Verkocht

Dammekant 54 C BODEGRAVEN

vraagprijs € 480.000 v.o.n.
Dit object is Verkocht

Omschrijving

Algemeen:
Uw eigen woning bouwen in een chic boerderijensemble!
In het buitengebied van Bodegraven en tegen de grens van het naburige dorpje Zwammerdam bevindt zich een unieke locatie. Uniek vanwege de rust en het uitzicht, maar ook door de voorzieningen die zich op relatief korte afstand bevinden.
In overleg met de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk is voor het project wat hier aangeboden wordt een nieuw bestemmingsplan vastgesteld. In het bestemmingsplan Partiële herziening buitengebied 2019 is goedkeuring gegeven voor de bouw van vier nieuwe (vrijstaande)woningen. Voor de juiste uitstraling in de omgeving is er in het plan gekozen voor het realiseren van een boerderijensemble.
Naast het goedgekeurde bestemmingsplan, heeft de gemeente ook al goedkeuring gegeven aan het definitief ontwerp van alle vier de woningen. Dit definitieve ontwerp is getekend door Ben Kraan Architecten.
De kavels kenmerken zich door ruimte en vrijheid. Door de prachtige uitzichten over de landerijen kunt u in ieder seizoen genieten van de polder. Ben Kraan is erin geslaagd om een fraai boerderijensemble te ontwikkelen, met een knipoog naar de toekomst. In het gehele plan is privacy een belangrijk item geworden. U woont in een chic ensemble van meerdere (boerderij)woningen, maar toch heeft u een eigen plekje voor u zelf. Of u nu geheel vrijstaand wilt wonen of op een luxe manier 2 onder 1 kap, dit plan heeft alles voor u in huis.
De kavels zijn vanaf de Dammekant bereikbaar via de bestaande toegangslaan (erfdienstbaarheid). Vervolgens komt u op het mandelige erf. Dit erf zal worden voorzien van klinkers en heeft 7 parkeerplaatsen voor algemeen gebruik. De verkoper zal de aanleg van dit erf voor zijn rekening nemen na afronding van de bouwwerkzaamheden. Het onderhoud en het beheer van het mandelig erf wordt de verantwoordelijkheid van de eigenaren van de nieuw te bouwen woningen. Middels een akte van mandeligheid zijn de rechten en plichten van de verantwoordelijken gewaarborgd.

Situering: Kavel C is gelegen aan de zuidoostelijke zijde van het ensemble. Voor deze kavel staat een riante vrijstaande woning ingetekend. Vanuit de woning en de tuin kijkt u prachtig uit over de weilanden en richting de fraaie vrijstaande woningen op enige afstand aan de overzijde van de Dammekant. De tuin geeft mogelijkheid tot het creëren van meerdere (zonnige) terrassen en groen partijen.
Soort woning: In het boerderij ensemble is dit het zogenaamde ‘zomerhuis’, in het heden betreft dit een moderne comfortabele woning met alle eigenschappen die u mag verwachten in 2020/2021. Op de begane grond heeft de woning bijvoorbeeld grote raampartijen tot aan de grond. Dit zorgt ervoor dat u optimaal kunt genieten van het prachtige polderlandschap en veel licht. Ben Kraan heeft in het ontwerp van de woning een praktische indeling getekend, deze is als u dat wilt nog door u op verschillende punten te wijzigen.
Kenmerken:
– Gebruikersoppervlakte wonen: ca. 200 m²
– Inhoud: ca. 720 m³
– Perceeloppervlakte: ?
Wat moet je als koper nog doen om deze woning te bouwen:
De verkoper van dit chique boerderijensemble heeft al bijna alle benodigde documenten ontwikkelt om dit te realiseren.
Om te beginnen met de bouw hoeft alleen nog een nader technisch ontwerp en een uitvoeringsgereed ontwerp worden vervaardigd. Voor deze zaken kunt u eventueel terecht bij de architect die voorgaande stappen ook heeft doorlopen: Ben Kraan.
Ter verduidelijking:
– In het Uitvoeringsgereed Ontwerp worden de productspecificaties van de installateurs, onderaannemers en toeleveranciers gecontroleerd en in de uitvoeringsstukken verwerkt.
– In het Technisch Ontwerp worden de werktekeningen van plattegronden, doorsneden en gevels vervaardigd. Ook de detaillering wordt verder uitgewerkt.
Prijsindicatie bouwkosten:
U kunt zelf een aannemer kiezen.
Om te weten wat de kosten zijn om een woning te bouwen verwijzen wij u naar de website www.dammekant54b.nl de antwoorden staan het document veel gestelde vragen onder de knop documentatie.
Heeft deze informatie uw interesse gewekt? Neem dan contact op met de Koning & Witzier makelaars. Peter van Rossem staat u graag te woord over deze prachtige locatie.

Vrijblijvende aanbieding:
Deze informatie, eventuele gesprekken, onderhandelingen etc. zijn allen vrijblijvend. Er is pas sprake van een overeenkomst op het moment dat de door De Koning & Witzier Makelaars opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is (beoordeeld en) ondertekend. Zolang de koopakte niet door beide partijen is ondertekend, is er geen sprake van gebondenheid in welke zin dan ook en hebben partijen het recht zonder kostenvergoeding etc. af te zien van een transactie.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
verkocht
Aangeboden sinds
6+ maanden
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort
Bouwgrond
Soort bouw
Nieuwbouw

Kadastrale gegevens

Perceel type
Deelperceel
Gemeente
Bodegraven
Sectie
G
Perceel
592
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel type
Deelperceel
Gemeente
Bodegraven
Sectie
G
Perceel
314
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Media

Bekijk meer foto's

Kaart

Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Voorzieningen

  • Restaurants
  • Supermarkten
  • Winkels

Vervoer

  • Bushalte
  • Treinstation

Scholen

  • Basisscholen
  • Middelbare Scholen
  • Hoger Onderwijs

Aanbod

  • Te koop
  • Recent verkocht
Bekijk op kaart
Dammekant 54 C BODEGRAVEN
vraagprijs € 480.000 v.o.n.

Bent u benieuwd geworden wat wij voor u kunnen betekenen?