunning van 25 juni 2015 voor het houden van 158 melkkoeien (A1.100.1), 106 vrouwelijk jongvee (A3), 3 vleesstieren (A6), 1.092 vleesvarkens (D3.2.6.2.1) en 20 schapen (B1)

Ligging:
De ligging is vrij in de polder van het dorp Haaften, gemeente West Betuwe. Dit is een typisch dijkdorp aan de rivier de Waal. Ondanks de vrije ligging is het slechts 2,5 kilometer naar de faciliteiten die het dorp te bieden heeft. Zoals; supermarkt, basisscholen, huisarts, bakker, snackbar, tuincentrum, en meerdere sportverenigingen. De plaatsen Den Bosch, Utrecht, Tiel en Gorinchem zijn snel en eenvoudig te bereiken omdat de locatie slechts enkele minuten met de auto van A2 en A15 ligt.

Ligboxenstal:
De ligboxenstal is in 2011 gebouwd en heeft een oppervlakte van ca. 1.200 m² (61,4×19,55 m). De stal is gebouwd middels stalen spanten, gemetselde gevels met stalen damwandprofiel kopgevels en een geïsoleerd dak. Het type is 0+3, waarbij 1 zijde aangebouwd is aan de jongveestal. De andere zijde (voergang) is voorzien van windbreekgaas met oprolsysteem. In de stal zijn 108 grootvee ligboxen en een strohok (voor ca. 3 koeien) aanwezig. De stal is in goede staat van onderhoud.

De stal is voorzien van 2 melkrobots (Fullwood Merlin M2 uit 2015 en 2016). De stal beschikt tevens over een mestrobot en een melkkoeltank van 10.000 kg. De stal is nagenoeg volledig onderkelderd en heeft een capaciteit mestopslag van ca. 2.000 m³. Kortom: een heerlijke en moderne stal voorzien van allerlei arbeidsgemakken!

Jongveestal:
Deze stal is gebouwd omstreeks 1976 en is voorzien van ligboxen. In de deze stal werden voorheen de melkkoeien gehuisvest maar momenteel biedt deze stal plek voor 29 droge koeien en 55 stuks jongvee. De oppervlakte van deze stal is ca. 685 m2 (33,55 x 20,44 m). Het type stal is 1+2. De stal is gedeeltelijk onderkelderd en heeft een capaciteit mestopslag van ca. 300 m3.

Werktuigenberging + jongveestal
Deze berging is gebouwd omstreeks 1993 voor de opslag van hooi en stro en de stalling van machines. Tevens biedt de stal plaats voor 13 stuks jongvee en is gedeeltelijk onderkelderd (100 m3). De berging is opgetrokken uit stalen spanten, houten gordingen, (asbesthoudende) golfplaten, betonnen wandelementen en een betonnen vloer.

Voormalige hooitas
Deze voormalige hooitas is gebouwd tijdens de oprichting van het bedrijf omstreeks 1964. En wordt momenteel gebruikt als opslag. Deze is groot ca. 715 m2 en is niet onderkelderd. Op deze schuur liggen 20 PV-panelen.

Vleesvarkensstal:
Deze stal is gebouwd in 1997 en bestaat uit 13 afdelingen + ziekenboeg en biedt totaal plaats aan 1.096 vleesvarkens. Het stalsysteem heeft de Rav-code: D3.2.6.2.1 (Groen Label Systeem). De afdelingen zijn voorzien van een plateau van 1,5 x 8 meter groot. De stal is volledig onderkelderd een heeft een capaciteit mestopslag van ca. 1.245 m3. Tevens is de mestkelder voorzien van zelfdrijvende koeldekelementen. Deze koeldekelementen zorgen ervoor dat de stal niet voorzien hoeft te zijn van een luchtwasser. De koeldekelementen maken gebruik van grondwater en middels een warmtewisselaar wordt de warmte terug gewonnen en gebruikt voor het warme water op de rest van het bedrijf en de bedrijfswoning.
Op deze stal liggen 192 PV-panelen. De bijbehorende SDE-subsidie loopt in 2023 af. De PV-panelen zitten bij de koop in.

Open kapschuur
Deze loods is gebouwd in 2017 en heeft een oppervlakte van 540 m2 (45 x 12 meter). De schuur is gebouwd middels stalen spanten, houten gordingen en een dak van asbestvrije golfplaten. De gevels zijn van damwandprofielplaten. De voorzijde van de schuur is grotendeels open (m.u.v. twee spantvakken), de schuur is gedeeltelijk verhard middels klinkers.

Woonhuis:
De woning is gebouwd omstreeks 1964 en is sindsdien meerdere malen verbouwd of gerenoveerd. Oorspronkelijk bestond het huis uit twee woningen, maar die zijn samengevoegd tot 1 geheel. De woning is opgetrokken uit spouwmuren van baksteen die later zijn geïsoleerd, betonnen vloeren, gedeeltelijk kunststof kozijnen, nagenoeg volledig dubbelglas.

