Verkocht

Blokland 56 Nieuwveen

Verkocht

Omschrijving

Woonhuis met multifunctionele bedrijfsopstallen op een ruim erf met ca. 9.50.00 ha cultuurgrond aan één blok

Woonhuis
Het woonhuis is gebouwd in het jaar 1871 en heeft een woonoppervlakte van ca. 270 m². De inhoud van het woonhuis is ca. 900 m³. Het woonhuis is in 2008 aangewezen als een gemeentelijk monument.Het woonhuis betreft een niet-onderheide gebouwde woning die gebouwd is met een deels houten begane grond vloer en een deels betonnen begane grond vloer. De buitenmuren van de woning zijn opgemetseld en niet geïsoleerd. De woning heeft een verdieping met een houten verdiepingsvloer. De verdieping betreft één grote ruimte. De woning is met riet bedekt en deze rieten kap is geïsoleerd.De woning wordt verwarmd door middel van een CV ketel.De indeling van de begane grond bestaat uit een hal, woonkeuken, woonkamer, vanuit de woonkamer is er toegang tot de opkamer. Onder de opkamer is een kelder.Via een vaste trap naar boven kan de verdieping worden bereikt. De verdieping is één grote ruimte zonder kamers. Deze kan nog naar eigen wens worden ingedeeld.

Grote loods
Een loods met een oppervlakte van ca. 1.600 m²! Het bouwjaar van deze loods in onbekend. De loods is gebouwd met stalen spanten en damwandprofielplaten wanden. Het dak betreft een asbest golfplaten dak. De Grote Loods is onderverdeeld in diverse ruimten.Het eerste gedeelte betreft een ruimte waarin nu een restaurant en winkel gemaakt is. De oppervlakte van deze ruimte is ca. 200 m². In dit gedeelte zit een houten zolder. Het dak van het restaurant en de winkel is geïsoleerd. In de winkel is een losse toonbank aanwezig. Daarnaast is er een keukenblok ten behoeve van het restaurant aanwezig. De ruimte wordt verwarmd doormiddel van de CV-installatie, dit is de CV-installatie van het woonhuis.Het tweede gedeelte is een opslagruimte en kan naar eigen inzicht weer worden ingedeeld.Het derde en grootste gedeelte is de rijbak ten behoeve van de paarden. De rijbak betreft een grote open ruimte die geheel vrij overspannen is. De bodem van de bak is van zand.De rijbak is toegankelijk middels een grote opening in de wand

Stenen schuur
De stenen schuur is gebouwd in het jaar 1915 en heeft een totale opppervlakte van ca. 200 m². De afmetingen van de stenen schuur zijn ca. 20 meter lang en 10 meter breed. De stenen schuur is gebouwd van een betonvloer, opgemetselde spouwmuren en een pannen gedekt dak. In de stenen schuur is een zolder op stalen balken. De stenen schuur wordt gebruikt als feestzaal. Daarnaast heeft de stenen schuur een chocolaterie met een koelcel. De zolder kan worden gebruikt als opslag van materialen. De schuur wordt verwarmd met een eigen CV-ketel.

Voormalige ligboxenstal
De ligboxenstal is gebouwd medio de jaren 70. De totale oppervlakte van de voormalige ligboxenstal is ca. 1.016 m². De afmetingen van de schuur zijn ca. 24,5 meter x 41,5 meter. De ligbxenstal is gebouwd van houten spanten, opgemetselde stenen muren en een asbest golfplaten dak. De vloer in de voormalige ligboxenstal is van beton, de roostervloer is afgedekt. De ligboxenstal is gedeeltelijk onderkelderd. De precieze inhoud van de kelder is niet bekend. De ligboxenstal is toegankelijk middels twee schuifdeuren aan de voor- en achterkant van de stal.Daarnaast is de ligboxenstal te bereiken via een loopdeur vanuit de stenen schuur. De ligboxenstal is in gebruik ten behoeve van de paardenhouderij en is niet meer geschikt voor gebruik ten behoeve van een melkveehouderij.Er is een melkstal aanwezig, deze is in huidige toestand niet meer te gebruiken.

