Verkocht

Graafland 30 GROOT-AMMERS

vraagprijs € 559.000 k.k.
Dit object is Verkocht
Bouwjaar 1926
Wonen 128 m²
Aantal kamers 6
Perceel 12905 m²

Omschrijving

Vrijstaande woonboerderij op ruim perceel grond met uitzicht op de polder en de molens!

Deze vrijstaande (te renoveren) woonboerderij met erker en grote aangebouwde stal/schuur, erf, tuin en weiland biedt u maar liefst 6 kamers. Het uitzicht vanuit de woonboerderij op de polder en de molens is overweldigend! Verder is de woonboerderij centraal gelegen o.a. dichtbij het gezellige winkelgebied van Groot-Ammers.

Indeling woonboerderij:
Begane grond
De entree/hal (ca. 7,4 m²) aan de zijkant van de woning heeft een plavuizenvloer (kleur: grijs gemêleerd). De wanden zijn afgewerkt met spachtelputz. De meterkast is voorzien van 8 groepen en een aardlekschakelaar. Vanuit de hal zijn de badkamer, de woonkeuken en de oude stal/schuur toegankelijk. De badkamer (ca. 5 m²) heeft een betegelde vloer (kleur: grijs gemêleerd), geheel betegelde wanden (in lichte kleurstelling) en een inbouwplafond. Daarnaast is deze ruimte uitgevoerd met een hoekligbad een wastafel in badkamermeubel, spiegel, een duoblok closet en elektrische gevelkachel. De woonkeuken (ca. 16,5 m²) heeft een hoog plafond (ca. 2.98 m) met kunststof schrootjes. Het grote raam in deze ruimte is gesitueerd op het oosten zodat u hier heerlijk de ochtendzon hebt. Het keukenblok (kleur: groen) heeft een kunststof aanrechtblad, gaskookplaat, oven, afzuigkap, een inbouwkoelkast en elektrische boiler.

Vanuit de keuken zijn de woonkamer, de kelder en een klein tussenhalletje toegankelijk. De ruime woonkamer (ca. 36 m²) is opgesplitst in twee delen namelijk een eetkamer- en livinggedeelte. Het eetkamergedeelte met kunststof inbouwplafond is voorzien van een gashaard en twee openslaande deuren naar de zijtuin. Het zicht vanuit deze kamer op de landerijen en de molens is schitterend, een levend schilderij! Aan deze zijde kunt u de zon zien ondergaan. Het livinggedeelte is voorzien van een erker met schuiframen, een vaste kast, een schouw met gaskachel en een origineel hoog plafond met houten deeltjes. Via een later aangebracht zijraam heeft u ook in deze ruimte uitzicht richting de molens en de landerijen. De kelder is ca. 7,5 m² en heeft een betegelde vloer en een kelderraampje. De plafondhoogte is hier is ca. 1.84 m. Via het tussenhalletje is de slaapkamer van ca. 12,8 m² boven de kelder toegankelijk. Ook deze kamer is voorzien van grote hoge ramen en een inbouwplafond met houten deeltjes.

Eerste verdieping: Overloop (ca. 6 m², 1.50 m. hoogte) met inloopkast, wastafel en kunststof plafond en luik (dat toegang geeft tot een kleine bergvliering). Via de overloop met wastafel zijn 4 slaapkamers en het dak van de aanbouw toegankelijk. Slaapkamer 2 (rechtsachter) is ca. 5,82 m² (1.50 m. hoogte) heeft een inbouwkast, een zijraam en een zachtboardplafond. Slaapkamer 3 (rechts voor) is ca. 7,5 m² (1.50 m. hoogte) en is voorzien van een zijraam en een houten deeltjes plafond. Slaapkamer 4 (links achter) is ca. 6,86 m² (1.50 m. hoogte) en heeft een zijraam en een houten deeltjes plafond. Via een opening in de wand is er een directe toegang naar slaapkamer 5. Deze kamer (ca. 7.35 m², 1.50 m. hoogte) is eveneens voorzien van een houten deeltjes plafond.

