Benedenkerkseweg 86 Stolwijk

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Algemene informatie:
Het melkveebedrijf is met de grote huiskavel zeer geschikt voor het houden van melkvee met weidegang. In de loop der jaren is het bedrijf uitgebreid en gemoderniseerd. Medio 2015 zijn de ligboxenstal en de loods gebouwd. De overige gebouwen zijn overwegend goed onderhouden. Het erf heeft een eigen ontsluiting op de openbare weg.
Totaal beschikt het bedrijf over 49.84.42 ha, gelegen in de Polder Benedenkerk, grotendeels als huiskavel.
De boerderij is gelegen in de lintbebouwing van de Benedenkerseweg van Stolwijk, gemeente Krimpenerwaard. met een ruime inrit voor het bedrijf. Stolwijk heeft goede dagelijkse voorzieningen, zoals winkels, lagere scholen en sportverenigingen. De voorzieningen van Stolwijk zijn op ca 1 km afstand gelegen. Van de grote steden in de buurt zijn met name Gouda, Schoonhoven en Rotterdam goed bereikbaar.

Woonhuis:
De boerderij waarvan het woonhuis onderdeel uitmaakt is voor 1900 gebouwd. Omstreeks 2007 grondig gerenoveerd, waarbij de woning uitgebreid is in de voormalige deel. Oorspronkelijk gebouwd van stenen muren, betonvloer, houten zolder en een pannendak. De houten kozijnen zijn voorzien van dubbele beglazing.
Woonoppervlakte ca 157 m², overige inpandige ruimte ca 75 m², inhoud ca 910 m³
Indeling begane grond: hal, eetkamer, woonkamer, bijkeuken, keuken, tussenhal, badkamer, toilet. Tevens bergruimte op de deel/achterhuis.
Indeling verdieping: overloop, hoofdslaapkamer met bergruimte, 2 extra slaapkamers. Tevens bergzolder met losse trap te bereiken.
Nutsvoorzieningen: eigen electra, water, gas (eveneens voor voorhuis nr 84 met tussenmeter), riolering.

Ligboxenstal:
Bouwjaar: 2015, capaciteit: 105 grootveeboxen, mestopslag: ca 2.400 m²
De ligboxenstal is in 2015 nieuwgebouwd naast bestaande stal. De totale oppervlakte van de stal is 1.421 m² (31,85 x 28,3/ 25,4 x 20,85 meter). Het betreft een 1 + 3 rijïge stal met 85 boxen achter de 2 x 10 zij-aan-zij melkstal. Aan de andere zijde van de voergang nog 22 boxen.
Voor de melkstal het tanklokaal, onder de melkstal bevindt zich de technische ruimte. Zijwanden van windbreekgaas, naast de stal een onderkelderde sleufsilo (globaal 7,40 bij 25,4 meter)

Jongveestal:
Bouwjaar omstreeks 1978, gebouwd als 1+ 1 rijige ligboxenstal met ca 40 boxen en 20 kalverenboxen. Voorin de voormalige melkstal.
Stal is gedeeltelijk onderkelderd, totaal ca 300 m³. Het dak is 2022 vernieuwd. Op het dak liggen 130 zonnepanelen voor eigen gebruik.

Loods:
De loods is eveneens omstreeks 2015 gebouwd. De oppervlakte is ca 306 m² (30,61 x 10 meter), goothoogte voorzijde ca 4 meter, nokhoogte ca 5,8 meter. Gebouwd van damwandprofielplaten wanden op betonnen voet, gegalvaniseerde spanten en een golfplaten dak.
Naast de loods een onderheide mestplaat.

Kuilplaten:
Achter de ligboxenstal liggen de 2 kuilplaten. Voorzien van rubbermatten ondergrond.

Overig:
Hooiberg en loods naast ligboxenstal.

Bodem:
Het melkveebedrijf is gelegen in de Krimpenerwaard. De grondsoort is veen.
Evenals in bijna de hele Krimpenerwaard zijn ook bij dit object diverse sloten gedempt. Een groot aantal van deze locaties is terug te vinden op Bodemloket / ODMH-atlas. Met Stichting Bodembeheer Krimpenerwaard (SBK) zijn een aantal beheersovereenkomsten opgenomen in de eigendomsbewijzen.

Cultuurgrond:
Totale oppervlakte is ca 49.84.52 ha. Na een nog uit te voeren grenscorrectie met het voorhuis is dit ca 19.84.10 ha. Het erf is ongeveer 10.500 m². Totale kadastrale maat van de cultuurgrond is ca 48.79.10 ha. Hiervan is ca 39.53.41 ha gelegen als huiskavel bij het erf en ca 9.25.69 ha als veldkavel aan de overzijde van de Benedenkerkseweg.
De huiskavel is met een betonpad/sporenpad van ca 500 meter lang ontsloten op het erf. Tevens is er een 2e ontsluiting op de Benedenkerkseweg.
De veldkavel is ontsloten op de Benedenkerkseweg en heeft op de Koolwijkseweg 4 ontsluitingen.

Bestemmingsplan:
Het melkveehouderijbedrijf met bijbehorende cultuurgrond is gelegen in het bestemmingsplan “Landelijk gebied (voormalig gemeente Vlist)” van gemeente Krimpenerwaard.
De enkelbestemming is grotendeels Agrarisch met waarden
Dubbelbestemming: Waarde – Archeologie
Maatvoering maximum aantal wooneenheden 2 (betreft hier de bedrijfswoning 86 en het voorhuis 84)
Gebiedsaanduiding: overige zone – weidevogelgebied
De waterplas in de noordwest hoek van het object heeft de enkel bestemming Natuur.

In het bestemmingsplan zijn diverse ondergeschikte nevenactiviteiten in de bestaande bebouwing toegestaan.
Voor meer informatie kunt u ruimtelijkeplannen.nl of gemeente Krimpenerwaard raadplegen.

Overige informatie:
Het betreft een volop functionerend melkveebedrijf. Er zijn voor de huidige bedrijfsvoering fosfaatrechten aanwezig. Deze zijn, evenals de voervoorraden en het vee, niet opgenomen in de vraagprijs van de boerderij.
Natuurbeschermingsvergunning/verklaring van geen bedenkingen (vvgb).
Op 22 november 2012 is door Provincie Zuid-Holland een verklaring van geen bedenkingen afgegeven ten behoeve van de omgevingsvergunning voor de bouw van de ligboxenstal en loods voor het houden van 105 melkkoeien en 57 stuks jongvee.
Het jachtrecht en visrecht zijn verhuurd.

Meer informatie en gedetailleerde informatie kunt u lezen in de brochure en op de website van benedenkerkseweg86 .nl

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Koopprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
3 januari 2024
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Hoofdfunctie
Melkveehouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Bekijk alle kenmerken

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?