Indeling begane grond:
Op de begane grond is gevestigd: entee/hal met vaste trap naar boven, bijkeuken, woonkeuken, woonkamer, tweede keuken, douche, toilet (2x) en serre. De woonkeuken is voorzien van vaatwasser, inductiekookplaat, afzuigkap, koelkast, combi oven/magnetron. De tweede keuken is nog in originele staat en tientallen jaren oud. Zowel de woonkamer als woonkeuken zijn ruim en bieden een fraai uitzicht over de landerijen.

Indeling eerste verdieping:
Overloop, vier ruime slaapkamers en een badkamer. De zolderverdieping over de gehele woning is bereikbaar via een vlizotrap.

Er zijn aansluitingen op elektra (en eigen PV panelen!), water en glasvezel. Riolering via gemeentelijke IBA.
Vrij eenvoudig is de woning aan te passen waarbij (zelfstandige) inwoning of mantelzorg tot de mogelijkheden zou kunnen behoren.

Cultuurgrond:
Totaal staat het bedrijf op 41.05.00 ha. Hiervan is ca. 1,1 ha, bouwblok waardoor er kadastraal 39.85.00 ha. cultuurgrond overblijft. De huiskavel is ca. 21 ha. groot en ligt centraal om het bedrijf heen. Aan de overkant van de weg ligt 11.98.35 ha. Ten zuiden van het bedrijf (1 km over de weg) ligt nog eens 6.97.55 ha.
De grondsoort is Kalkloze poldervaaggronden; zware klei, profielverloop 4 (Rn44C) & Kalkloze poldervaaggronden; zware klei, profielverloop 3, of 3 en 4 (Rn47c). Hierdoor zijn de gronden geschikt voor de teelt van snijmais.

Overig:
Het bedrijf beschikt totaal over 4.325 m3 drijfmestopslag, waarvan 1 mestsilo van 640 m3. Tevens beschikt het bedrijf over:
– 3 sleufsilo’s van 8×34 meter groot
– 1 sleufsilo van van 5×34 meter groot
– 1 kuilplaat van 8×34 meter groot
– 1 vaste mestmestopslag van 50 m3
– 9 polyester bulksilo’s

Kavelpad
Het bedrijf beschikt over een kavelpad van ca. 350 meter lang en ca. 2,5 meter breed.

Bestemmingsplan
Het vigerende bestemmingsplan betreft ‘Buitengebied’ van de gemeente Neerijnen (later overgegaan in de gemeente West Betuwe). Het bestemmingsplan is onherroepelijk vastgesteld op 18 februari 2016. Zowel het bedrijfserf als de cultuurgrond hebben de enkelbestemming ‘Agrarisch’. De dubbelbestemming is “Waarde – Archeologie 3 & 4”. Tevens geldt er de gebiedsaanduiding “overige zone – open landschap”. Het bouwvlak is ca. 1,1 ha. groot met extra functieaanduiding voor intensieve veehouderij. Voor meer informatie over de vigerende bestemmingsplannen kunt u ruimtelijkplannnen.nl of de gemeente West Betuwe raadplegen.

Productierechten
Op het bedrijf zijn rundveefosfaatrechten en varkensrechten aanwezig, deze zijn bij aankoop over te nemen tegen een nader te bepalen vergoeding.

Voorraden
De ruwvoervoorraad, mestvoorraad alsmede het nog aanwezige krachtvoer en de kunstmest kunnen worden overgenomen en zijn niet bij de vraagprijs inbegrepen.

Het bedrijf is volledig in gebruik en kan indien gewenst going concern worden overgenomen.

Vrijblijvende aanbieding:
Hoewel deze informatie met zorg is samengesteld kan aan eventuele onjuistheden of onvolledigheden geen aanspraak of rechten worden ontleend.
Deze informatie, eventuele gesprekken, onderhandelingen etc. zijn allen vrijblijvend.
Er is pas sprake van een overeenkomst op het moment dat de opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is (beoordeeld en) ondertekend. Zolang de koopakte niet door beide partijen is ondertekend, is er geen sprake van gebondenheid in welke zin dan ook en hebben partijen het recht zonder kostenvergoeding etc. af te zien van een transactie.

Koopsom en oplevering op aanvraag.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Hoofdfunctie
Melkveehouderij
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
41 ha 5 a 0 ca

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Haaften L 50
Oppervlakte
2 ha 8 a 90 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
HTN05-L-50
Perceelnaam
Haaften L 21
Oppervlakte
22 ha 9 a 10 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
HTN05-L-21
Perceelnaam
Haaften L 48
Oppervlakte
3 ha 42 a 80 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
HTN05-L-48
Perceelnaam
Haaften L 51
Oppervlakte
5 ha 10 a 35 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
HTN05-L-51
Perceelnaam
Haaften L 61
Oppervlakte
6 ha 97 a 55 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
HTN05-L-61
Perceelnaam
Haaften L 49
Oppervlakte
1 ha 36 a 30 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
HTN05-L-49
Bekijk alle kenmerken

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?