Loods
De loods is in 2005 gebouwd en heeft een totale oppervlakte van ca. 375 m². De afmetingen van de loods zijn ca. 25 meter x 15 meter. De loods is gebouwd van gegalvaniseerde stalen spanten, damwandprofielplaten wanden en een golfplatendak. In de loods is geen vloer, de ondergrond is verhard met gebroken puin. De schuur is aan de voorkant toegankelijk via een grote opening in de wand.

Sleufsilo
Afmetingen ca. 20 x 5 meterOppervlakte ca. 100 m².
Sleufsilo met betonnen wanden en een betonnen ondergrond.

Paardenuitloop
Een paardenuitloop direct vanuit de ligboxenstal in de voormalige sleufsilo.De paardenuitloop bestaat deels uit een betonnen ondergrond en deels met zand bedekte grond.

Land
Bij het bedrijf hoort een oppervlakte van ca. 9.50.00 ha kadastrale maat na aftrek van het erf. Deze hectaren liggen achter, links en rechts van het bedrijfserf. De grond is ontsloten vanaf het bedrijfserf.De percelen links naast en achter het bedrijfserf zijn lichte kleigronden. Het perceel links naast het bedrijfserf is zware kleigrond. Het betreft kwalitatief goede grond die maisgeschikt is.De gemeten maat van het perceel rechts van de boerderij is 2.70.53 ha. De gemeten maat van het perceel links van de boerderij is 5.19.18 ha. De gemeten maat van het perceel achter de boerderij is niet bekend. Dit perceel moet nog kadastraal worden gesplist. Op de grens van het gesplitste kadastrale perceel zal een hek moeten worden geplaatst of er zal een sloot moeten worden gegraven.

Bestemmingsplan
Het bestemmingsplan Landelijk Gebied Nieuwkoop is op dit bedrijf van toepassing. Dit bestemmingsplan is vastgesteld op 3 november 2016. Ter plaatse van het bouwblok is de enkelbestemming Agrarisch met een Dubbelbestemming Waarde Archeologie 2 van toepassing.Daarnaast is in het bestemmingsplan opgenomen dat het bouwblok een functieaanduiding specifieke vorm van recreatie a heeft. -Dit geeft onder andere de mogelijkheid voor dagrecreatie en restaurant/zalenverhuur in de bestaande gebouwen-Recreatie appartementen in de bestaande gebouwen tot een maximum oppervlakte van 600 m² aan recreatieve appartementen.-Kampeermiddelen binnen het bestemmingsplan (geen tourcaravans)-Voor verdere toelichting en overige regels verwijzen wij u naar het bestemmingsplan.Op het bouwblok zijn de gebiedsaanduidingen luchtvaartverkeerzone – 20ke en overige zone – landschapstype droogmakerij van toepassing.Het perceel cultuurgrond E 1284 (links van het bedrijf) heeft de enkelbestemming Agrarisch en de gebiedsaanduidingen Luchtvaartverkeerzone 20 ke en overige zone landschapstype droogmakerij.Het perceel cultuurgrond E 1015 en 1168 (achter en rechts van het bedrijf) hebben de enkelbestemming Agrarisch met Dubbelbestemming Waarde – Archeologie 2 en de gebiedsaanduidingen luchtvaartverkeerszone 20ke en de overige zone landschapstype droogmakerij.

Algemene informatie
1. Het perceel E 1015 moet nog gesplitst worden.
2. Om het achterste gedeelte van het perceel te bereiken zal er een recht van overpad gevestigd worden voor alle agrarische verkeer op percelen E 1284 en E 1015.Voor het eerste gedeelte zal het onderhoud gezamenlijk zijn (50%) en voor het tweede gedeelte zal het onderhoud voor het heersend erf zijn (A en B op situatieschets).

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Hoofdfunctie
Melkveehouderij
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
11 ha 0 a 19 ca

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Nieuwveen E 1283
Oppervlakte
1 ha 0 a 19 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
NVN00-E-1283
Perceelnaam
Nieuwveen E 1168
Oppervlakte
2 ha 63 a 34 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
NVN00-E-1168
Perceelnaam
Nieuwveen E 1284
Oppervlakte
5 ha 88 a 41 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
NVN00-E-1284
Perceelnaam
Nieuwveen E 1015
Oppervlakte
1 ha 48 a 25 ca
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
NVN00-E-1015
Bekijk alle kenmerken

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?