Schuur/stalgedeelte:
Begane grond
Via de centrale hal is er een deur die toegang geeft tot de achtergelegen stal. Deze stal is opgesplitst in een drietal ruimten (via tussendeuren) naar elkaar toegankelijk. De eerste ruimte totaal groot ca. 97 m² heeft een betonnen vloer en verschillende stalramen. De plafondhoogte is hier ca. 2.32 m. Deze ruimte was in verleden in gebruik als Hollandse grupstal. Hierin zijn de oude gebinten en de kettingen waaraan de koeien stonden nog zichtbaar. In deze ruimte bevindt zich verder een spoelruimte en een voorportaal met buitendeur. Via een luik in het plafond is de voormalige hooizolder toegankelijk. De twee schuifdeuren geven toegang tot de 2e ruimte (ca. 44 m²). De plafondhoogte is hier ca. 2 m. Hierin stonden vroeger de paarden. Ook in deze ruimte bevinden zich verschillende stalramen en een buitendeur. De 3e ruimte (ca. 54 m²) heeft een plafondhoogte van ca. 2.38 m. een betonvloer, stalramen, een loopdeur en twee openslaande deuren richting het erf.

Eerste verdieping
De hooizolder (gebruiksoppervlakte ca. 194 m²) met houten vloer heeft 4 luiken en een nokhoogte van ca. 3.53 m.

Tuin, erf en weiland:
Het perceel is toegankelijk via een sfeervolle loopbrug en een bredere betonnen brug.
De voortuin heeft een verzorgd gazon met een grindpad en border. De zijtuin (aan de westzijde) is voorzien van enkele knotwilgen, fruitbomen, een grindpad, de voormalige moestuin en een terras.
Het uitzicht vanaf het terras richting de polder en molengang is magnifiek. Aan deze kant kunt u
’s avonds de zon zien ondergaan. Aan de oostzijde van het perceel staat een prachtige notenboom, verder bevindt zich hier een royaal erf met grind, enkele wilgen en een stukje weiland met een betonnen mestplaat (ca. 48 m²). Aan de achterzijde van de woonboerderij staat een oude overkapping (ca. 28 m²) met asbesthoudende golfplaten. Uniek aan dit object is het grote stuk weiland van ruim 1 hectare direct achter het erf!

Ligging:
Het dijkdorp Groot-Ammers is gelegen in de Alblasserwaard en maakt sinds de laatste gemeentelijke herindeling onderdeel uit van de gemeente Molenlanden. De woningvoorraad van het dorp is zeer gevarieerd. De prachtige omgeving nodigt uit tot het maken van een fiets- of autotocht om de directe omgeving te verkennen. Het dorp is onder andere voorzien van een winkelcentrum, tennisbaan, buitenzwembad en Avonturenboerderij Molenwaard. Het ligt ongeveer drie kilometer ten zuidwesten van Schoonhoven aan de Lek.
Groot-Ammers is bereikbaar met het openbaar vervoer (buslijn). Vanaf Groot-Ammers bent u binnen 5 minuten in Schoonhoven, binnen 30 minuten bent u met de auto in Dordrecht en Gouda en binnen 40 minuten in Rotterdam.

Volgens het vigerende bestemmingsplan ”Buitengebied Liesveld” onherroepelijk vastgesteld op 26 maart 2013 is de huidige hoofdbestemming: Agrarisch.

In dit desbetreffende bestemmingsplan is onder artikel 3.7 wel een wijzigingsbevoegdheid opgenomen zoals hieronder omschreven:
3.7 Wijzigingsbevoegdheid
3.7.1 Niet-agrarische vervolgfuncties
Burgemeester en wethouders zijn bevoegd om de bestemming Agrarisch zodanig te wijzigen dat – indien sprake is van een algehele beëindiging van een agrarisch bedrijf – de in tabel 3.3 genoemde vervolgfuncties toegestaan zijn, met dien verstande dat:

– de wijzigingsbevoegdheid uitsluitend wordt toegepast indien het agrarisch gebruik beëindigd is en is aangetoond dat op het betreffende perceel het uitoefenen van een agrarisch bedrijf niet meer mogelijk is, hetgeen door de initiatiefnemer met een schriftelijk advies van een agrarisch deskundige aangetoond dient te worden;
– de vervolgfunctie dient milieuhygiënisch inpasbaar te zijn; er mogen geen beperkingen optreden ten aanzien van zowel de bestaande situatie als de uitbreidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
– er na toepassing van de wijzigingsbevoegdheid geen nieuwe gebouwen mogen worden gebouwd en bestaande gebouwen niet mogen worden uitgebreid, met dien verstande dat bij wijziging naar wonen de bestaande gebouwen dienen te worden teruggebracht naar het voor de bestemming Wonen toegestane oppervlak;
– in afwijking van het bepaalde onder b geldt dat indien bestaande vrijkomende bedrijfsgebouwen niet geschikt zijn voor de vervolgfunctie (anders dan wonen), de huidige bebouwing gesloopt mag worden, waarbij geldt dat maximaal 50% van het gesloopte bebouwingsoppervlak mag worden teruggebouwd tot een maximum van 500 m²;
– er mag geen sprake zijn van buitenopslag of andere bedrijfsactiviteiten die buiten de bebouwing plaatsvinden;
– bestaande cultuurhistorische en landschappelijke waarden, zoals bedoeld in 3.1 onder b, in de directe omgeving dienen niet onevenredig te worden aangetast;
– de aanvrager dient aan de hand van een schriftelijk advies van een deskundige inzake cultuurhistorie en landschap aan te tonen dat aan het gestelde onder f wordt voldaan;
– de publieks- en/of verkeersaantrekkende werking van vervolgfuncties dient niet onevenredig groot te zijn en de bestaande infrastructuur dient berekend te zijn op de nieuwe activiteit;
– parkeren dient binnen het bouwvlak plaats te vinden;
– het aantal woningen niet mag toenemen;
– na toepassing van de wijzigingsbevoegdheid worden de regels van de bijbehorende bestemming van toepassing verklaard.

Tabel 3.3 Toegestane vervolgfuncties

Vervolgfuncties
wonen en tuin
agrarisch hulp- en nevenbedrijf
overige bedrijven in categorie 1 en 2 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten
inpandige opslag en stalling van agrarische producten in de bestaande bebouwing
ambachtelijke be- en verwerking van agrarische producten (kaasmakerij, imkerij, riet- en vlechtwerk, klompenmakerij)
hoveniersbedrijf in de categorie 1 en 2 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten
huisdierenpension/hondenfokkerij
sociale functie (resocialisatie, therapie, zorgboerderij)

Voor meer informatie omtrent het bestemmingsplan en de mogelijkheden:
www.ruimtelijkeplannen.nl en de Gemeente Molenlanden.

Kortom…
Bent u op zoek naar een woonboerderij met ruimte in en rond de woning op een prachtige plek? Dan moet u deze woning echt eens komen bekijken! Vraag dan de uitgebreide verkoopbrochure op voor aanvullende informatie. Bezoek de locatie/omgeving om deze te ervaren. Neem vervolgens contact op met de makelaar voor het inplannen van een bezichtiging (0345) 744 074.

Schakel direct uw eigen aankoopmakelaar in! Een aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega-aankoopmakelaars vindt u op Funda en bij de NVM.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
verkocht
Aangeboden sinds
6+ maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort
Vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1926
Daktype
mansarde dak
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Oppervlakte
128 m²
Overige inpandige ruimte
388 m²
Inhoud
456 m³
Perceel
12.905 m²

Indeling

Aantal kamers
6 kamers
Aantal slaapkamers
5 slaapkamers

Energie

Energielabel
G
Isolatie
gedeeltelijk dubbel glas
Soort verwarming
gaskachels
Warm water
elektrische boiler eigendom

Kadastrale gegevens

Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
Groot-Ammers
Sectie
F
Perceel
185
Oppervlakte
12.905 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Tuin
landelijk gelegen
Tuin
tuin rondom

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Kaart

Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Voorzieningen

  • Restaurants
  • Supermarkten
  • Winkels

Vervoer

  • Bushalte
  • Treinstation

Scholen

  • Basisscholen
  • Middelbare Scholen
  • Hoger Onderwijs

Aanbod

  • Te koop
  • Recent verkocht
Bekijk op kaart
Graafland 30 GROOT-AMMERS
vraagprijs € 559.000 k.k.

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?