Verkocht

A.M.A. van Langeraadweg 8 Giessenburg

Verkocht

Omschrijving

Melkveehouderijbedrijf voor ca. 130 melkkoeien, 45 ha. land en ruime NB-wet vergunning (225 melkkoeien)

Woonhuis:
Het ruime woonhuis is in 1960 gebouwd en in 2019 volledig gerenoveerd. De woning heeft een woonoppervlak van 157 m². De bruto inhoud van de woning is 630 m³. Het woonhuis is een traditioneel gebouwde woning welke is onderheid, opgemetselde muren heeft en voorzien is een pannen gedekt dak.

In 2019 is het woonhuis volledig gerenoveerd. Er is toen onder andere een nieuwe keuken geplaatst, alle wanden zijn gestuct en het geheel is voorzien van nieuwe vloeren. Daarnaast is ook de oorspronkelijke houten vloer vervangen door een betonnenvloer met vloerverwarming. De woning is grotendeels voorzien van kunstof kozijnen met dubbelglas en word verwarmd met radiatoren en vloerverwarming door een CV-ketel uit 2012.

Begane grond:
Op de begane grond is een ruime hal met een zwarte plavuizen vloer. De hal bied toegang tot de ruime volledig gerenoveerde woonkamer met de vernieuwde open keuken. Vanuit de woonkamer is er toegang tot de bijkeuken. In de bijkeuken is toilet en de vernieuwde badkamer van 2011 gevestigd. Daarnaast is er in de bijkeuken een aansluiting voor de wasmachine.

Verdieping:
Via een opgaande trap vanuit de hal is er toegang tot de verdieping. Op de verdieping zijn vier ruime slaapkamers die ook allemaal in de renovatie van 2019 zijn meegenomen. Op de verdieping is ook een toilet.
Via een trap is er toegang tot de zolder. De zolder betreft een grote nagenoeg open ruimte die naar eigen wens ingericht kan worden.


Oude stal achter het huis:
De oude stal achter het huis is gebouwd in het jaar 1960 en heeft een oppervlakte van ca. 360 m². De afmetingen van de oude stal zijn ca. 18,5 meter breed en 19,5 meter lang. De stal is onderheid en heeft opgemetselde stenen muren. Een aantal jaren geleden is het asbestdak vervangen door een golfplaten dak.

De oude stal wordt gedeeltelijk gebruikt voor de opslag van materialen en de machines ten behoeve van de melkinstallatie. Daarnaast is er een kantine / kantoor in de oude stal.

In het andere deel van de oude stal zijn twee jongveeruimtes aanwezig. In de eerste ruimte staan diverse eenlingboxen voor de jongste kalveren. De tweede ruimte bestaat uit twee strohokken voor oudere kalveren met twee grote klapdeuren die uitkomen op het erf. De oude stal is niet onderkelderd maar heeft een dichtgestorte betonnen vloer.

Jongveestal:
De jongveestal heeft een oppervlakte van ca. 340 m². De afmetingen van de jongveestal zijn ca. 18,5 meter x 18,5 meter. De jongveestal is tegen de oude stal achter het huis aangebouwd. De stal is gebouwd van opgemetselde stenen muren met een damwand profielplaten topgevel. De jongveestal heeft een asbesthoudend golfplaten dak die rust op stalen gegalvaniseerde spanten Aan de zijkant is de jongveestal deels open die kan worden afgesloten doormiddel van windbreekgaas.

De jongveestal heeft een capaciteit voor ca. 55 stuks jongvee. De jongveestal is aan beide kanten onder de roosters en boxen onderkelderd. De mestopslagcapaciteit in de jongveestal is ca. 600 m³

Aan de achterkant van de jongveestal zijn twee schuifdeuren die toegang geven tot de jongveestal en daarnaast is de jongveestal via een loopdeur toegankelijk vanuit de oude stal.

