Lingedijk 180 Tricht

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Creatieve ondernemer gezocht!

Op zoek naar een locatie met tal van mogelijkheden in de Betuwe? Dit is een buitengewone kans die niet vaak voorbij komt! De ligging aan de rand van het landgoed “Heerlijkheid Marienwaerdt”, rust, ruimte en de privacy tussen de boomgaarden zorgen ervoor dat iedereen zich hier welkom zal voelen.
Op dit moment is deze unieke locatie in gebruik als theeschenkerij, plattelandswinkel, fruitbedrijf en Bed & Breakfast maar er is veel meer mogelijk. De ligging in de boomgaarden langs de rivier de Linge, in combinatie met de recreatieve bestemming én de ruime bebouwing maakt dat dit een zeldzaam object is, vol met mogelijkheden. Welke mogelijkheden? Dat laten we graag aan u als enthousiaste ondernemer over!

Algemeen
Gelegen op deze unieke plek aan de Lingedijk in Tricht vind u fruitbedrijf “de Hoenderik”, genoemd naar de traditionele mand waarin vroeger kersen werden geplukt. Vanwege de ligging naast landgoed “Heerlijkheid Mariënwaerdt” is dit bij uitstek de plek om een boerderijwinkel, theeschenkerij en Bed & Breakfast te exploiteren. In het voorjaar bloeit hier niet alleen de bloesem in alle geuren en kleuren maar bloeit ook het toerisme op. De Lingedijk tussen Geldermalsen en het landgoed is namelijk een zeer populaire fietsroute. Hierdoor is “de Hoenderik” al jaren een geliefde rustplaats voor al het toerisme dat komt genieten van de schoonheid van de Betuwe. In de winkel worden onder andere verkocht het eigen geteelde fruit, maar ook andere streekproducten. Naast de winkel vind u het restaurant met overdekt terras dat schitterend uitzicht biedt over de boomgaard en waar de nodige kopjes koffie en appeltaarten (met appels uit eigen boomgaard) verkocht worden. De Hoenderik in Tricht is dan ook echt een fruitbeleving in het hart van de Betuwe.

Situering
Tricht is een typisch Betuws dorp gelegen aan het riviertje de Linge, dat op een natuurlijke wijzen tussen de vele boomgaarden en grienden door het gebied meandert. Het dorp Tricht ligt ten noordwesten van de stad Geldermalsen in de gemeente West Betuwe. In Geldermalsen zijn alle voorzieningen te vinden en is zeer levendige binnenstad met de nodige restaurantjes en winkels. Tricht zelf beschikt ook over de nodige voorzieningen zoals; een basisschool, een voetbalvereniging (V.V. Tricht), een dorpshuis, een huisarts en meerdere goed aangeschreven restaurants.

De Hoenderik ligt pal naast het Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Een landgoed van ca. 900 hectare groot bestaande uit uit akkers, weilanden, grienden, bossen en lanen. Het landgoed heeft meerdere recreatieve doeleinden en is daarom een locatie waar veel buitenliefhebbers op af komen. Ondanks de populariteit kenmerkt het gebied zich door de overvloed aan rust en ruimte.

Woonhuis
Deze ruime vrijstaande woning is gebouwd omstreeks 2002 en heeft een inhoud van 795 m3. De woning is voorzien van allerlei gemakken en comfort, zoals vloerverwarming, houtkachel, slaapkamer op de begane grond met ensuite badkamer en een ruime woonkeuken die doorloopt naar de woonkamer.
Het huis is opgetrokken uit geïsoleerde spouwmuren, betonnen vloeren, kunststof kozijnen met dubbelglas. De grote raampartijen bieden een fraai uitzicht over de boomgaard.

Indeling begane grond:
Via de bijkeuken, waar de achterdeur van de woning zit, kom je het kantoor, de woonkeuken (21 m2), de slaapkamer (14m2) en het toilet. De badkamer is alleen te bereiken via de slaapkamer. De ruime woonkamer van maar liefst 43 m2 is te bereiken via de woonkeuken. De voordeur van de woning is gevestigd bij de entree met vaste trap naar boven.

Indeling eerste verdieping:
De ruime overloop biedt toegang tot 4 ruimte slaapkamers, de badkamer en het toilet. Middels een vaste trap is de zolder te bereiken.

Fruitschuur
De fruitschuur is gebouwd omstreeks 2001 en daarna uitgebouwd met 2 spanten (10 x 28 meter) voor de berging van o.a. kisten en het waterbassin van 50 m3 voor de beregening. De loods is totaal ca. 30 meter lang en ca. 28 meter breed en heeft een oppervlakte van ca. 840 m2. De loods is opgetrokken uit een betonnen vloer, stalen spanten met houten gordingen, asbestvrije golfplaten en gevels van damwandprofielplaten. In de loods zijn twee koelcellen (60 en 80 ton), een ruime werkplaats, verwerkingsruimte, aan de achterzijde een berging en aan de zijkant een open overkapping gevestigd. Ook is er in de loods een appartement gevestigd (los van de B&B) voor het huisvesten van seizoenarbeiders. Op de schuur liggen 186 PV-panelen met een vermogen van 50.000 tot 60.000 kWh.

Bed & Breakfast
Deze is gerealiseerd in 2004 met 4 kamers, door intern te verbouwen in de fruitloods. In 2010 is dit vergroot naar 6 kamers, 3 douches, 3 toiletten en 2 keukens. Hiervoor is een passende vergunning afgeven door het college van B&W op 26 augustus 2010. De gevels van dit gedeelte zijn opgetrokken uit hout. De Bed & Breakfast bestaat op de begane grond uit: een hal, een huiskamer, een douche, een toilet, een linnenkamer, een tweetal slaapkamers en een vaste trap naar boven. Op de eerste verdieping zijn nog eens 4 slaapkamers, een tweetal douches, een tweetal toiletten en een keuken gevestigd.