Ligboxenstal:
De ligboxenstal is gebouwd in twee delen waarbij het eerste deel is gebouwd tussen 1975 en 1980 en het nieuwe deel in 2002.

Het eerste gedeelte van de ligboxenstal heeft een oppervlakte van ca. 770 m². De afmetingen van dit gedeelte zijn ca. 23 meter breed en 33,5 meter lang. Het eerste gedeelte van de stal is gebouwd van houten spanten met een asbesthoudend golfplatendak. De voor en achtergevel van de stal zijn opgemetseld.

Dit eerste gedeelte van de stal betreft een 2 + 2 rij-ige stal met een capaciteit van 82 grootveeboxen. Het eerste gedeelte van de stal heeft een mestopslag capaciteit voor ca. 750 m³ mest verdeeld over drie kelders. Voorin dit gedeelte is een strohok/afkalfhok aanwezig. De voergang is toegankelijk door schuifdeuren aan de voor- en achterkant van de stal.

Het tweede gedeelte van de ligboxenstal heeft een oppervlakte van ca. 670 m² en is tegen het eerste gedeelte van de stal aangebouwd. De afmetingen van het tweede gedeelte zijn ca. 20 meter breed en 33,5 meter lang. Dit gedeelte van de stal is gebouwd van stalen spanten met een asbestvrij golfplaten dak. De voor- en achtergevel zijn deels opgemetseld en zijn verder voorzien van damwand profielplaten. De zijkant is vanaf één meter hoogte voorzien van vogelgaas en windbreekgaas gekoppeld aan een automatisch systeem.

Het tweede gedeelte van de stal betreft een 3 + 0 rij-ige stal met een capaciteit voor 74 melkkoeien. Dit gedeelte is volledig onderkelderd en heeft een mestcapaciteit van 1.000 m³. Schuifdeuren aan de voor en achterkant geven toegang tot de voergang van de stal.

De melkstal is in het zgn. eerste gedeelte van de ligboxenstal. Dit betreft een 2 x 8- 70 graden melkstal uit 2004. De melktank betreft een Mueller melktank uit 2007 met een capaciteit van ca. 15.000 liter. Zowel het oude(1e) als het nieuwe(2e) gedeelte van de ligboxenstal is voorzien van zelfsluitende voerhekken en zwevende ligboxen. Totaal zijn er in de ligboxenstal ca. 139 voerplekken aanwezig. In de helft van de ligboxen liggen koematrassen en in de andere helft rubbermatten. Daarnaast zijn er diverse koeborstels aanwezig en hangen er 4 ventilatoren in het oude en nieuwe gedeelte van de ligboxenstal.

Loods:
In 2017 is er een nieuwe praktische loods gebouwd van ca. 455 m² die geschikt is voor machineberging en opslag. De afmetingen van de loods zijn ca. 13 meter breed en 35 meter lang. De loods is gebouwd op de niet onderheide fundering van de oorspronkelijke schuur. De schuur is opgetrokken uit stalen spanten met damwandprofielplaten gevels en een golfplaten dak. In de loods ligt een betonvloer. De loods is toegankelijk middels een handbediende roldeur aan de zijkant en een grote handbediende roldeur aan de achterkant van de schuur.
Doordat de loods in 2017 is gebouwd zal deze loods worden geleverd met een BTW-belaste levering.

Wagenberging 1:

Achter op het erf staat een open front wagenberging die gebouwd is in 2014. De oppervlakte van de wagenberging is ca. 360 m². De afmetingen zijn ca. 25 meter breed en ca. 14,5 meter lang. Het betreft een wagenberging die is opgetrokken uit stalen spanten en damwandprofielplaten zij- en achtergevels. Op het dak liggen stalen golfplaten. In de wagenberging ligt een vloer van stelconplaten.
Op het dak van de wagenberging liggen 60 zonnepanelen met een vermogen van 400 wPiek.

Doordat de wagenberging in 2014 is gebouwd zal deze loods worden geleverd met een BTW-belaste levering.

Wagenberging 2:
De tweede open front wagenberging uit 1994 heeft een oppervlakte van ca. 270 m². De afmetingen van deze schuur zijn ca. 24,5 meter breed en 11 meter lang. De schuur is opgetrokken uit stalen spanten met een stalen golfplaten dak. De zijwanden en achterkant van de schuur zijn van damwandprofielplaten. De vloer van de schuur betreft een betonvloer. Ook op het dak van deze schuur liggen 85 zonnepanelen met een vermogen van 400 wPiek.

Sleufsilo’s en kuilplaten:
Op de boerderij zijn 7 sleufsilo’s aanwezig die daarmee voldoende ruimte bieden voor voeropslag. Deze sleufsilo’s zijn 2012 nieuw gelegd. De sleufsilo’s zijn gelegd op een onderheide betonnen ondergrond:
De afmetingen van de sleufsilo’s zijn te vinden in onze brochure.
Achter de sleufsilo is een vaste mestopslag aanwezig.

Naast de ligboxenstal zijn twee kuilplaten aanwezig. De ondergrond van deze kuilplaten zijn rubbermatten.
De afmetingen van de kuilplaten zijn te vinden in onze brochure.

Silo’s en voerbulken:
Op de boerderij zijn diverse silo’s en voerbulken aanwezig:

Voerbulken:
– Eén voerbulk met een capaciteit van 18 ton
– Twee voerbulken met een capaciteit van 10 ton
– Eén voerbulk met een capaciteit van 6 ton

In 2010 is er een nieuwe tarwegistsilo met een capaciteit van 50 m³ gezet.
Daarnaast is er nog een kunstmestsilo van 12 ton aanwezig.

Cultuurgrond:
Bij de boerderij behoort een totale oppervlakte cultuurgrond van ca. 46.21.26 ha cultuurgrond. Deze hectares cultuurgrond liggen verdeeld in twee blokken. Het eerste blok ligt achter de boerderij. Dit blok heeft een oppervlakte van ca. 24.00.76 ha. Het tweede blok cultuurgrond ligt aan de Doetseweg in Giessenburg en heeft een oppervlakte van 22.20.50 ha. Dit blok ligt op ca. 3,5 kilometer afstand van de boerderij.

De gemeten maat van de cultuurgrond aan de A.M.A. van Langeraadweg is 20.48.35 ha en de gemeten maat van de percelen aan de Doetseweg is 20.67.76 ha. Het verschil tussen de kadastrale maat en de gemeten maat voor de percelen aan de A.M.A. van Langeraadweg is te verklaren door het bedrijfserf van ca. 1.40.00 ha welke in de kadastrale percelen ligt.

De cultuurgrond aan de A.M.A. van Langeraadweg is ontsloten via het bedrijfserf en via twee dammen vanaf de openbare weg.
De cultuurgrond aan de Doetseweg is ontsloten via een recht van overweg over het bedrijfserf Doetseweg 54. Het perceel Giessenburg G 3192 loopt wel op twee punten tot aan de openbare weg. Deze ontsluitingen worden echter niet gebruikt.

De grondsoort is bij beide kavels klei op veen.

Overig:

Natuurbeschermingsvergunning:
Voor het melkveebedrijf is op 25 november 2015 een natuurbeschermingsvergunning afgegeven voor een maximum van 220 melkkoeien en 115 stuks jongvee. Op basis van deze aantallen rust er ca. 2400 kg stikstof op dit bedrijf.

Fosfaatrechten:
Het melkveebedrijf heeft een beschikking voor 6.504 kg melkveefosfaatrechten. De fosfaatrechten zijn niet bij de vraagprijs inbegrepen.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Hoofdfunctie
Melkveehouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1960

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
47 ha 61 a 26 ca
Bekijk alle kenmerken

Kaart

Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand
Bekijk op kaart
A.M.A. van Langeraadweg 8
Giessenburg

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?