Momenteel verlopen de boekingen van de B&B online via de daarvoor geschikte websites of rechtstreeks per telefoon, Whats-App of E-mail. Iedere week zijn er meerdere boekingen. En kan men spreken van een financieel zeer interessante neventak.

Winkel & Theeschenkerij
De boerderijwinkel en de theeschenkerij zijn onlosmakelijk van elkaar verbonden. Het pand is gebouwd omstreeks 2005 en naderhand nog aangepast. Het is ca. 160 m2 groot en opgetrokken uit een betonnen vloer, houten wanden, hardhouten kozijnen en een dak van dakpanplaten. Op de begane grond zijn gevestigd het restaurant, de winkel, de open keuken en een tweetal toiletten. Op de eerste verdieping, die te bereiken is middels een vaste trap, zit nog een kleine vergaderzaal van ca. 40 m2 groot. De keuken is voorzien van de nodige apparatuur voor het bakken en bereiden van wat simpele gerechtjes en gebakjes.

In de winkel worden verkocht de eigen geteelde appels, peren, kersen, aardbeien, frambozen en pruimen. Maar ook andere streekproducten van o.a. de keten “Betuws Best”. Het restaurant biedt plaats aan maar liefst 40 tot 60 personen. Voornamelijk fietsers maken gebruik van deze bekende tussenstop voor een kopje koffie of thee met een versnapering. Aan de buitenzijde van het restaurant zit een overdekt terras (ca. 40 stoelen) dat schitterend uitzicht biedt over de boomgaard. Tevens wordt het restaurant verhuurd voor feesten en partijen met verschillende arrangementen.

De gemeente heeft hiervoor een exploitatievergunning afgegeven. Meer informatie over de winkel en de theeschenkerij en welke activiteiten er momenteel worden ondernomen op dehoenderik-tricht.nl

Boomgaard
De kavel is totaal 2.02.10 ha. groot. daarvan is ca. 5.000 m2 erf en ondergrond. Zodat er nog ongeveer 1,5 ha. boomgaard overblijft. Hierop staan voornamelijk kersenbomen van verschillende rassen (o.a. Kordia, Regina en Merchant) met een gemiddelde productie van 10 tot 15 ton per jaar. De kersenboomgaard (ca. 0,75 ha.) is volledig overkapt middels een roldeksysteem van Jan Bok Montage, nieuwprijs hiervan meer dan €100.000,-. Ook staan er in de boomgaard nog appelbomen, perenbomen, pruimen, frambozen, aardbeien, bessen en bramen. Zowel de appel- als kersenbomen zijn voorzien van een beregeningsinstallatie, tevens heeft de kersenboomgaard nog onderberegening t.b.v. vorst. Alle bomen en struiken hebben daarnaast onderbevloeiing, allemaal aangesloten op het waterbassin van 50 m3 in de loods welke gevuld d.m.v. een pomp op de sloot.
De grondsoort is Kalkloze poldervaaggronden; zavel en lichte klei, profielverloop 3, of 3 en 4 (bodemcode: Rn67C) en Kalkhoudende ooivaaggronden; zware zavel en lichte klei (bodemcode: Rd90A) met een afslipbaarheid van 30 tot 45%.

Als optie is er eventueel ook nog 0.87.70 ha. extra kersenboomgaard te koop gelegen ten noorden van het bedrijf aan de Weistraat.

Bestemmingsplan
Op het geheel is van toepassing het vigerend bestemmingsplan “Buitengebied 2022” van de gemeente West Betuwe. Vastgesteld op 21 december 2021 en deels in werking. Ter plaatse van het erf geldt de enkelbestemming: Recreatie – verblijfsrecreatie met de functieaanduiding Bed & Breakfast. Een strook langs de weg is bestemd met de functieaanduiding “groen”. Ter plaatse van de boomgaard geldt te enkelbestemming: Agrarisch met waarden – Landschapswaarden. Voor meer informatie raadpleeg de gemeente West Betuwe of ruimelijkeplannen.nl

Overname “going concern”
Het bedrijf kan in overleg going concern worden overgenomen. Dit kan zeer interessant zijn gezien de unieke ligging en de naamsbekendheid. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren veel verbreding toegepast, zo is het bedrijf momenteel actief in: Boerderijwinkel, Bed & Breakfast, fietsverhuur, zelfpluktuin, bedrijfsuitjes, theeschenkerij, lunches, rondleidingen, vergaderingen, familiefeestjes, imkerij en is het een officiële toeristische infopost. Mede hierdoor draait het bedrijf al jaren zeer goede financiële resultaten. Doordat het bedrijf zichze Een serieuze koper kan via de makelaar inzicht krijgen in de bedrijfsresultaten.

Aanvaarding in overleg, vraagprijs op aanvraag. Makelaar Peter Jan de Jong, te bereiken op: 06 538 969 73

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Koopprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Hoofdfunctie
Tuinbouwbedrijf
Nevenfunctie
Overig agrarisch
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
2 ha 2 a 10 ca

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Geldermalsen I 352
Oppervlakte
0 ha 4 a 10 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
GDM00-I-352
Perceelnaam
Geldermalsen I 273
Oppervlakte
1 ha 18 a 50 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
GDM00-I-273
Perceelnaam
Geldermalsen I 354
Oppervlakte
0 ha 2 a 80 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
GDM00-I-354
Perceelnaam
Geldermalsen I 646
Oppervlakte
0 ha 76 a 70 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
GDM00-I-646
Bekijk alle kenmerken

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?